Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Re: Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Мнение от Catherine »

Kai написа:Catherine + математика = Апокалипсис xDD

Ама помагах по немски и по БЕЛ на цялата редичка пък :blackknight:

Интересно ми е да видя теста, ама линкът ме изпраща към някаква празна страница и нищо не става. :cry: За хамалите не се притеснявай, аз по-скоро говоря за умишленото промиване на мозъка от страна на родителското тяло още от крехка възраст, когато си уязвим и приемаш всичко за чиста монета. :) Все пак е пълно с родители, които имат фикс идеята да превърнат децата си в свои малки копия, все едно по този начин ще получат възможност да изживеят живота си повторно и да направят всичко, което не са могли. Такива родители трябва да се линчуват по моето скромно мнение. :evil:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

На мен не си! >.> По немски сама си преписвах, а по БЕЛ сама си пишех ;_;

А иначе - средата оказва влияние само на тези, които са лесни за мозъчна промивка.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=1485
ето на този линк има подобен тест ... аз сега немога да решавам .. пробвах се но нисък резултат имам .. и отивам да спя ,че в 03:00 на море :)
Лека вечер на всички.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Kai написа:На мен не си! >.> По немски сама си преписвах, а по БЕЛ сама си пишех ;_;

А иначе - средата оказва влияние само на тези, които са лесни за мозъчна промивка.
Напълно съм съгласен. Аз бях подложен на прекалено много опити. Баща ми първо се опита да ми промие мозъка ама не му се получи и след това се опита да ме принуди и определено изпробва ама наистина абсолютно всички методи, но не успя !

Всъщност допреди няколко години бях скиптик и не вярвах че могат да се промиват мозъци така лесно както се говори. Докато не отървах едни малоумници от една пирамида. Бях свидетел как на един "семинар" цяла зала ги зомбираха. Определено е имало много подставени лица, сигурно повече от половината, но имаше и съвсем реални хора, които се вързаха и си дадоха парите. Просто си седях заради безплатната вечеря после и наистина не повярвах когато ми се наложи да измъквам ония глупаци след това, искаха да си дадат парите ! Едва ги отървах... След няколко дни организатора беше застрелян. Сигурен съм че го е застрелял някой от тези които са решили да си дадат парите :) Но ми е много интересно кои мозъци са податливи на това и защо моя не е ? Абе тея хора направо в транс си бяха, това не е реално... Да седят някакви идиоти и да говорят глупости и това да те зомбира, не го разбирам...

@abstract - хич не ми се измъквай по тъч линията, казвай си резултата :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз пък ще си кажа моя, аз съм горд собственик на един средностатистически мозък с IQ 103. :blackeye: И последния път, когато си правих подобен тест, отново бях с такъв коефициент. :lol: Честно казано се гордея, защото съм супер нелогично същество и не съм очаквала да изляза средностатистически нормална. :lol:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
mvs
В началото бе словото

Мнение от mvs »

Аз искам да изкажа мнението си по темата .
Да започнем с малко предистория :). Трябва да кажа че съм имала невероятния късмет през всичките 12 години в училище да ме обучават невероятни професионалисти ( с малки изючения- на навсякъде им ахора, които си разбират от работата и такива, които не). По принцип предметът, по който съм най-добра е математиката - интересен ми е,удава ми се природно и даже до 7 клас бях в математическа паралелка и тн. Същевременно обаче много обичах д ачет акниги и се запалих по историята от сражнително ранна възраст 5-6 клас и в последтвие се оказа , че специалността , която искам да уча се кандидатства с история и така се реши епичния проблем "с какво да кандидатствам " Имам самочувствието н ачовек, който е изчел доста книги на историческа тематика - от исторически романи до далеч по-сериозна литература. И все пак ходих на уроци по история по простата причина че СУ държат н аопределени неща , които не ги пише в достъпните учебници. Айде ако има историци тук да кажат в колко учебника са срещали т.нар Фотиев събор от времето на цар Борис І - аз лично в 1 и то не много известно издание на преподаватели от СУ . Давам тоза събор като пример защото се засякох случайно с една съученичка и тя каза че на курса в СУ ,на който е ходила, ИЗРИЧНО са им казали ако се падне въпросната тема да го споменат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И аз ходих на уроци при преподавател в СУ и и в моята тема го имаше - ето защо реших да ходя на уроци по история. Що се отнася до това да седнеш и сам да си развиеш темите - напълно възможно е , но въпросът тогава е , че няма кой да ти каже тези "важни" подробности. Иначе моят учител не ми даваше темите напълно разработени и аз съм развивала всяка една от тях ползваики неговите инструкции и солиден брой учебници(да кажем почти всички по история одобрени от МОН), но след това написаните от мен теми бяха проверявани от специалист и ми беше обръщано внимание на слабите места, пропуски и тн- така че дайте да не говорим, че тези които ходят на уроци ги мързи сами да си сваршат работата или са , рабирате ли , просто тъпи. Естествено , че е възможно да се поготвиш сам , въпреки че както вече някой спомена , това е относително понятие ,защото се ползват теми на преподаватели и пр , но истината е, която си спестяваме е , че ходенето на уроци е до голяма степен вид затраховка, че поне вървиш по правилния път , но за съжаление не и че ще го преминеш успешно. :wink:
П.П> Някъде беше написано нещо в смисъл Е а какво ще правите като студенти - пак ли на уроци ? Моите уважения към студентите - далече съм от мисълт а, че им е лесно, но все пак забравят , че въпреки прекомерните изисквания н анякои преподаватели , все пак надали им свалят по една единица от оценката , защото ,виждате ли , са написали че Онгъла е в дн. Ю. Бесарабия. :axe
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Така, така...

