being_ill написа:Всъщност дори и 15 20 човека преди някого да има, няма как да е сигурно вътре, защото не се знае от предварителния колко по-високи оценки има. Освен това има хора, които ще дойдат от НПМГ ( и от СМГ, ако не се лъжа) с вътрешен изпит
Така, че нищо не е сигурно
ААА, чакай малко ! За тези нищо не пише. Те нямат право да ни изместват, да са ходили на изпит ! Пише следното !
Не стига че са получили по добро средно образование ми и с привилегий чак...
Чл.30. В класирането участват само кандидати, отговарящи на условията на настоящия Правилник.
Чл.31. (1) Класирането се извършва по низходящ ред на състезателния бал и по реда на посочените от кандидата желани специалности и форми на обучение, съгласно утвърдените места за категориите (мъже и жени) и квоти, с изключение на кандидатите по чл. 33, ал. (2). Ако в състезателния картон е допуснато несъответствие между шифър и словесно описание на специалността, за класирането е валиден шифърът.
(2) Кандидат-студентите, класирани с еднакъв бал на последното планово място за дадена специалност, форма на обучение и категория, се приемат над утвърдения брой.
(3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием.
(4) Възстановяващите студентски права в същата специалност за втори и по-горен курс се класират, без да заемат планови места.
(5) Незаетите места за мъже в хода на класирането се трансформират за жени и обратно.
(6) В случаите, когато в хода на класирането няма кандидати за дадена специалност и форма на обучение, местата за прием могат да бъдат прехвърляни за друга специалност от същото професионално направление.
Чл.32. (1) Класирането се извършва поетапно, като кандидатите са длъжни да се информират лично за отделните класирания и сроковете за тяхното потвърждаване или записване.
( 2) Класираните кандидати, непотвърдили желанието си да се обучават или незаписали се в определените срокове, отпадат от следващите етапи на класиране.
Чл.33. (1) Първият етап на класирането се обявява на 5 август.
(2) В този етап на класиране за специалностите от Физическия факултет участват само кандидати с успешно положен конкурсен изпит по физика или с оценка от държавни зрелостни изпити по физика и астрономия. При наличие на свободни места, те се попълват от кандидати, посочили тези специалности и положили успешно алтернативен изпит по математика или положили държавен зрелостен изпит по математика.
С тези съм съгласен - (3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием. - Пък и те не пречат
Обаче ония да ми влизат гратис, не съм съгласен !!! Ако влизат и те "извън утвърдените места" не ми пречат, обаче к'ви вътрешни изпити, к'ви 5 лева...
Тук ми смърди на много сериозна дискриминация. Условията за прием трябва да са еднакви за всички ! Аз имам ли право да се явя на техния вътрешен изпит?!