КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Re: КСК 2008 - математика
На тези с по-нисък бал ще кажа да не се отчайват. Не се знае какво ще стане, защото все пак и сумати народ ще отиде в Техническия и в УНСС и в другите университети из страната. Преди година-две беше страшно, че се борехме по 10-20 души за едно място във ФМИ, а сега вие сте едва към 2000, което ще рече, че най-много 3-4 за едно място, още повече, че има и много скъсани и доста които са за икономиките.
П.С. Вътрешните им изпити са доста трудни, но все пак 5 години те учат математика като луди. Така че дори и да ги нямаха, щяха да си изкарат 6-ци на редовните изпити.
П.С. Вътрешните им изпити са доста трудни, но все пак 5 години те учат математика като луди. Така че дори и да ги нямаха, щяха да си изкарат 6-ци на редовните изпити.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- being_ill
- В началото бе словото
И аз съм на мнение, че изпитът им е по-труден. Решавала съм от последните няколко години и е наистина малко по-труден.
Лошото е, че в момента никой няма релана представа на кое място е и колко има преди него, защото не знае, колко хора от НПМГ ще се изсипят.
Лошото е, че в момента никой няма релана представа на кое място е и колко има преди него, защото не знае, колко хора от НПМГ ще се изсипят.
летя
- Kai
- Форумозавър Рекс
Те са допълнителни. Те дори не участват в класиранията, защото тях ги приемат като завършат. Така че те са си допълнителни бройки. Над вас има, колкото пише в персоналната ви информация.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Явно са ти взели оценката от матурата за химията и физиката. Затова при 6.оо на матурата имаш максимален бал за Химия. При физиката е друго .Тъй като кандидатстваш с математика, оценката ти се умножава по 2,5, а не по 3, както би било, ако кандидатстваш с физика. Затова и там балът ти не е максимален.Sla-Mori написа: Само да попитам, защо за Компютърна химия имам бал 30 като не съм отбелязвала, че искам да ми вземат оценката от матурата (стига ми пародията в ТУ)? А за физичните специалности балът ми е 27, който идея си нямам как е формиран като на изпита имам 4.90, на матурата и в дипломата ми са 6-ици... То дано не се стига до тея балове, ама...как са ги формирали само те си знаят.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Оу, да, бях забравила това с 2.5... И все пак, кой ги е карал да ми взимат оценката от матурата, точно това си говорехме с жената, която ме записваше, че няма смисъл.
- MapleLeaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
По въпроса за учениците от НПМГ: вътрешният ни изпит, ако сме изкарали над 5,50 се признава като оценка за участие в класиранията. Не влизаме директно, а участваме в класиранията наравно с всички останали. Ако това ще ви успокои, тази година на вътрешния имаше 10 оценки над 5,50, като голяма част от хората, които са ги изкарали, няма да останат в България. А по въпроса дали заслужаваме такъв изпит: ами да, заслужаваме си го, 5 години сме учили математика и сме влизали с отделни изпити в НПМГ. Затова имаме право на още един шанс
И така...успех на класиранията 
Gotta keep runnin', stormbringer comin'... Rock On 
- Sun Shine
- Драскач
хаха по-добре да се изсипят от нпмг....а не някой който е преписвал на изпита.being_ill написа:И аз съм на мнение, че изпитът им е по-труден. Решавала съм от последните няколко години и е наистина малко по-труден.
Всички от НПМГ с оценки от вътрешните ни изпити си заслужават шанса и класирането. Сещам се само за 1 ама той не е по математика...тъп връзкар
- Kai
- Форумозавър Рекс
Хм... А за в ТУ ли беше, че ги приемат като допълнителни бройки тези от онова компютърното даскало в Дървеница? *tries to remember*
Но няма спор - НПМГ си е НПМГ, то на тях и на народа от СМГ им е доста по-лесно първи семестър, защото някои от нещата или са им ги преподавали или пък са им споменавали за тях. А на мен - дете на езикова, ми беше като на китайски xD
Но няма спор - НПМГ си е НПМГ, то на тях и на народа от СМГ им е доста по-лесно първи семестър, защото някои от нещата или са им ги преподавали или пък са им споменавали за тях. А на мен - дете на езикова, ми беше като на китайски xD
- being_ill
- В началото бе словото
Ясно ми е, колко умни, талантливи, можещи и знаещи за от НПМГ.
Просто не ги пише в статистиката, колко има пред мен и не мога да разбера, къде ще ме приемат.
Всичко е заради един пост, че хора с малко хора пред тях се притесняват излишно. Ами да, притесняват се, заради такива недоуточнени неща.
Просто не ги пише в статистиката, колко има пред мен и не мога да разбера, къде ще ме приемат.
Всичко е заради един пост, че хора с малко хора пред тях се притесняват излишно. Ами да, притесняват се, заради такива недоуточнени неща.
летя
- Kai
- Форумозавър Рекс
Щом те участват в класиранията, би трябвало да ги включват в тия бройки, защото на тях автоматично им се взема оценката от вътрешния им като оценка от изпит.
- Sun Shine
- Драскач
Това с ирония ли бешеbeing_ill написа:Ясно ми е, колко умни, талантливи, можещи и знаещи за от НПМГ.![]()
.
- being_ill
- В началото бе словото
Не. Не се заяждам.
Чувала съм, че са такива там
Ще се види в университета докъде ще стигнат знанията им в повече. Аз мисля, че най-много след 1 2 семестъра и ще се изравнят знанията.
Чувала съм, че са такива там
летя
- Kai
- Форумозавър Рекс
Горе-долу някъде към началото на втория семестър вече се учат нови неща, които не са били преподавани, така че ако си учите здраво първи семестър към края му ще сте на равни начала с другите.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Хмм в моята група 1/2 от хората са от СМГ. А от тях половината са влезли с олимпиади, другите си имат 6 на изпита, за тях е елементарен. Но колкото и да се стараем и т.н. не може да ги достигнем, особено тези, които редово ходят по състезания, олимиади, а и да не са ходили. едно е 5 години да учиш математика като луд, да имаш стабилна основа и нещата от 1ви курс да са ти ги преподавали вече, друго е с 2 часа математика в училище. Жалко, че колегите от СМГ са по моретата сега, но доколкото помня те май са извън плановата бройка, така че спокойно 
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
И сега последно в плановата бройка ли са или не са. А ако са, дали са в статистиката. Един казва едно друг друго...
Ако не са, да ги взимат всичките ако искат, но ако са, поне да ги има в статистиката... Защо трябва да чакам до 5-ти заради тях... А и защото ги няма споменати в правилника... Или за тях такива работи като правилник няма, все пак те са богове...
Иначе щом са само 10 добре. Аз лично по форумите видях един единствен да се фука че влиза без да е ходил на офицялните изпити...
И не оспорвам тяхната оценка, особено като се има предвид нивото на изпита тази година, просто питам ние простосмъртните имаме ли право да се явим на вътрешния им изпит, пък нека да е по труден... И тъйкато нямаме, защо те имат за нашия?
Ако не са, да ги взимат всичките ако искат, но ако са, поне да ги има в статистиката... Защо трябва да чакам до 5-ти заради тях... А и защото ги няма споменати в правилника... Или за тях такива работи като правилник няма, все пак те са богове...
Иначе щом са само 10 добре. Аз лично по форумите видях един единствен да се фука че влиза без да е ходил на офицялните изпити...
И не оспорвам тяхната оценка, особено като се има предвид нивото на изпита тази година, просто питам ние простосмъртните имаме ли право да се явим на вътрешния им изпит, пък нека да е по труден... И тъйкато нямаме, защо те имат за нашия?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.