Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Мнение от nadejdichka »

nadejdichka написа:
J`E`K`O написа:ех този английски, доста хора се вълнувате от него. Дано всички бъдат приети. Пък ако nadejdichka е толкова умна, колкото и красива, 100% е вътре ;)

Благодаря :oops: Ще се похваля ако ме приемат каквото искам в СУ ;)

П.С 1-во желание ми е Международни отношения
Международни отношения, втори курс
antito
В началото бе словото

Мнение от antito »

VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....

Хахах..." за сравнение" искам да ти кажа, че и там нещата не са толкова розови колкото си ги представяш! Като пример ще дам една приятелка, която на предварителния по БЕЛ там имаше 3,а сега на редовния има около..4..както се досещаш, оценки,които са напълно недостатъчни, за да си студент в УНСС,при положение,че миналата година хора с 5,50 не можаха да се класират..
Тааа...въпросната девойка изобщо не се притеснява,тъй като, от сигурен източник знаела,че ще учи в УНСС, по простата причина, че всичко се побликува единствено на сайта на университета,където могат да се правят големи шашми...
Сам можеш да се досетиш, че с някой и друг лев,може и да те изпревари на класирането..и ако не е тя ,то тогава ще е някой друг... :roll: :lol:
Only boring people get bored! YEAH,lets party!
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Една голяма част от вас, която влезе в СУ, ще разбере колко са били безмислени тези спорове и ще се смее от сърце на породилите ги изказвания от първия пост.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Е, да - вероятно е така; какво ни пречи обаче да се поупражняваме в реторика :roll:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

pink floyd написа:Е, да - вероятно е така; какво ни пречи обаче да се поупражняваме в реторика :roll:
А, нищо разбира се!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
VeselinPenchev
В началото бе словото

Мнение от VeselinPenchev »

rkk написа:Както се беше изцепил Илчев: Не е тест, защото искаме кандидат-студентите да мислят, а не да зубрят :lol: :lol: :lol:

Въпрос за домашно: При кое се зубри повече - при тест или при 27-30 теми? :lol:
сложен е трудно бих отговорил.. :lol: :lol: :lol:
VeselinPenchev
В началото бе словото

Бавария написа:
rkk написа:Както се беше изцепил Илчев: Не е тест, защото искаме кандидат-студентите да мислят, а не да зубрят :lol: :lol: :lol:

Въпрос за домашно: При кое се зубри повече - при тест или при 27-30 теми? :lol:
Срам ме е да ти обеснявам, но ще го направя.
Едниственият начин да се проверят някакви знания, да се види дали ученика е вникнал в същността на материята, дали може да прави връзки между събитията, как е с правописа и пунктуацията е чрез писане на съчинение.
Когато е тест ти са дадени 4 отговора - при липсна на знание, все пак може да се познае отговора, ако някой от др вариянти са ти познати, в краен случай пишеш на наслуки. Нима е добре да влезне някой журналистика с тест направен за отличен, а да не може да си изрази мисълта?

