КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от FMI »

n@sko написа:Хаха, мойта оценка е същата като при Математика 1, само че с 5 стотни по-малко.
Дано ме приемат информатика с 4,70
Kai написа:95% съм сигурна, че ще те приемат!
Само не мога да разбера дали всички които имат над 4 на този изпит имат 12 точки от дипломата... Защото много рядко виждам някой да коментира върху балове, а направо върху оценки... Само аз ли не съм с 6+6?! При мен с 4.40 е 22.53 и вероятно дори на трето няма да се мушна информатика :) Как мислите :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

аз имам 5 по физика-по някво огромно чудо,въпреки че цял живот единствено по физика съм си правила труда да уча винаги едва връзвах 3-4..тая 5-ца съм я заслужила,но нямам представа как успя да се сумира :shock: ,ако имах 6 обаче според миналогодишнит балове със сигурност щях да съм вътре,но sory се на такива учители попадах ..сега само остава да се моля поне за една приложна математика да ми стигне бала пък после ше му мисля как ше бутам и дали ше успея да се преместя-най-вероятно не.
Аватар
TheXFiles
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от TheXFiles »

Аз също нямам пълен бал от дипломата..2 години имам 5 по физика т.е. 11.33..
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

kriskata, нищо не се знае, не бива да се отчайваш. И аз 2006-та като кандидатствах бях с отлична диплома и на изпита имах 5,20 и си мислех че ще ме набутат ПМ или подобно, но ..ако имах 1 точка повече на изпита щях да съм информатика, затова подадох документи за второ класиране и той бала падна почти с единица :) Така че не губи надежда, а и не само ти но и всички останали със по-ниски оценки - между 4 и 5.

А Кай е права..тези, пред които има 15-20 човека с по-високи оценки, и пак се чудят дали ще ги вземат - като наближи сесията доста ще се панират според мен, бая нерви си трябват, особено ако си информатика и ПМ.
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
n@sko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от n@sko »

TheXFiles написа:Аз също нямам пълен бал от дипломата..2 години имам 5 по физика т.е. 11.33..
То и аз нямаше да изкарам едната година 6 по физика, но не знам защо се напънах много и взех че научих всичко и сега съм с пълно 6 и по физика, и по математика естествено. А тогава не знаех, че ще ми е балообразуваща и оценката по физика. Физиката има голямо приложение, трябва само да го виждаш в ежедневието.
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

Всъщност дори и 15 20 човека преди някого да има, няма как да е сигурно вътре, защото не се знае от предварителния колко по-високи оценки има. Освен това има хора, които ще дойдат от НПМГ ( и от СМГ, ако не се лъжа) с вътрешен изпит :roll: Така, че нищо не е сигурно :bounce: :bounce: :bounce:
летя
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

То и аз май ще съм ПМ като гледам, но трябва да успея да се преместя ! Мисля че точно ПМ е най удачно ако искаш да се местиш - дано не греша. Иначе съм още по зле от теб :) С 4.33 по физика и 5 по математика :) Въпреки че при мен е друга историята :) Образуват ми се съответно от ??3(тук бяха или 643 или 463 или 553) и 564. Никога не ми се е налагало да уча за да вържа петицата, не ми се наложи и на училище да ходя за да вържа 3-4... Всъщност не разбирам защо се взима оценката от дипломата следкато полагам изпит, да взимат от диломата само на тея с матурите... Не искат да ми вземат 5.67 от матурата по Биология, защото не била леснотията от тази година... Тогава беше много по трудна, а да не говори за тази по Литература, а ми взимат скапаната физика от дипломата...

