Не, нямате право, точно защото 5 години не сте се бъхтали да изкарвате висок успех, за да останете в гимназията. Затова на нас ни се дава още един шанс, и той дори не е чак толкова голям, защото само най-добрите ще изкарат над 5,50 на изпита. Така че не виждам какъв е проблемът...тези хора и без това ще изкарат толкова на истинския изпит, но е по-хубаво да си знаеш оценката в средата на май, а не в края на юли, нали?FMI написа:... ние простосмъртните имаме ли право да се явим на вътрешния им изпит, пък нека да е по труден... И тъйкато нямаме, защо те имат за нашия?
КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- MapleLeaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - математика
Gotta keep runnin', stormbringer comin'... Rock On 
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Аз продължавам да твърдя, че притеснението е излишно, все пак говорим за момичета с тази оценка, от предварителния дали има и едно с по-висока от тази оценка? Не помня статистиката, но помня, че тези, които сега имат 6.00 или близки оценки, тогава имаха 5.30-40. Т.е. остава само от единия редовен да се предвидят хората и от НПМГ-но никъде досега не помня да съм чела как НПМГ заели половината места във ФМИ с признати оценки от друг изпит, значи дори и да не ни бяха обяснили, че това са по-малко от 10 човека, беше ясно, че няма само те да напълнят КН от първо класиране. И последно, баловете от предишни години са красноречиви. В най-лошия случай, ако не е от първо, 100% ще е от второ. Не се заяждам, просто си аргументирам изказването.being_ill написа:Всичко е заради един пост, че хора с малко хора пред тях се притесняват излишно. Ами да, притесняват се, заради такива недоуточнени неща.
FMI, никой от тях не ни е виновен, че след 7ми клас не сме кандидатствали в НПМГ, защо трябва сега да ги считаме за някакви дзверове, които ни заемат местата?? И както вече цитирах по-нагоре, има ги в правилника, не си търсил на правилното място.
Абе хора ,като сте в НПМГ да не сте с два чифта гащи.
Защо трябва да имате по голям шанс да влезнете в хубава специалност .Не е чесно!
Има много МГ-ma в България ,където е същото ,само че нямат право на изпит .За специални ли се имате ?MapleLeaf написа:Не, нямате право, точно защото 5 години не сте се бъхтали да изкарвате висок успех, за да останете в гимназията. Затова на нас ни се дава още един шансFMI написа:... ние простосмъртните имаме ли право да се явим на вътрешния им изпит, пък нека да е по труден... И тъйкато нямаме, защо те имат за нашия?
- MapleLeaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Имаме право на изпита, защото сме лицей към СУ, както и НГДЕК. Затова двете гимназии имат вътрешни изпити, проверявани от комисии в СУ, които се признават за кандидатстване 
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
@Sla-Mori - Значи са включени и в статистиката?
@MapleLeaf - Е точно защото имате по добра подготовка, затова не ви трябват още 15 шанса...
Те може да не са виновни, ама сега са виновни че ще ни държат на нокти 5 дни. Защото и един да има от там, нали някой точно заради него ще изпадне от КН, друг от Информатика, трети въобще от ФМИ. Всеки един от тях прецаква по 5 от нас - по един на година - като компенсация за страшно трудните им 5 години в НПМГ, дето ако ги бях имал щях да си мисля че съм попаднал в рая и даже сега да им се извиня на останалите че не са имали тази възможност. Не да ми реват колко било трудно. Аз ако бях учил там щях да имам 6 на какъвто и да е изпит... Пък че са такива балъци и само 10 от тях са кадърни, това пък не е мой проблем... Евала на тези 10 с над 5.50 само те са били достойни да учат там, другите са измет... И смея да твърдя че в мойто училище не просто не учиш нищо, а и точно поради тази причина се изкарват по трудно оценките. Да се засрамят че са само 10, не да ми реват...
И може да не си видяла никъде да го пише. Но аз съм виждал как преди години само с няколко 6-тици на прияемния изпит, после половината информатика влиза с бал 30, когато информатиката беше на върха. Така че - ДА - определено съм виждал как НПМГ взима всички места, но не се бях замислял... (може и да греша, но имам някакви такива смътни споменни)... То какво да се замислям, стигаше ми суровата реалност че дори с 6 на приемния изпит пак НЕ влизам, ама за много малко не влизам... Просто винаги се е мотал между 27-28, но никога под 27.33...