Ако все пак тази КСК и тези съчинения са ти под достойнството успех с УНСС или НБУ.
значи в европа са балъци? и в щатите са много глупави? сигурно и евросъюза ще се разпадне скоро...въпроси,въпроси...
ей хитрец,нали затова има изпит по журналистика? не мислиш ли че е по важен от изпит по литература? в тоя смисъл и в англия са глупаци че не пишат теми, а имат изпит по право...нещастници не им завиждам... доникъде няма да стигнат ако не знаят че Ботев е написал "Майце си" а Славейков е дървен философ,като ТЕБ И НЯКОЙ ДРУГИ ХОРА ОТ ТОЯ ФОРУМ! И ЧЕ ЗАРАДИ ТЪПАТА ЦАРСКА ДИНАСТИЯ ДНЕС НЕ СИ МИЕМ КРАКАТА В ЦАРИГРАД!
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:Много правилно мнение на Бавария, което аз подкрепям напълно. Като не ви харесва начина на прием в СУ, има и други университети, където можете да кандидатствате- никой не ви спира. Ама после като не можете да пишете грамотно и сте извадили късмет при КСК заради теста, никой няма да ви вземе на работа :wink:
ТОВА Е ПРОБЛЕМ ЛИЧНО НА ТЕБ И НЯМА ДА СЕ ХАБЯ ДА ОБЕСНЯВАМ ОТНОВО И ОТНОВО ЧЕ ДОБРЕ НАПРАВЕН ТЕСТ ПРОВЕРЯВА МНОГО ПО ДОБРЕ ГРАМАТИКАТА,ЗАЩОТО ТЕ ПИТА ДИРЕКТНО ТОВА ТАКА ЛИ СЕ ПИШЕ ИЛИ НЕ
докато в една тема може да не знаеш как се пише дума като кулминация и да си я спестиш,не мислиш ли?
и стига с тия консервативни изказвания,при баба ти минават, в 21 век не!
VeselinPenchev
В началото бе словото

slvn написа:
VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
Абе каква обективност казваш на 25 от 40 въпроса да са нова история, от които половината от любимите теми на Саздов? :shock: На предварителния по история в УНСС нямаше нито един въпрос нито от славяни, нито от прабългари, както и от Аспарух или Тервел.. Доколкото си спомням първият беше "Коя област първо присъединява Крум?".. А аз лично ходих и на литература и на история в УНСС и СУ, но се накефих доста повече да чакам 10 дни за 4,75 по литература в СУ, отколкото в деня след изпита да получа смс с 5.99 в УНСС :wink:
Не казвам,че УНСС е кофти университет, дори напротив, но тезите, които изказваш, първо, че изкарват университетите едва ли не само бели или черни, второ - са адски абсурдни!Естествено, че всеки университет си има слаби места в кампанията! И след като мислиш, че си струва повече в УНСС, не виждам защо си създал тази тема?! Кандидатствай там и успех :wink:
добре че беше първата с такова мнение,мерси много :lol:
айде ако някой иска да каже по различно нещо да заповяда,вие съвсем като детската градина,единд а каже едно и всички в торбата
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

VeselinPenchev написа: в тоя смисъл и в англия са глупаци че не пишат теми, а имат изпит по право...нещастници не им завиждам... доникъде няма да стигнат ако не знаят че Ботев е написал "Майце си" а Славейков е дървен философ,като ТЕБ И НЯКОЙ ДРУГИ ХОРА ОТ ТОЯ ФОРУМ!
Щом си толкова запознат, сигурно знаеш, че изпитът се състои от писане на есе и други тестови задачи, които тестват същите способности на кандидатите както и изпитите по литература и история в СУ.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

VeselinPenchev написа:
kandidatstvasht написа:Много правилно мнение на Бавария, което аз подкрепям напълно. Като не ви харесва начина на прием в СУ, има и други университети, където можете да кандидатствате- никой не ви спира. Ама после като не можете да пишете грамотно и сте извадили късмет при КСК заради теста, никой няма да ви вземе на работа :wink:
ТОВА Е ПРОБЛЕМ ЛИЧНО НА ТЕБ И НЯМА ДА СЕ ХАБЯ ДА ОБЕСНЯВАМ ОТНОВО И ОТНОВО ЧЕ ДОБРЕ НАПРАВЕН ТЕСТ ПРОВЕРЯВА МНОГО ПО ДОБРЕ ГРАМАТИКАТА,ЗАЩОТО ТЕ ПИТА ДИРЕКТНО ТОВА ТАКА ЛИ СЕ ПИШЕ ИЛИ НЕ
докато в една тема може да не знаеш как се пише дума като кулминация и да си я спестиш,не мислиш ли?
Първо- не ми се карай и не ми се прави на оборотен.