Или по литература да имаш 3 за годината, защото не си научил нито едно от задължителните по 12 стихотворения на срок, за всяко ненаучено по една двойка... Аз обикновенно имах следните оценки всеки срок 2222522226222266. Като двойките бяха само от стихотворенията, а от другите глупости никога под 5, но съответно никога нямах над 3 за годината, дори на поправка са ме оставяли. А аз просто не мога да зубря, за което не мисля че мога да имам вина и не мисля че този който може да зубри, но въпреки това не може една тема да развие заслужава по висока оценка... Всъщност съм виждал една съученичка как декламира учебника по история. Дори случайно бях отворил на урока докато я изпитваха и гледах и не вярвах, просто тя и една запетайка не збърка за цял урок, а аз това и с един абзац не мога да го направя... Най бруталното обаче е че следкато всичко това и е в главата, тя не може да го използва, не може да расъждава върху него, не разбирам... Евала на учителката тогава, каза че за това нещо повече от 5 не може да напише и то 5 само заради труда. Но повечето учители само на това пишат 6... А да не говорим да си позволиш лукса не само да мислиш ми и да не си съгласен с общоприетото мнение, а недай си боже да обориш някоя от многото глупости по учебниците... Нали после ако пишеш същите тези глупости на изпита в СУ и ще имаш 2... Кажете пак че става без уроци :)

Те всъщност по история ли бяха най слаби оценките тази година?

Аватар
Kitty
Драскач

Мнение от Kitty »

ФМИ, ти си онзи дето се оплакваше в math10 форума, нали? Ех.. Вече наистина започваш да ми лазиш по нервите със своите смешни мрънканици.

Нека ви разкажа за този прекрасен човек.

Изкара скапана оценка на изпита. На втория изпит закъсня и така и не отиде. И сега светът му е виновен! Заклевам се, той беше изтъкнал 237432427942 причини, поради които няма да влезне в СУ, като единствената възможна, която не бе спомената, бе неговата.. Как да го нарека? Глупост? Немарливост? Некомпетентност?

П.П. По темата:
Ходих 4 пъти на частен урок (колкото да питам за това-онова). Минах интензивния курс на СУ (но не съм преглеждала след това записките, т.е. голяма файда нямаше). Изкарах на математика 1 4,30, на 2 се надявам на около 4,70. Влизам информатика (което ми беше първото желание) :)
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Причината да закъснея за Математика I беше че предната нощ бях на работа... Освен това закъснях само с 4-5 минути и не ме пуснаха, а имаше хора закъснели с повече, имаше и такива без лични карти, без картончета. Но кой ходил на уроци и го познал квестора, кой баба му... Затова е нормално да се дразня, следкато изпита не започва в 8:05 и следкато до 8:30 имам право да вляза, а да не ме пуснат е доста грозно... Те всъщност ме увериха че не съм единствения върнат, но това не ме интересува. Но най много ме хвана яд като видях колко е по лесен Математика I от предварителния и че щях да имам 4 и аз. В крайна сметка Математика II беше още по лесен и също като теб очаквам над 4. С тази разлика че ти имаш толкова след курсове и уроци, без да си отсъствала от училище, където вероятно и си имала достатъчно добри учители, за разлика от мен. Най смешното е че аз с твойта оценка няма да вляза Информатика, което ти е първо желание, защото нямаш шанс за КН, защото си тъпа !

И глупост е да ти платят уроците и да ходиш "5 за 4". На мен ако имаше кой да ми плати уроците щях да имам 6.00

И много се надявам да се паднем една и съща специалност, та всеки ден да ти се смея или поне първи курс. Ти след това ще се откажеш... Пък и аз ще се преместя :)

Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

вие сте луди бе...
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

Абсолютно може да се изкара висока оценка и да се влезе "престижна специалност" без частни уроци - аз съм живият пример - имам 5.89 на изпита по АЕ без да съм ходила на учител, като се има предвид, че приятели ходиха на уроци по 2 години, а сега не могат да изкарат и 4 поне в благоевград, да не говорим за СУ.
Аватар
D&D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от D&D »

porednata написа:FMI не съм се отказала от рисуването но плана е друг :)) Ще завърша компютърни науки ще работя ще събера пари и ще започна отначало :) то няма да ми избяга имам си таланта и желанието :) Но първо ще осигуря на мама достатъчно пари да не се налага да чисти входове за да ме издържа.
Ама прекалено лични станахме наистина. Можем да продължим с оплакванията на лично съобщение :)
di_snooker надявам се не мислиш че съм се заяждала.
Така...така чак пък и лични...
Някой хора май си въобразяват нещо!!!
Изображение
Недостойно живее онзи,който пречи на другите да живеят.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Моля, без лични обиди! Мненията, съдържащи такива, бяха изтрити.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

БЕЗ уроци няма над 5 никой нали :) Но най ми е интересно Kitty колко има :)

joanka
В началото бе словото

Мнение от joanka »

стига човек да има желание и да се интересува от литература може сам да се подготви
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”