Чак 2005, не знам какво е станало че е било толкова зле... и после пак полудяха покрай новите специалности
Ще видим и КН до колко ше падне тази година, но едва ли ще е под 28 
P.S. То ми е ясно че ни държат в неведение за да могат първо да набутат всички връзкари, колкото и малко да са те...
@MapleLeaf - Е точно защото имате по добра подготовка, затова не ви трябват още 15 шанса...
Те може да не са виновни, ама сега са виновни че ще ни държат на нокти 5 дни. Защото и един да има от там, нали някой точно заради него ще изпадне от КН, друг от Информатика, трети въобще от ФМИ. Всеки един от тях прецаква по 5 от нас - по един на година - като компенсация за страшно трудните им 5 години в НПМГ, дето ако ги бях имал щях да си мисля че съм попаднал в рая и даже сега да им се извиня на останалите че не са имали тази възможност. Не да ми реват колко било трудно. Аз ако бях учил там щях да имам 6 на какъвто и да е изпит... Пък че са такива балъци и само 10 от тях са кадърни, това пък не е мой проблем... Евала на тези 10 с над 5.50 само те са били достойни да учат там, другите са измет... И смея да твърдя че в мойто училище не просто не учиш нищо, а и точно поради тази причина се изкарват по трудно оценките. Да се засрамят че са само 10, не да ми реват...
И може да не си видяла никъде да го пише. Но аз съм виждал как преди години само с няколко 6-тици на прияемния изпит, после половината информатика влиза с бал 30, когато информатиката беше на върха. Така че - ДА - определено съм виждал как НПМГ взима всички места, но не се бях замислял... (може и да греша, но имам някакви такива смътни споменни)... То какво да се замислям, стигаше ми суровата реалност че дори с 6 на приемния изпит пак НЕ влизам, ама за много малко не влизам... Просто винаги се е мотал между 27-28, но никога под 27.33...
Чак 2005, не знам какво е станало че е било толкова зле... и после пак полудяха покрай новите специалности
P.S. То ми е ясно че ни държат в неведение за да могат първо да набутат всички връзкари, колкото и малко да са те...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
emotioN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: втори
FMI ти май се имаш за по-умен от всички а? Ти ако си в бил в МГ щеше да си Господ и да имаш 6 на изпита нали ? ... Да ама не си!!! Да си влязъл след 7 клас когато е било времето и дори и да не си ако си искал си можел да се подготвиш и сам. Недей да говориш глупости.
Милан 0 - 4 Интер
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
ФМИ, това беше малко тъп пост вече. Имам познати, които на техния вътрешен в НПМГто едва бяха изкарали 4 и нещо, но на останалите кандидатстудентски изпит без проблеми изкараха над 5.50. Като не знаеш какво и как учат там, по-добре не се обаждай. Стигала съм на два пъти до национално ниво на разните му математически олимпиади, но за човек извън НПМГ или някоя от другие стари математически школи в България е абсурд да реши такива задачи, каквито не бях виждала докато не влезнах във ФМИ. И баш тия хора не са връзкари, а са просто гении. Истински повярвай ми. Така че ако се бяха явили на редовните изпити щяха да избутат не 1-2 а всички. Но съм почти 100% сигурна, че тези хора се водят като допълнителни бройки, така че те не са част от обявените места, но дори и да бяха тези хора рядко остават в България, като се вземе предвид, че още 10-11 клас са били приети в университети из света.
И между другото - няма как да не влезнеш, ако си изкарал 6 на изпита. В Информатиката официалните места винаги са към 120, но винаги приемат над 180 души - хора с равни балове, хора от състезания и т.н. Така че не говори на сляпо, защото винаги е най-лесно някой друг да ти е виновен или пък ти да седиш от страни и да си мислиш "Брееейй, колко им е лесно и кво се оплакват?" като не знаеш какво е.
