МО-всички курсове (reloaded)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Публикувай отговор
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: МО-всички курсове (reloaded)

Мнение от HeyGod »

Ама ... :lol:
Аз просто писах от една колежка и не забелязах,че съм с неиния ник.Вие веднага да ме набедите ... дипломати!!! :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
petya_kr
В началото бе словото

Мнение от petya_kr »

здравейте колеги, може ли някой да ме посъветва откъде да чета , за да се подготвя за изпитите по Политическа История на САЩ и Европа и по Общо учение за държавата ( заглавие и автор на учебниците , ако може :))
Съжалявам , че ви занимавам с учене посред лято, но МО ми е второ висше , а първото ми е фр. филология и на доста изпити от МО не успях да се явя:(
Предварително ви благодаря!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

petya_kr написа:здравейте колеги, може ли някой да ме посъветва откъде да чета , за да се подготвя за изпитите по Политическа История на САЩ и Европа и по Общо учение за държавата ( заглавие и автор на учебниците , ако може :))
Съжалявам , че ви занимавам с учене посред лято, но МО ми е второ висше , а първото ми е фр. филология и на доста изпити от МО не успях да се явя:(
Дачев, Владикин, Торбов все "Общо учение за държавата", допълнит. литература: Д. Вълчев За нар. суверенитет и държавната власт и Я. Стоилов Държавната власт Г. Близнашки Форма на държавата...
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Moriarty добре те е насочил.
Аз четох от Я.Стоилов - Общо учение за държавата.Има почти всички теми от конспекта.За останалите разгледай учебника на Дачев.
Иначе по История,зависи за коя част ... за след ПСВ т.н. втора част от изпита може да ползваш Др.Драганов - Записки по политическа история на Европа и САЩ през съвременната епоха.
Иначе за първата - от Великите географски до края на ПСВ - П.Петков - Поглед към новото време,но мисля,че трудно ще се намери този учебник,а другият забравих кой беше ... ако намеря автор ще пиша,но Петков върши чудесна работа.
Изображение

Аватар
denichka_d
В началото бе словото

Мнение от denichka_d »

petya_kr написа:здравейте колеги, може ли някой да ме посъветва откъде да чета , за да се подготвя за изпитите по Политическа История на САЩ и Европа и по Общо учение за държавата ( заглавие и автор на учебниците , ако може :))
И аз да дам едно компетентно мнение като за 3ти курс вече - гъзари станахме :D
За Общо учение за държавата - "Държавната власт" на Янаки Стоилов си е задължителна,като се има предвид, че той е изпитващ. Иначе във форума на http://www.legaltheory.org имаше разработки за тези въпроси, които не са включени - те са по Дачев, малко обширни, но нелоши...ако можеш намери си лекции от някой колега. Стоилов си предаде всичко(без темите от книгата - каква изненада!), ама трудното е да се намери някой, който да е записал.
За политическа история - на П.Петков учебниците са наистина приятни(поне това му е хубаво на тоя иначе отврат изпит!) и ги има щедро качени от самия него в сайта на унито в pdf формат - http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/k-newhist-p7.html
Два учебника са - Поглед върху Новото време 16-18в. и другият е Деветнадесетият век на Европа. за учебника на П. Пантев нищо не мога да кажа - колегите от втори курс(вече) се мъчиха по него, мисля.
Успех и сериозно по историята! ОУД е чуден изпит, там е ясно!
When you talk to God,it's called prayer.When God talks to you,it's called schizophrenia!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Аман от гъзари ... някой ден и аз ще стана трети курс! :twisted:

Другият учебник по история,точно така на Пламен Пантев е.Една черна тухла,отпред с илюстрация от френската революция,ако не се лъжа.
Та ... аз от този учебник не учих,понеже:
1)Много беше разбъркано и имаше някой теми,които май липсваха
2)Прекалено много информация,някои неща са ненужни
3)Аз нямам диоптър и въпреки това ми беше трудно да чета шрифт 8 по страниците,които са около 600. :)
На Петков е по-общо написан учебника,има всички важни неща,а и гарантирам - може да се изкара най-високата оценка. ;)
Пък ако не ти е проблем,вземи си и двата. ;)
Успех.
Изображение

Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

HeyGod написа:Аман от гъзари ... някой ден и аз ще стана трети курс! :twisted:

Другият учебник по история,точно така на Пламен Пантев е.Една черна тухла,отпред с илюстрация от френската революция,ако не се лъжа.
Та ... аз от този учебник не учих,понеже:
1)Много беше разбъркано и имаше някой теми,които май липсваха
2)Прекалено много информация,някои неща са ненужни
3)Аз нямам диоптър и въпреки това ми беше трудно да чета шрифт 8 по страниците,които са около 600. :)
На Петков е по-общо написан учебника,има всички важни неща,а и гарантирам - може да се изкара най-високата оценка. ;)
Пък ако не ти е проблем,вземи си и двата. ;)
Успех.
:D не бъркай проф. Андрей Пантев с доц. П. Пантев! бтв книжлето е чудесно, но ми се струва малко постничка(това сигурно е заради хронологичните рамки)...
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Боже,какво съм написал! :lol:
Изобщо не съм забелязал,по инерция ... ;)
Изображение

petya_kr
В началото бе словото

Мнение от petya_kr »

леле супер сте, много ви благодаря !!! :D
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

petya_kr написа:леле супер сте, много ви благодаря !!! :D
В МО всички сме супер! :mrgreen:
Изображение

Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

HeyGod написа:В МО всички сме супер! :mrgreen:
Damn right, so are we. 8)

Здравейте, драги колеги и колежки, обичащи заешко (без гарнитура). Някъде из форума се опитват да ни отнемат радостта като казват, че студенти можем да се наречем чак след първата сесия, но тъй като вече се сблъскахме с администрацията, изсипахме си паричките, чакахме на опашки, мисля, че можем да се наречем студенти (по тази логика също и пенсионери, плащащи ток & вода).

Тъй като гледам, че темичката запустява, реших, че трябва да я посъбудим с малко свежа заешка плът. А каките и батковците могат да се включат с някои ценни житейски напътствия и да направим един своеобразен пътеводител за новоприетия международник. :lol: :!:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

Подкрепям колегата! ;) Ние сме прясно-приети и записани международници.
Международни отношения, втори курс
Iasen
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Iasen »

Жената, при записването ме стресна и каза това е специалността, в която всичко се чака най- много. Дано да се е пошегувала , а и да не е ще се чака нали за това сме влезнали :D
bloody mary
Пишете, о, братя

Мнение от bloody mary »

:lol: :lol: :lol:
Чака се, не е като да не се чака...

Виж, и аз съм 8-ма група. Хубаво е, защото имаш повече време за подготовка, ама е кофти като видиш някой скапан от изпитване доцент, професор и пр. да ви минава като изтребител, защото му е писнало да се занимава със студенти през последните 72 часа. Иначе през семестъра е повече от весело, докато се опитваш да запомниш името на колегата до теб (на края на втората сесия още срещах непознати лица), а най-веселата част е сесията :!: :blackeye:
Аз ще възседна вятъра и в мрака
ще долетя във кроткия ти сън …

Berserker написа:...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!
Аватар
techeto
Пишете, о, братя

Мнение от techeto »

Най на далавера са 1 и 2 група :)
Nemo me impune lacessit
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”