Относно близнаците
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Относно близнаците
Boromir благодаря ти за отговора. Дилемата ми е следната : двамата сме писали еднакви специалности, подредени по един и същи начин. Просто има доста по-добра оценка на изпита от мен, та въпросът ми е, ако той влезе в по-добра специалност от мен, дали и аз ще вляза в тази специалност.
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
Би трябвало, щом имате еднакви желания и сте държали едни изпити. Аз имах по-добра оценка от брат ми на онзи изпит по италиански и ми казаха, че ако реша да вляза Италианска филология и той не е приет, ще го издърпам с мен. Важното беше и той да е изкарал съответния изпит, пък ако ще и с тройка.
На теория е така, но чиновниците могат всякак да извъртят нещата. Нищо не пречи обаче да питате и настоявате - близанаци се приемат над обявената бройка места, никой няма да е ощетен, нищо не пречи и до ректори, декани и прочие хора да се иде с подобен казус и смея да твърдя, че имате много добри шансове да бъде решено във ваша полза. Но пак казвам - всяко нещо извън общоприетите и изтъркани от преупотреба методи хвърля чиновническия манталитет в ступор, тъй че се гответе за много питане и изненади. Успех!
На теория е така, но чиновниците могат всякак да извъртят нещата. Нищо не пречи обаче да питате и настоявате - близанаци се приемат над обявената бройка места, никой няма да е ощетен, нищо не пречи и до ректори, декани и прочие хора да се иде с подобен казус и смея да твърдя, че имате много добри шансове да бъде решено във ваша полза. Но пак казвам - всяко нещо извън общоприетите и изтъркани от преупотреба методи хвърля чиновническия манталитет в ступор, тъй че се гответе за много питане и изненади. Успех!

Благодаря за отговора ти. Сега учите ли с брат ти една специалност?
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
О не, напротив. Поначало аз влязох МО, а той успя за Италианската филология - различни специалности в различни факултети. Но когато подавахме разните там документи покрай кандидатстването изрично ни упоменаха за тази опция с близнаците.