И между другото - няма как да не влезнеш, ако си изкарал 6 на изпита. В Информатиката официалните места винаги са към 120, но винаги приемат над 180 души - хора с равни балове, хора от състезания и т.н. Така че не говори на сляпо, защото винаги е най-лесно някой друг да ти е виновен или пък ти да седиш от страни и да си мислиш "Брееейй, колко им е лесно и кво се оплакват?" като не знаеш какво е.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
ФМИ уф... не се притеснявай. Тези, умните... заминават в други страни. В момента моя випуск, завършили 2006 да има не повече от 20 човека от СМГ и 10-15 от НПМГ, поне доколкото съм забелязал. А и както МапЛийф каза.. НПМГ и НГДЕК (национална гимназия по древни езици и култура) са лицеи към СУ. А и какво те бърка дали имат 1,2,5 или 10 изпита - това са хора, за които един кандидатстудентски изпит не е никакв проблем, а и много от тях са си лауреати на олимпиади и ако влизат чрез олимпиадите трябва да се радваш, че те са отделно и не се броят към плановата бройка. А и...да беше кандидатствал след 5,6,7 клас в СМГ/НПМГ - то са едни изпити, едни чудесии..някои колеги от 3 клас са ходили на лекции и курсове при Чакърян и Томов, готвейки ги за бъдещи състезатели.
А за тези 10 човека, за които МапЛийф каза, че имат над 5,50 на вътрешният изпит - обзалагам се че поне 6-7 от тях дори няма да учат в България.
Няма от какво да се притесняваш - винаги е имало хора от НПМГ/СМГ, лауреати на олимпиади и т.н. - не са се пръкнали сега тази година, точно когато ти кандидатстваш. Виждаш какви са статистиките от миналите години, какви са минималните балове и това е, няма какво толкова да се чудиш дали влизат в официалната бройка или не, ама защо имали 1 изпит повече - всяка година е било така и ще продължи да си бъде така!
И както Кай каза..плановите места за информатика са 120, ние 1-ви курс бяхме около 168 човека!! Само в моята група има към 5-6 лауреата от олимпиади, които са към тези допълнителни 48 човека.
Едит: Видях, че си писал за връзкарите - те са наистина мноого малко, ако въобще ги има. А и повярвай ми - това да влезеш в ФМИ е най-лесното!! После идва трудното.
А за тези 10 човека, за които МапЛийф каза, че имат над 5,50 на вътрешният изпит - обзалагам се че поне 6-7 от тях дори няма да учат в България.
Няма от какво да се притесняваш - винаги е имало хора от НПМГ/СМГ, лауреати на олимпиади и т.н. - не са се пръкнали сега тази година, точно когато ти кандидатстваш. Виждаш какви са статистиките от миналите години, какви са минималните балове и това е, няма какво толкова да се чудиш дали влизат в официалната бройка или не, ама защо имали 1 изпит повече - всяка година е било така и ще продължи да си бъде така!
И както Кай каза..плановите места за информатика са 120, ние 1-ви курс бяхме около 168 човека!! Само в моята група има към 5-6 лауреата от олимпиади, които са към тези допълнителни 48 човека.
Едит: Видях, че си писал за връзкарите - те са наистина мноого малко, ако въобще ги има. А и повярвай ми - това да влезеш в ФМИ е най-лесното!! После идва трудното.
Последно промяна от J`E`K`O на 31 Юли 2008, 15:26, променено общо 1 път.
- MapleLeaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ФМИ, извинявай, но аз не се смятам за измет и мисля, че не ме познаваш и не можеш да даваш класификации за това каква съм и каква не съм. Решила съм, че ще наблегна на нещо друго и съм го направила, и то доста добре. Колкото до това, че само 10 човека са го изкарали - ами да, 10 човека от 50 никак не е малко. И това са 10 човека, голяма част от които са били на международни състезания, и пак нямат пълна шестица. Така че ако обичаш недей да говориш така за хора, които никога не си срещал и за които не знаеш нищо 
Kai, за тази година поне съм сигурна, че хората от НПМГ не влизат директно, а участват в класирането. Затова няколко човека се явиха и на другите изпити, защото 5,50 може и да не им стигне за КН.
Kai, за тази година поне съм сигурна, че хората от НПМГ не влизат директно, а участват в класирането. Затова няколко човека се явиха и на другите изпити, защото 5,50 може и да не им стигне за КН.
- FMI
- Плиний Стари
О да, разбира се че говоря глупостиemotioN написа:FMI ти май се имаш за по-умен от всички а? Ти ако си в бил в МГ щеше да си Господ и да имаш 6 на изпита нали ? ... Да ама не си!!! Да си влязъл след 7 клас когато е било времето и дори и да не си ако си искал си можел да се подготвиш и сам. Недей да говориш глупости.