Всъщност аз като кандидатствах миналия път имаше някаква промоция да взимат информатиката вместо физика, ако е по висока, където ест. имах 6 и си викам вътре съм... И някой скапаняк е решил че не съм бил имал необходимия хорариум за да ми признаят оценката. Та ето за тези 1.67 които ми намалиха неправомерно според мен, за тях не влязох... И ако сега пак не вляза заради скапаната ми диплома, която незаслужено е толкова ниска... За физика претенции нямам, не съм отварял учебника, но по математика си бях за 6 всяка една година, особено на нивото в нашето училище :) Може ли в 9-ти калс да стигна 4-ти кръг на олимпиада по математика и да имам 5... Айде за 11-ти също би било доста нагло да имам претенции за 6, но 5 можеше да се изсмуче при добро желание от страна на учителя, ама 9-ти... Всъщност аз съм 100% сигурен че учителката ми по математика ще изкара по малко от мен на изпит по математика в СУ ! Освен ако изпита не е такъв че и двамата да имаме 2, но аз май под 3 няма как да падна :) Та всъщност защо подяволите гледат дипломата?! Разбирам да се гледа при равен резултат на изпита, но това... Аз КН не влизам и с 6 на изпита... Това си е жива подигравка...

Не може да не се съгласите че е напълно възможно някой да има бал 3+3+18=24 и всеки с 6+6+12=24 излиза равен по сила с него?! Излиза че всичко в интервала (4.00;6] > 6... Доста грозно се получава... И ако искат да приемат по кадърни студенти мисля че трябва да променят балообразуването ! Важен е крайния резултат ! Особено по математика всеки има право на 3 изпита за да се докаже, нивото за всички е еднакво и по обективни няма как да са нещата, не като в средното където някой имат 6 срещу шише водка...

Иначе някой знае ли колко са реално местата във ФМИ като цяло, защото това заниженото на сайта много здухва :)

Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

:D аз ходих на повишителни по математика за 9-ти и 10-ти клас и добре че ,защото иначе за никъде нямаше да съм
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

being_ill написа:Всъщност дори и 15 20 човека преди някого да има, няма как да е сигурно вътре, защото не се знае от предварителния колко по-високи оценки има. Освен това има хора, които ще дойдат от НПМГ ( и от СМГ, ако не се лъжа) с вътрешен изпит :roll: Така, че нищо не е сигурно :bounce: :bounce: :bounce:
ААА, чакай малко ! За тези нищо не пише. Те нямат право да ни изместват, да са ходили на изпит ! Пише следното !

Не стига че са получили по добро средно образование ми и с привилегий чак...

Чл.30. В класирането участват само кандидати, отговарящи на условията на настоящия Правилник.
Чл.31. (1) Класирането се извършва по низходящ ред на състезателния бал и по реда на посочените от кандидата желани специалности и форми на обучение, съгласно утвърдените места за категориите (мъже и жени) и квоти, с изключение на кандидатите по чл. 33, ал. (2). Ако в състезателния картон е допуснато несъответствие между шифър и словесно описание на специалността, за класирането е валиден шифърът.
(2) Кандидат-студентите, класирани с еднакъв бал на последното планово място за дадена специалност, форма на обучение и категория, се приемат над утвърдения брой.
(3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием.
(4) Възстановяващите студентски права в същата специалност за втори и по-горен курс се класират, без да заемат планови места.
(5) Незаетите места за мъже в хода на класирането се трансформират за жени и обратно.
(6) В случаите, когато в хода на класирането няма кандидати за дадена специалност и форма на обучение, местата за прием могат да бъдат прехвърляни за друга специалност от същото професионално направление.

Чл.32. (1) Класирането се извършва поетапно, като кандидатите са длъжни да се информират лично за отделните класирания и сроковете за тяхното потвърждаване или записване.
( 2) Класираните кандидати, непотвърдили желанието си да се обучават или незаписали се в определените срокове, отпадат от следващите етапи на класиране.

Чл.33. (1) Първият етап на класирането се обявява на 5 август.
(2) В този етап на класиране за специалностите от Физическия факултет участват само кандидати с успешно положен конкурсен изпит по физика или с оценка от държавни зрелостни изпити по физика и астрономия. При наличие на свободни места, те се попълват от кандидати, посочили тези специалности и положили успешно алтернативен изпит по математика или положили държавен зрелостен изпит по математика.

