Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Мнение от ники »

VeselinPenchev написа:
kandidatstvasht написа:Много правилно мнение на Бавария, което аз подкрепям напълно. Като не ви харесва начина на прием в СУ, има и други университети, където можете да кандидатствате- никой не ви спира. Ама после като не можете да пишете грамотно и сте извадили късмет при КСК заради теста, никой няма да ви вземе на работа :wink:
ТОВА Е ПРОБЛЕМ ЛИЧНО НА ТЕБ И НЯМА ДА СЕ ХАБЯ ДА ОБЕСНЯВАМ ОТНОВО И ОТНОВО ЧЕ ДОБРЕ НАПРАВЕН ТЕСТ ПРОВЕРЯВА МНОГО ПО ДОБРЕ ГРАМАТИКАТА,ЗАЩОТО ТЕ ПИТА ДИРЕКТНО ТОВА ТАКА ЛИ СЕ ПИШЕ ИЛИ НЕ
докато в една тема може да не знаеш как се пише дума като кулминация и да си я спестиш,не мислиш ли?
и стига с тия консервативни изказвания,при баба ти минават, в 21 век не!

За историята съм съгласен, че тест е по-добрият вариант, ама за литературата и дума да не става. На тестът имаш 4-5 отговора и в повечето случаи дори да не знаеш верния, можеш да налучкаш, да изключиш някой от останалите или просто да го препишеш. А за повечето специалности(айде да не са повечето, ама поне по реномираните) се изисква не да имаш сухи знания за тоя и оня автори, а да можеш да създадеш цялостен текст, да заявиш позиция, да покажеш разбиране и така нататък. Какво доказва един тест по литература? Че си наизустил някакви факти, дето след има, няма две години няма да ги помниш. Темата, от друга страна, показва чисто и просто умствения ти капацитет.
VeselinPenchev
В началото бе словото

Мнение от VeselinPenchev »

kandidatstvasht написа:Веси, заминавай да търкаляш аспирини, смешник :arrow:

:twisted:

п.с. пикльо, аз имам себе си за ТИПИЧЕН БЪЛГАРИН, ти ако се имаш за турчин си е твой проблем. :wink:
ще се плюем като българи ли? и ще говорим глупости защото сме голямата работа? и не се знаем кои сме? а ако утре се срещнем някъде? няма ли да ни е срам? не се ли борим всички заедно за българия и бъдещето и? за да си говорим на пикльо и смешник...замислете се малко,моля ви! опровергай ми думите,не ги доказвай!
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

VeselinPenchev написа:
kandidatstvasht написа:
VeselinPenchev написа:ТОВА Е ПРОБЛЕМ ЛИЧНО НА ТЕБ И НЯМА ДА СЕ ХАБЯ ДА ОБЕСНЯВАМ ОТНОВО И ОТНОВО ЧЕ ДОБРЕ НАПРАВЕН ТЕСТ ПРОВЕРЯВА МНОГО ПО ДОБРЕ ГРАМАТИКАТА,ЗАЩОТО ТЕ ПИТА ДИРЕКТНО ТОВА ТАКА ЛИ СЕ ПИШЕ ИЛИ НЕ
докато в една тема може да не знаеш как се пише дума като кулминация и да си я спестиш,не мислиш ли?
и стига с тия консервативни изказвания,при баба ти минават, в 21 век не!
Първо- не ми се карай и не ми се прави на оборотен.

Второ- явно не ми е проблем "лично на мен", защото болшинството от пишещите тук се обявиха против теста като начин на прием в СУ, защото една тема проверява не просто дали можеш да пишеш "кулминация", а и дали можеш да се изразяваш, да запаметяваш и структурираш в параграфи.

Ама ти си мисли каквото искаш, и без това стана за ташак на целия форум.
МНОГО обяснявах нека пак ти кажа - ако говорим за грамотност,както ти казваш темата не може да го провери толкова добре колкото теста,как да ти го обясня това нещо? защо има тестове по граматика,защо учиш английски и си проверяваш знанията чрез тестове? ще ми отговориш ли,не са р(е/и)торични въпросите
нали говорим за граматика? не за идей на автора,нали това е в крайна сметка по важното? според мен, а виждам че и според теб...,обясни ми не мога да те разбера,противоречиш си
Глупако, на изпита по английски също има есе, ако не знаеш. Явно не знаеш, така че Трайчо Костов :thebirdman:
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

VeselinPenchev написа:не за идей на автора
Не съм прочел всичките ти мнения, но претендираш ли за грамотност?
Последно промяна от shayne на 29 Юли 2008, 16:07, променено общо 1 път.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

VeselinPenchev написа:

п.с. пикльо, аз имам себе си за ТИПИЧЕН БЪЛГАРИН, ти ако се имаш за турчин си е твой проблем. :wink:
ще се плюем като българи ли? и ще говорим глупости защото сме голямата работа? и не се знаем кои сме? а ако утре се срещнем някъде? няма ли да ни е срам? не се ли борим всички заедно за българия и бъдещето и? за да си говорим на пикльо и смешник...замислете се малко,моля ви! опровергай ми думите,не ги доказвай!
Ти първо се научи да уважаваш родината си и да пишеш името й с главна буква, чак след това ще започна да чета мненията ти. :wink:
VeselinPenchev
В началото бе словото