Не знам колко е по труден специалния им изпит, но аз се явих след седми на математика само защото исках да помогна на един приятел. И тогава образователната ни система ми нанесе първата сериозна убида, която никога няма да забравя! Той повече от 4 не можеше да изкара, преписа от мен и после аз имах 5 и нещо, а той с половин единица отгоре... Лошо няма, но трябваше и двамата да имаме 6... Както и да е, влезе си човека
Нека са елита, няма проблем. Но като са в първа група, какво си мерят пишките с 3-та... Да си влзиат там над нормата и това е... Много ме издразни този дето ми реве че му било много трудно и затова трябвало да има 15 изпита, белким му се падне някоя задача дето е назубрил вече...
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Мейпъл, възможно е, но причината е повече от проста - сега сте с пъти по-малко от преди, и ако тръгнат да приемат по старому, то на края ФМИ ще се напълни с хора с 3 на изпита и ниски оценки от дипломите, което точно след първата сесия ще доведе до поредните масови напускания. Ако са ги добавили към официалните класирания, то е за да дадат някакъв старт и да останат само хората с по-високи оценки, защото повярвайте ми - дори и да изкарате 5-6 на изипите сега, после ще ви е доста тежко, а пък да не говорим за хората с ниски оценки. Дори и да влезнат, което е доста възможно, после ще им се разкаже играта и повечето от тях ще загинат по пътя, защото вече не можете да прекъсвате поради слаб успех след първи курс.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Точно за зубрене и дума не може да става. Толкова години учене ти създават едно математическо и логическо мислене. Давам прост пример - имаме упражнение, професора дава задача и всеки мълчи, той вдига един от СМГ и въпросният човек "извинете, но не си спомням дефинициите (на тях им е трудно да назубрят дефинициите)" при което професора само му ги каза, колегата помисли десетина секунди и "А, да. значи това ще стане така.." и реши задачата. Мога още много подобни примери да дам. Така че за зубрене и дума на може да става.FMI написа:emotioN написа: белким му се падне някоя задача дето е назубрил вече...
Хм и Кай е права - аз като влязох в информатика с 4,90 или нещо такова се влизаше и след първата година напуснаха май около 10 човека. Миналата година първокурсниците (които сега ще са втори курс) - знаете с какви балове влязоха..с 4-ки, и само след първата сесия около 30 човека са се отказали. Аз лично имах 5.20 на кандидатстудентският изпит, бях в езикова и с много учене я изкарах тази оценка, но сега, въпреки че давам всичко от себе си, влача 5 изпита, 5 математики!! Влизането е трудно, но изкарването до 4ти курс в е пъти по-трудно!
Последно промяна от J`E`K`O на 31 Юли 2008, 15:41, променено общо 1 път.
-
emotioN
- От дъжд на вятър
А мен ме дразни, че постоянно пишеш ако еди какво си беше станало, то аз ... С това мислене няма да прокопсаш задълго във ФМИ. Успех все пак!!
Милан 0 - 4 Интер
-
emotioN
- От дъжд на вятър
А относно изнасянето... Ако имаш амбиция и това е възможно. Едно момче от моя клас в МГ-Плевен е от Бяла Слатина, но живееше в общежитието и учеше в нашето училище. Сега има 6.00 на математика1 ... Нещо да кажеш по този въпрос ?
Милан 0 - 4 Интер
- FMI
- Плиний Стари
Е аз познавам едно момче от НПМГ, което си влезе без проблем КН. Седя една година в университета и не знам защо се отказа, но не помня да е имал основателна причина да го направи, нито пък му е било трудно, нито му беше слаб успеха... Така че това от къде идваш и с колко влизаш не е абсолютно никаква гаранция !!! Може с 3 да влезеш и първи по успех да завършиш !
А колкото до състезания. Аз си стигах без проблем до 4-ти кръг, но там просто имаше задачи на които дори не можех да им разбера условието, то половината въобще не бяха математика от тези задачи и въобще нямаше от къде да знам какво искат от мен. Но не мисля че ако имах необходимата подготовка щяха да са ми проблем. Всъщност беше доста несправедливо...
А колкото до състезания. Аз си стигах без проблем до 4-ти кръг, но там просто имаше задачи на които дори не можех да им разбера условието, то половината въобще не бяха математика от тези задачи и въобще нямаше от къде да знам какво искат от мен. Но не мисля че ако имах необходимата подготовка щяха да са ми проблем. Всъщност беше доста несправедливо...