С тези съм съгласен - (3) Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием. - Пък и те не пречат :)

Обаче ония да ми влизат гратис, не съм съгласен !!! Ако влизат и те "извън утвърдените места" не ми пречат, обаче к'ви вътрешни изпити, к'ви 5 лева...

Тук ми смърди на много сериозна дискриминация. Условията за прием трябва да са еднакви за всички ! Аз имам ли право да се явя на техния вътрешен изпит?!

Аватар
TheXFiles
От дъжд на вятър

Мнение от TheXFiles »

kriskata написа::D аз ходих на повишителни по математика за 9-ти и 10-ти клас и добре че ,защото иначе за никъде нямаше да съм
Аз още от миналата година бях с нагласа да ходя на повишителен по физика и така и не остана време заради скапаната матура по БЕЛ.. Наистина друго щеше да е ако не се вземаше диплома, но няма как (или пък само математика..). Лично на мен физиката не ми е от най-приятните прдмети.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

И аз бях на повишителни по Математика..... преподавателката ми беше пълен изрод... добре че има такава опция....иначе кофти...
И не се сдухвайте...тая седмица до 5ти ще ви е най-кофти.
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

TheXFiles написа:
kriskata написа::D аз ходих на повишителни по математика за 9-ти и 10-ти клас и добре че ,защото иначе за никъде нямаше да съм
Аз още от миналата година бях с нагласа да ходя на повишителен по физика и така и не остана време заради скапаната матура по БЕЛ.. Наистина друго щеше да е ако не се вземаше диплома, но няма как (или пък само математика..). Лично на мен физиката не ми е от най-приятните прдмети.
Е и аз не ходих точно по същата причина :) И доколкото знам ако не съм ходил още следкато съм завършил после не мога когато си искам или мога ? Не съм се интересувал кой знае колко защото едва ли мога да оправя друго освен математиката в 9-ти, само да не я разваля :)

Аватар
TheXFiles
От дъжд на вятър

Мнение от TheXFiles »

Не може за жалост
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Nikince написа:И аз бях на повишителни по Математика..... преподавателката ми беше пълен изрод... добре че има такава опция....иначе кофти...
И не се сдухвайте...тая седмица до 5ти ще ви е най-кофти.
Да ама на мен и на повишителния щеше тя да подбере задачите и после пак тя щеше да ми ги проверява. Няма измъкване... Силно ме съмнява да допусне една и съща грешка два пъти(следкато я прецаках в 10-ти с 6 от поправителен). После като и казах че и за 9-ти ще му дойде времето за повишителен, тя каза "не забравяй че той само се нарича повишителен, а си е пак поправителен и може и надолу да отиде"... Колкото и да е тъпа е 3 пъти по зла и би трябвало поне от дългогодишната си практика да ми знае слабите места(или просто това което не е преподала, но има право да даде на изпита) и да даде едни такива хубави задачки... То в 9-ти едва ли има задачи които да не мога да реша, но стига да ги даде такива че да не ми стигне времето и така ме обичаше че като нищо ако разбере че ще ходя на повишителен да прецака всички само заради мен :) Освен да я чакам да се пенсионира или да я причакам месец преди повишителните, да я вкарам в болница за 3... Други решения не виждам :) Но тъйкато второто няма да го направя, а първото няма да е скоро, си оставам с тая диплома... Поне по математика...

По физика не беше лоша, но и тя вдигаше прекалено високо летвата, обаче е свястна, ако си дам зор мога да оправя физиката, ама там ще трябва да си дам повече зор отколкото да изкарам 6 на приемния... Ако ще си давам толкова зор ще е по математика :)

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

TheXFiles написа:Не може за жалост
О то дори не може. Е не са ли идиоти. После защо хората си купуват дипломите! Ми ако за втори път не ме приемат заради дипломата и при условие че не мога да си я поправя законно, ще ме принудят и аз да си я купя. Имам ли избор ми кажете...

Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”