Относно близнаците
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Относно близнаците
Искам да ви попитам отностно близнаците как стоят нещата. Дилемата е следната аз имам по математика 3.85 , а той 5.20. Има ли шанс да ме дръпне в някоя по-добра специалност, споделете мнението си.
ПП: Четох правилника, но там пише само за случая, ако единия близнак не е влязъл в нито една специалност.
ПП: Четох правилника, но там пише само за случая, ако единия близнак не е влязъл в нито една специалност.
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Re: Относно близнаците
Хм, не съм сигурна, но доколкото съм чувала май имаше нещо за това, че ако искат близнаците могат да са в една специалност, стига май да имат еднаква подредба на желанията... Знам за случай в УНСС - сестрата беше влязла в МИО, братът в нещо друго по-лошо, ама и той отиде да учи МИО. Най-добре звъннете утре и питайте в студентски отдел. То сигурно ще трябва нещо молби или пък декларации да попълните предварително...
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Майка ми като ни записвала са й казали, че дърпа.. а тия от отдела казали, че недърпа
Затова ме интересува, ако има някой, който учи в СУ и е запознат с подобен случай да сподели.
Последно промяна от vvvv на 30 Юли 2008, 20:58, променено общо 1 път.
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Добре де, това не е ли леко несправедливо? Така на практика всеки един от двамата близнаци има двоен шанс, защото разчита и на оценката на брати си/сестра си...По тоя начин може да бъде прецакан някой трети човек, който се е закачал за последното място в дадена специалност, но понеже може близнаците да са заедно, той изгаря... 
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Мне. Близнаците ги броят за едно място, така че не заемат ничие място.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Не изгаря 3ти човек. Пише се молба и се добавя допълнително. Не си ли забелязал, че във всяка подщи специалност има повече влязли от предвиденото.
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Ахам, ясно. Е тогава значи няма нищо несправедливо. 
Ето какво пише за близнаците:
Правилник за прием на студенти
Допълнителни разпоредби
§ 7. До 31 август се разглеждат постъпилите молби от неприети кандидати: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, майки с три и повече деца, както и близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент. В тези случаи кандидатите трябва да са положили успешно кандидатстудентските изпити. В рамките на утвърдените места за прием на студенти, на тези кандидати се предлага да се запишат в специалност, за която имат състезателен бал равен или близък до бала на последния класирал се в специалността кандидат.
Правилник за прием на студенти
Допълнителни разпоредби
§ 7. До 31 август се разглеждат постъпилите молби от неприети кандидати: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, майки с три и повече деца, както и близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент. В тези случаи кандидатите трябва да са положили успешно кандидатстудентските изпити. В рамките на утвърдените места за прием на студенти, на тези кандидати се предлага да се запишат в специалност, за която имат състезателен бал равен или близък до бала на последния класирал се в специалността кандидат.
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...
... so I'll bleed forever
сърце на Аан-Аллейн...
близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент
Четох го много пъти, но не ми стана ясно. Никой ли не познава такъв случай?
Четох го много пъти, но не ми стана ясно. Никой ли не познава такъв случай?
Тоест трябва и двамата да сте кандидатствали с един и същи предмет, а не примерно единият право, а другият - нещо с математика. Тогава, ако единият влезе, а другият не влезе до трето класиране, го класират по това, че е близнак.
Съдбовно копие от пламъци на Дева
сърце на Аан-Аллейн...
сърце на Аан-Аллейн...
Това е така, трябва да кандидатствате в един факултет най-малкото и да държите еднакви изпити.
Аз и брат ми като кандидатствахме, държахме заедно изпит по италиански, но аз исках да вляза МО, а той - Италианска филология, така че нямаше никакъв шанс някой някого да дърпа.
Аз и брат ми като кандидатствахме, държахме заедно изпит по италиански, но аз исках да вляза МО, а той - Италианска филология, така че нямаше никакъв шанс някой някого да дърпа.

Да, но в същата специалност или в друга, това ме интересува.
Ако и двамата (или и двете
) сте писали МО някъде на поне приблизително сходно място из желанията си, и сте държали изпит по език И история и поне единият се класира - и двамата близнаци могат да влязат МО.

За една и съща специалност става дума. Както и за едни и същи положени изпити.vvvv написа:Да, но в същата специалност или в друга, това ме интересува.
Все пак, не може бонусът да е безогледен