Къде сте се прехвърлили и с какъв успех ?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: Къде сте се прехвърлили и с какъв успех ?
аве като излезнат правилата за преместване до няколко седмици ще стане ясно .... иаз мислех,че трябнва задължително успех 5.50 , а се оказа,.че за различните специалности е различно-някой наистина искат 5.50 .,но за други 5 дори 4.50 срещнах////... така че изчакай и ще разбереш ии без тва сега няма какво друго да направиш .. браво за литературата 
You're one in a million
You're once in a lifetime
You're once in a lifetime
Треа си луд късмет.!.А за бела и 3 стига по принцип,така че..
Здравейте!
Имам няколко въпроса относно прехвърлянето в специалност японистика, тъй като дочувам доста противоречиви мнения по темата. Има ли изобщо свободни места за прехвърляне? От значение ли е специалността, от която се прехвърлям, т.е. с по-голямо предимство ли са хората, които се местят от някоя друга филология?
Мерси предварително!
Имам няколко въпроса относно прехвърлянето в специалност японистика, тъй като дочувам доста противоречиви мнения по темата. Има ли изобщо свободни места за прехвърляне? От значение ли е специалността, от която се прехвърлям, т.е. с по-голямо предимство ли са хората, които се местят от някоя друга филология?
Мерси предварително!
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
За предимство няма никакво. Важен е да имаш успех и... да има отпуснати места. Всяка година се променят, гледай сайта на университета.
medicate, medicate
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Има места, всяка година има по няколко прехвърлили се.marula написа:Здравейте!
Мерси предварително!
- i_tincheva
- В началото бе словото
- Специалност: Студент-бакалавър
- Курс: първи
А колко струва подобно прехвърляне от една специалност в друга,(ако струва нещо
) Независимо от каква във каква специалност,искам да знам по принцип горе-долу 
La vita è bella !
-
kaa
- В началото бе словото
доколкото знам би трябвало да не се плаща неща кой знае какво. Аз имам друг въпрос: когато искам да си взема бележка от учебен отдел за издържан кандидат-студентски изпит, трябва ли да чакам някакъв срок, за да я получа или всичко става веднага?
phoebe, Александър, мерси за отговорите.
В момента много се чудя какво да правя - да пробвам с прехвърляне или да се явя на кандидат-студентстки изпит догодина отново. Но май ще е с прехвърляне, тъй като няма ме оставят една година да не правя нищо, а не знам дали е възможно да прекъсна вече започнатата специалност и да се запиша веднага след това японистистика, след като държа отново приемен изпит.
В момента много се чудя какво да правя - да пробвам с прехвърляне или да се явя на кандидат-студентстки изпит догодина отново. Но май ще е с прехвърляне, тъй като няма ме оставят една година да не правя нищо, а не знам дали е възможно да прекъсна вече започнатата специалност и да се запиша веднага след това японистистика, след като държа отново приемен изпит.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Мисля, че е възможно, но ти си реши.
- tifani
- В началото бе словото
Здравейте!!!
Искам да ви попитам дали има някаква възможност да се преместя (след завършен 1-ви курс ) от специалност Политология във 2-ри курс Право или задължително трябва да започна отново от 1-ви курс? Благодаря предварително

Искам да ви попитам дали има някаква възможност да се преместя (след завършен 1-ви курс ) от специалност Политология във 2-ри курс Право или задължително трябва да започна отново от 1-ви курс? Благодаря предварително
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
От 1 курс почваш.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- tifani
- В началото бе словото
Мерси за отовора^PrincessA^ написа:От 1 курс почваш.
- Jelena
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Обратна връзка:
До колкото знам специално, за да се прехвърлиш японистика е важен НЕ само успехът ти от 1ви (или 2ри курс - можеш да пробваш да се преместиш или след 1 или 2, но само веднъж, а не и 2те години) но и оценката от кандидат-студентския изипит, с който си кандидатствала (западен език). Имах една позната, която искаше японистика, изкара успех около 5.85, но на кандидатстудентския изпит имаше 4 и нещо, а те искаха над 4,5 и така тя не успя да се премести точно японистика... Тази година не знам ще изискват ли някакъв минимум за оценката от канд.-студ. изпит (освен да е издържан), но честно казано се съмнявам, че ще го махнат като условие, защото това си стои вече поне няколко поредни години...marula написа: В момента много се чудя какво да правя - да пробвам с прехвърляне или да се явя на кандидат-студентстки изпит догодина отново. Но май ще е с прехвърляне, тъй като няма ме оставят една година да не правя нищо, а не знам дали е възможно да прекъсна вече започнатата специалност и да се запиша веднага след това японистистика, след като държа отново приемен изпит.
Що се отнася до възможността да се запишеш каквото те приемат и следващата година да кандидатстваш пак - мисля че е възможно! Приятелка тази година завърши 1 курс немска, но и тя бленува за японистика. Тъй като обаче има по-ниска оценка на изпита от изискващия се минимум, отново си подаде документите и се яви наново на кандидатстудентските изпити. И до колкото разбрах, може да си запази немската филология, ако не успее... Та така
Съветвам те като излезат таз годишните условия за преместване - да им хвърлиш поглед, за да видш как вървят нещата.
Но иначе както казаха и другите - преместването в японистика макар и не много лесно е НАПЪЛНО реално
Късмет!
Последно промяна от Jelena на 06 Авг 2008, 20:42, променено общо 1 път.
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
^
Четох правилата за преместване на студенти за учебната 2007/2008 и там фигурира 4.50 като минимален успех от кандидат-студентския изпит. И според мен няма да го махнат като условие и занапред. Но по някакво щастливо стечение на обстоятелствата имам 4,68 на изпита по немски, с което покривам изискването.
При мен най-големият проблем е, че най-вероятно ще ме приемат право (за което се готвих през изминалата година
), а не знам дали ще е възможно да изкарам над 5,50 там. Е, така ми се пада, като не осъзнах навреме какво всъщност искам да уча
... Поне реших в последния момент да се явя на изпит по немски, ей така, да се пробвам. Така ми остава "само" да се справя тази година с правото
. Ако не успея, ще трябва да се разправям с отписване и кандидатстване наведнъж DD:.
Благодаря много за информацията, Jelena!
Четох правилата за преместване на студенти за учебната 2007/2008 и там фигурира 4.50 като минимален успех от кандидат-студентския изпит. И според мен няма да го махнат като условие и занапред. Но по някакво щастливо стечение на обстоятелствата имам 4,68 на изпита по немски, с което покривам изискването.
При мен най-големият проблем е, че най-вероятно ще ме приемат право (за което се готвих през изминалата година
... Поне реших в последния момент да се явя на изпит по немски, ей така, да се пробвам. Така ми остава "само" да се справя тази година с правото
. Ако не успея, ще трябва да се разправям с отписване и кандидатстване наведнъж DD:.Благодаря много за информацията, Jelena!
Последно промяна от marula на 30 Юли 2008, 18:35, променено общо 1 път.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Когато си студентка, можеш да отидеш и на кандидатстудентски изпит, за преместване или втора специалност, примерно 
medicate, medicate