Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Joker
Легендарен флуудър

Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Мнение от Joker »

Като си говорим за базата, случи ми се да бъда месец в Меката на висшето образование - Оксфорд в един от средно старите колежи - Brasenose. Сградата е от началото на 18 век с няколко по-късни пристройки. Няма как да е в добро състояние...Никъде не съм виждал толкова стари телефони, да не говорим за мебели - като в музей. Няма смесителни кранове за топла и студена вода - можеш да си пускаш или едната, или другата! Няма душове, а само вани. А преподавателите какви привилегии имат! :shock: Тук ще вдигнем бунт ако ни се случи такова нещо. Senior Common Room, Medium Common Room, Junior Common Rooms- не можеш дори да влезеш в тази, която не е за теб, а в преподавателските - Forget it! В учебно време се разхождат с тоги....Между другото минава за един от сравнително либералните колежи.... Still it`s Oxford, palls! The very air is totally different from anything else in the world! :bounce:
Yazo
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Yazo »

Joker написа:Като си говорим за базата, случи ми се да бъда месец в Меката на висшето образование - Оксфорд в един от средно старите колежи - Brasenose. Сградата е от началото на 18 век с няколко по-късни пристройки. Няма как да е в добро състояние...Никъде не съм виждал толкова стари телефони, да не говорим за мебели - като в музей. Няма смесителни кранове за топла и студена вода - можеш да си пускаш или едната, или другата! Няма душове, а само вани. А преподавателите какви привилегии имат! :shock: Тук ще вдигнем бунт ако ни се случи такова нещо. Senior Common Room, Medium Common Room, Junior Common Rooms- не можеш дори да влезеш в тази, която не е за теб, а в преподавателските - Forget it! В учебно време се разхождат с тоги....Между другото минава за един от сравнително либералните колежи.... Still it`s Oxford, palls! The very air is totally different from anything else in the world! :bounce:
Оле ле Боже,значи УНСС е по-добро от Оксфорд !? Веднага се записвам там.. :bounce:
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Явно, не съм бил достатъчно ясен: НЯМА КАК ДА Е ПО-ДОБЪР! Просто няма как. :lol:
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

е Yazo беше ироничен...

а доколкото мнението ми за темата..изчетох всички мнения... и Веско...батенце.. имам един въпрос към тебе единствен ..ти лууууууууд ли си?! :| има едно UNI в България и това е СУ...
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....

КОЕ ?!?!? Най-неадекватния коментар брато !
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

ХАХАХ , да наистина това беше най-неадекватната част .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Yazo написа:
Joker написа:
Оле ле Боже,значи УНСС е по-добро от Оксфорд !? Веднага се записвам там.. :bounce:
Абе Жокер-чето да сподели още впечатления от тази Мека ли е, Йерусалим ли е или Рим на модерната университетска култура....Ние с гайдите не сме ходили там и все си мислим, че е нещо повече от нас, пък то - нямало смесителни кранове за топла вода. Да не би пък хората там да стоят мръсни....Абе вероятно поне библиотеките им са по-добри от нашите, ако все още е останало кой да чете в тях! Ама тъй като говорехме за КСК - как е аджеба там в Оксфорд? Тестове ли правят, матури ли зачитат или и нещо друго е важи?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ти да не беше ходил, да питаш... :wink:
Nanina
В началото бе словото

Мнение от Nanina »

В УНСС взимат повече пари- нормално е базата да е малко по-лъскавичка..
Всъщност, ако си избираш университет по външния вид, наистина заслужаваш да попаднеш там ;)
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Абе, момчето вече не пише. Взел си е бележка. Така обаче се изгуби интригата...
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
donatella
В началото бе словото

Мнение от donatella »

виж какво преди малко гледах сайта на Brasenose и мисля ,че не правиш разлика от остаряло и изоставено място като СУ и място като Brasenose в ретро стил(ретро ,ретро ,ама поддържано,а не занемарено :idea: )
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

То на сайта на СУ и Ректоратът е като приказка! Отиди в Брейзноуз и тогава ми говори пак! А стилът съвсем не е ретро, просто сградата е оттогава! 8)
Reflection
В началото бе словото

Мнение от Reflection »

Joker написа:То на сайта на СУ и Ректоратът е като приказка! Отиди в Брейзноуз и тогава ми говори пак! А стилът съвсем не е ретро, просто сградата е оттогава! 8)
Ами да - и витражи си имаме, и неокласицизъм наоколо, ето на и библиотеката по-оранжевя за викенда... Той Брейзноуз-а, пък и Шелдониън-а, който е до него редом с Бодлеанската са май от времето на Шекспир-а....Никакво ретро май няма!

Иначе - мила родна картинка. Ама както един друг форумец в друг един форум бе казал по друг един повод - "За Оксфорд става, за СУ - не!" (може и за Харвард да се отнасяше).
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

СУ е като "Хогуортс", а УНСС като "Бобатон"! :blackeye:
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

уф за кво УНСС за каква справедливост ми говориш. Знаеш ли как се оценяват там на изпит хората ? Приятели, които учат там ми казаха. Професора пред всички, след като са предали работите си, ги е разделил на 2 купчинки - 75% на 25-30% и казал "тези в малката купчинка са скъсани, другите с 3-ки"!!! И за други подобни случаи са ми казвали. Или как ги оставят да преписват, а някои кукли, които името си едва пишат, си вземат всички изпити с 6 и по цял ден обикалят кафетата из София. А и...с какво ли се славеше УНСС - онова, заради което ЕС ни спря доста пари... Като не ти се учи - бягай в УНСС, ако ти се учи, ела в СУ, ФМИ.

п.с. не знам какво сте говорили за ретро стила на РЕКТОРАТА (подяволите защо всички отъждествяват сградата на РЕКТОРАТА със самият СУ, след като 1/3 от факултетите са в други сгради. А СУ прави каквото може за да подобри условията - сградата на ФМИ бе направена с 1 етаж по-висока, сложена външна изолация, мазилка и боя, сменена дограмата навсякъде, вътре се пребоядиса. Пред ФМИ градинката е много приятна, сега и някакви тенис кортове има, но не знам дали са частни или на СУ. Сградата на Химическият факултет също е в ремонт сега - и на нея се сменя дограмата и се пребоядисва! А ректората..правят се разни промени, но все пак тя е старинна сграда, голяма е и трябват наистина много финанси за нея. А и всява респект със стила си, размерите си...
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”