добре бе хора,помислете малко по широко на нещата,не гледайте в собствената си паница!
има тест или тема,не спорим засега какво,ок? така е...
защо е тоя ИЗПИТ (тест/тема) - за да влезем в университета....надали, по-скоро е за да видят кой е учил,кои може да мисли,кой има потенциал да учи тази и тази специалност..съгласни?
и така специалности бол,имаме математика-все задачи,все мислиш и решаваш,тема или тест разликата е само в описването, но май и не е толкова голяма...
медицина-определено не става с тест,освен задачите по химия-като по математика е случая
право-не става също с тест,трябва да се мисли,разсъждава,говори и много други...изпит по право? перфектното решение, дават ти казус,решаваш го, дискутираш го с изпитващия,има писмен и устен елемент,перфектно определя възможностите ти за съзадаване на писмен и устен текст, за бърза и точна мисъл...
и др. и др....
а ние четем (в момента) за да видят кой както е запомнил от историята,за какъв чеп? за да видим кой повече помни? а не мисли..затова ли ходим на уроци при професори по история,а не по право? за да учим история,а не да мислим?
съжалявам че се отклоних от темата за секунди,но тест/тема по история и български говорят само за едно-право! ето сега спрете да говорите глупости! спрете да казвате тест да е! тема да е! спрете да бъдете консервативни и погледнете ПО ЕВРОПЕЙСКИ, ПО-МАЩАБНО, ПО-ЛОГИЧНО
надявам се да отговорих на въпроса тема или тест е по за зубари? и двете,но има трети вариант,нека всички го видим! да бъдем по далновидни и от Борис! :)
VeselinPenchev
В началото бе словото

shayne написа:
VeselinPenchev написа:не за идей на автора
Не съм прочел всичките ти мнения, но претендираш ли за грамотност?
да,съжалявам, че ще ти го кажа, но да! писането ми в някакъв форум не узаконява перфектно предстатите ти за грамотност,съжалявам че ще те разочаровам...
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Кой ти говори за тема по математика :shock: :shock: :shock: Момче, трябва да се прегледаш, сериозно ти говоря.
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:
VeselinPenchev написа:

Ти първо се научи да уважаваш родината си и да пишеш името й с главна буква, чак след това ще започна да чета мненията ти. :wink:
айде сега на свой ред да ти кажа, че Родина, както и Отечество, и Татковина, като контекстови синоними на България също се пишат с главна буква!
към имам два съвета!
1-во предното мнение за правописа важи и за теб
2-ро и ти помисли по-мащабно и не си мисли че с някаква си глупава забележка ще успееш да ми отговориш на въпроса...
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Трябва ли ви девойка, която по бански да разнася табелка "Рунд 2"? :oops: :sign4:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:Кой ти говори за тема по математика :shock: :shock: :shock: Момче, трябва да се прегледаш, сериозно ти говоря.
абе вие сте ужасно буквални бе! казах го като пример,за да ти покажа че при всеки предмет е различно...
в изискванията за съставяне на писмен текст за матура и изпит в СУ пише като компетенции ,които се оценяват следното:
"осъзнава условността на сюжета"
за теб важи същото,отговори ми сега конкретно за това, което казах не е ли така
прочети целият текст и хвани смисъла и ми отговори и ти смислено!
така ли е или не е така?
прав ли съм или не
и защо,а не кой говори за математика,като малките деца...
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Да, Catherine, с удоволствие те назначавам...само че как едновременно ще си ми шеф на фен-клуба и ще си девойката с табелката? :D Може да ни обвинят в корупция.

Колкото до Веси, думите "родина" и "отечество" се пишат с главни думи само когато заместват името на самата държава, а аз не съм искал да правя това, така че за пореден път се изказваш неподготвен. :wink:

А на въпроса ти, който вече дори не си спомням, няма смисъл да отговарям, защото ти се компрометира до такава степен, че вече ми е под нивото да се карам с теб. :wink:
kornomana
В началото бе словото

Мнение от kornomana »

Аз знам за 5 човека от моя малък град, които са си купили теста в УНСС и знам колко пари е - (3000 лв.). Представете си от големите градове като София, Пловдив, Варна, Бургас още колко са си ги купили - после мислете дали бал от 29.98 в УНСС ви е достатъчен.
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

VeselinPenchev написа:
kandidatstvasht написа:Кой ти говори за тема по математика :shock: :shock: :shock: Момче, трябва да се прегледаш, сериозно ти говоря.
абе вие сте ужасно буквални бе! казах го като пример,за да ти покажа че при всеки предмет е различно...
в изискванията за съставяне на писмен текст за матура и изпит в СУ пише като компетенции ,които се оценяват следното:
"осъзнава условността на сюжета"
за теб важи същото,отговори ми сега конкретно за това, което казах не е ли така
прочети целият текст и хвани смисъла и ми отговори и ти смислено!
така ли е или не е така?
прав ли съм или не
и защо,а не кой говори за математика,като малките деца...
Еми естествено, че за всеки предмет е различно, ти малоумен ли си? Нали тук говорим конкретно за история и литература и за специалностите, в които се влиза с писане на тема? Въобще няма какво да ти обяснявам, егати коня с капаци си. :arrow:
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:Да, Catherine, с удоволствие те назначавам...само че как едновременно ще си ми шеф на фен-клуба и ще си девойката с табелката? :D Може да ни обвинят в корупция.

Колкото до Веси, думите "родина" и "отечество" се пишат с главни думи само когато заместват името на самата държава, а аз не съм искал да правя това, така че за пореден път се изказваш неподготвен. :wink:

А на въпроса ти, който вече дори не си спомням, няма смисъл да отговарям, защото ти се компрометира до такава степен, че вече ми е под нивото да се карам с теб. :wink:
умри си в невежество!
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”