Второ- явно не ми е проблем "лично на мен", защото болшинството от пишещите тук се обявиха против теста като начин на прием в СУ, защото една тема проверява не просто дали можеш да пишеш "кулминация", а и дали можеш да се изразяваш, да запаметяваш и структурираш в параграфи.

Ама ти си мисли каквото искаш, и без това стана за ташак на целия форум.
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:Изцяло съм на мнението на Емалфи и Бавария- СУ си е просто номер едно в България. Да- в НБУ примерно преподават същите преподаватели, които преподават и в СУ, но после е съвсем различно като кажеш, че си завършил най-старото и престижно висше учебно заведение в България, вместо ВУЗ, известен най-вече с финансовите възможности на студентите си. Аз също се гордея, че не просто ще уча в Софийския университет, но и че ще следвам една от най-престижните /а може би и най-престижната/ специалности- право.

Оттук нататък който иска да се прави на интересен и да философства колко гадно било в СУ и колко било яко н УНСС. Базата на УНСС може да е в по-добро състояние, но авторитета е нещото, което отличава СУ над всички останали! Който твърди обратното или е комплексар, неприет в СУ, или си е откровен глупак. :)
ей значи такива посредствени хора като вас няма
"СУ е номер едно в българия"за какво? за медицина ли или за архитектура? може би и за авиация? а? а с предприемачеството как са?
относно държавния бюджет,глупости на търкалета на УНСС таксите са по ниски от в СУ ак ои това ще коментирате и естествено като ТИПИЧНИ БЪЛГАРИ насихте мерцедесите на депутатите :lol: :lol: :lol: е вие ме убихте просто,честно ви казваМ!!! мислех че младите хора мислят по нормално,уви!
да обяснявам ли как би изглеждал депутат на среща с евроинвеститор, или които и да е бил представител на друга общност не с мерцедес, а с някой таралясник? естествено че трябва да имат мерцедеси,не е въпроса на лукса, който ще получат, а на престиж,каква страна сме ако представителите ни (за тия които не знаят депутат е синоним на вде много важни думи - народен ПРЕДСТАВИТЕЛ) се движат със смешни коли? или президента ни - счупи ми се самолета...това не е ли унижение? отворете си очите не мислете като българи
ПОЗДРАВИ ОТ МЕН!!! И МИСЛЕТЕ,ДРЪЖТЕ СЕ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ САМО ТАМ Е БЪДЕЩЕТО! И ЗА ДА ОСТАНА ВЕРЕН НА СЕБЕ СИ ЩЕ ДОВЪРША ПОДОБАВАЩНО - А НЕ В СУ
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Бъдещето е, каквото сам си го направиш. СУ има малко общо с това. :wink:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Веси, заминавай да търкаляш аспирини, смешник :arrow:

:twisted:

п.с. пикльо, аз имам себе си за ТИПИЧЕН БЪЛГАРИН, ти ако се имаш за турчин си е твой проблем. :wink:
VeselinPenchev
В началото бе словото

kandidatstvasht написа:
VeselinPenchev написа:
Първо- не ми се карай и не ми се прави на оборотен.

Второ- явно не ми е проблем "лично на мен", защото болшинството от пишещите тук се обявиха против теста като начин на прием в СУ, защото една тема проверява не просто дали можеш да пишеш "кулминация", а и дали можеш да се изразяваш, да запаметяваш и структурираш в параграфи.

Ама ти си мисли каквото искаш, и без това стана за ташак на целия форум.
МНОГО обяснявах нека пак ти кажа - ако говорим за грамотност,както ти казваш темата не може да го провери толкова добре колкото теста,как да ти го обясня това нещо? защо има тестове по граматика,защо учиш английски и си проверяваш знанията чрез тестове? ще ми отговориш ли,не са р(е/и)торични въпросите
нали говорим за граматика? не за идей на автора,нали това е в крайна сметка по важното? според мен, а виждам че и според теб...,обясни ми не мога да те разбера,противоречиш си
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”