КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от FMI »

А мога ли да си изкарам още едно средно задочно в някое диво село дето ще имам диплома 6.00 :) Ей така да си кандидатствам с изпит след 7-ми клас и да си вляза и т.н. :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

на мойта г-жа по математика евала и правя може би беше най-свястната учителка в даскалото,но просто в 9-ти много ме мързеше да уча,в дните на повишителните ни викаше 30 мин по-рано ,за да ни покаже вариантите и,ако случайно не можем да решим нещо да ни го обясни и задачите бяха супер лесни.нз за физиката как е било,но още тогава съжалих ,че не се пробвах,но нямаше начин и да преговоря,защото по физика каквото и да ми флезне в главата след 10 мин няма и следа от него :lol:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

И после оценките от твойта диплома са равнопоставени на тези от мойта :)

Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

еми тези задачи,които даде така или иначе щях да реша,а ти си сбъркал,че не си се явил..предполагам ,че навсякъде освен в математическата биха били лесни задачките..се пак са от учебника.аз бях пререшила и 2-та учебника за всеки случай.иначе съм си достъчно ощетена по остналите предмети в мойто даскало,така че споко.по бг например едва имам 5.50 в дипломата,а на матурата изкарах 5.74 за ден и половина учене ,а мислех че съм толкова зле и се молех за 3 :lol: .навсякъде има ощетени споко ;)
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

FMI написа:
TheXFiles написа:
kriskata написа::D аз ходих на повишителни по математика за 9-ти и 10-ти клас и добре че ,защото иначе за никъде нямаше да съм
Аз още от миналата година бях с нагласа да ходя на повишителен по физика и така и не остана време заради скапаната матура по БЕЛ.. Наистина друго щеше да е ако не се вземаше диплома, но няма как (или пък само математика..). Лично на мен физиката не ми е от най-приятните прдмети.
Е и аз не ходих точно по същата причина...
А те сега дори не ми я признават тази матура, не че някога ще кандидатствам нещо с БЕЛ, но все пак...

Аватар
AngelOfDeath
В началото бе словото

Мнение от AngelOfDeath »

23.55 (жена) с толкова бал като гледам от миналата година ми стига за математика и информатика, но дали ще ми стигне за нещо друго как мислите
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

според миналата година за математика ,за приложна математика също да се надяваме и за информатика :lol: аз съм с 5 стотни над теб ;) ,но нищо не се знае..мож и за нищо да не стигне :(
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Така като гледам ще ти стигне поне за половината специалности :)

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Да не забравяме че с математика се кандидатства за 29 специалности, а все има някой който да се цели в някой от другите факултети :)

Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Има го и момента с кой какво писал в документите, аз съм ги изкарала до 10 специалности, дори от ФМИ пропуснах 2, но пък към края едни забавни химии и физики съм написала :D

Само да попитам, защо за Компютърна химия имам бал 30 като не съм отбелязвала, че искам да ми вземат оценката от матурата (стига ми пародията в ТУ)? А за физичните специалности балът ми е 27, който идея си нямам как е формиран като на изпита имам 4.90, на матурата и в дипломата ми са 6-ици... То дано не се стига до тея балове, ама...как са ги формирали само те си знаят.
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

FMI написа:
being_ill написа:Всъщност дори и 15 20 човека преди някого да има, няма как да е сигурно вътре, защото не се знае от предварителния колко по-високи оценки има. Освен това има хора, които ще дойдат от НПМГ ( и от СМГ, ако не се лъжа) с вътрешен изпит :roll: Така, че нищо не е сигурно :bounce: :bounce: :bounce:
ААА, чакай малко ! За тези нищо не пише. Те нямат право да ни изместват, да са ходили на изпит ! Пише следното !

С тези съм съгласен - (3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием. - Пък и те не пречат :)

Обаче ония да ми влизат гратис, не съм съгласен !!! Ако влизат и те "извън утвърдените места" не ми пречат, обаче к'ви вътрешни изпити, к'ви 5 лева...

Тук ми смърди на много сериозна дискриминация. Условията за прием трябва да са еднакви за всички ! Аз имам ли право да се явя на техния вътрешен изпит?!
Aко някой знае как точно стоят нещата с хората от НПМГ, нека каже със сигурност. Преди бях чела в сайта на СУ, че те влизат в плановата бройка.

По принцип те си имат вътрешен изпит, който е същия формат (10 задачи, същата трудност, може би малко по-трудни) Аз дори бях извадила за последните няколко години вътрешните им изпити, за да си ги решавам за подготовка.
Мисля, че с резултата си от такъв изпит, те кандидатстват в СУ. Но все пак, нека някой по-запознат да каже..
летя
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

На завършилите НПМГ и положили зрелостен изпит пред комисия от СУ “Св. Климент Охридски” с оценки, не по-ниски от отличен (5,50) по математика, мн. добър (5,00) по география и физика и мн. добър (4,50) по химия и по биология, тези оценки се признават за резултат от писмения изпит по съответния предмет, при условие че средният успех от дипломата е не по-нисък от мн. добър (5,00). Получените оценки от зрелостните изпити по биология и химия не се признават за специалност Медицина.
Аватар
AngelOfDeath
В началото бе словото

Мнение от AngelOfDeath »

знам, че има мнгоо специланости и аз някога исках софтуерно инжинерство, но сега се чудя дали ще ми стигне за информатика, но май не и ще си остана с математика и информатика..ако там ме приемат :)
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

Значи от НПМГ влизат с оценката си от матурата :roll:
А не пише дали са в плановата бройка, предполагам, че са вътре...
летя
emotioN
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: втори

Мнение от emotioN »

FMI имаш ли идея какво представлява един вътрешен изпит ? Аз имам 5.90 на мат1 5.95 на мат2. Опитах се да реша един от техните и... максимум 4.40. Моля те като не знаеш си мери приказките. Онези хора си заслужават да влязат много повече от нас. Особено щом изкарват над 5 на подобен тип изпити!!
Милан 0 - 4 Интер
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”