Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
Като си говорим за базата, случи ми се да бъда месец в Меката на висшето образование - Оксфорд в един от средно старите колежи - Brasenose. Сградата е от началото на 18 век с няколко по-късни пристройки. Няма как да е в добро състояние...Никъде не съм виждал толкова стари телефони, да не говорим за мебели - като в музей. Няма смесителни кранове за топла и студена вода - можеш да си пускаш или едната, или другата! Няма душове, а само вани. А преподавателите какви привилегии имат!
Тук ще вдигнем бунт ако ни се случи такова нещо. Senior Common Room, Medium Common Room, Junior Common Rooms- не можеш дори да влезеш в тази, която не е за теб, а в преподавателските - Forget it! В учебно време се разхождат с тоги....Между другото минава за един от сравнително либералните колежи.... Still it`s Oxford, palls! The very air is totally different from anything else in the world! 
Оле ле Боже,значи УНСС е по-добро от Оксфорд !? Веднага се записвам там..Joker написа:Като си говорим за базата, случи ми се да бъда месец в Меката на висшето образование - Оксфорд в един от средно старите колежи - Brasenose. Сградата е от началото на 18 век с няколко по-късни пристройки. Няма как да е в добро състояние...Никъде не съм виждал толкова стари телефони, да не говорим за мебели - като в музей. Няма смесителни кранове за топла и студена вода - можеш да си пускаш или едната, или другата! Няма душове, а само вани. А преподавателите какви привилегии имат!Тук ще вдигнем бунт ако ни се случи такова нещо. Senior Common Room, Medium Common Room, Junior Common Rooms- не можеш дори да влезеш в тази, която не е за теб, а в преподавателските - Forget it! В учебно време се разхождат с тоги....Между другото минава за един от сравнително либералните колежи.... Still it`s Oxford, palls! The very air is totally different from anything else in the world!
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
Явно, не съм бил достатъчно ясен: НЯМА КАК ДА Е ПО-ДОБЪР! Просто няма как. 
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
е Yazo беше ироничен...
а доколкото мнението ми за темата..изчетох всички мнения... и Веско...батенце.. имам един въпрос към тебе единствен ..ти лууууууууд ли си?!
има едно UNI в България и това е СУ...
а доколкото мнението ми за темата..изчетох всички мнения... и Веско...батенце.. имам един въпрос към тебе единствен ..ти лууууууууд ли си?!
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....
КОЕ ?!?!? Най-неадекватния коментар брато !
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
ХАХАХ , да наистина това беше най-неадекватната част .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
-
Reflection
- В началото бе словото
Абе Жокер-чето да сподели още впечатления от тази Мека ли е, Йерусалим ли е или Рим на модерната университетска култура....Ние с гайдите не сме ходили там и все си мислим, че е нещо повече от нас, пък то - нямало смесителни кранове за топла вода. Да не би пък хората там да стоят мръсни....Абе вероятно поне библиотеките им са по-добри от нашите, ако все още е останало кой да чете в тях! Ама тъй като говорехме за КСК - как е аджеба там в Оксфорд? Тестове ли правят, матури ли зачитат или и нещо друго е важи?Yazo написа:Оле ле Боже,значи УНСС е по-добро от Оксфорд !? Веднага се записвам там..Joker написа:
Ти да не беше ходил, да питаш... 
В УНСС взимат повече пари- нормално е базата да е малко по-лъскавичка..
Всъщност, ако си избираш университет по външния вид, наистина заслужаваш да попаднеш там
Всъщност, ако си избираш университет по външния вид, наистина заслужаваш да попаднеш там
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Абе, момчето вече не пише. Взел си е бележка. Така обаче се изгуби интригата...
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
виж какво преди малко гледах сайта на Brasenose и мисля ,че не правиш разлика от остаряло и изоставено място като СУ и място като Brasenose в ретро стил(ретро ,ретро ,ама поддържано,а не занемарено
)
То на сайта на СУ и Ректоратът е като приказка! Отиди в Брейзноуз и тогава ми говори пак! А стилът съвсем не е ретро, просто сградата е оттогава! 
-
Reflection
- В началото бе словото
Ами да - и витражи си имаме, и неокласицизъм наоколо, ето на и библиотеката по-оранжевя за викенда... Той Брейзноуз-а, пък и Шелдониън-а, който е до него редом с Бодлеанската са май от времето на Шекспир-а....Никакво ретро май няма!Joker написа:То на сайта на СУ и Ректоратът е като приказка! Отиди в Брейзноуз и тогава ми говори пак! А стилът съвсем не е ретро, просто сградата е оттогава!
Иначе - мила родна картинка. Ама както един друг форумец в друг един форум бе казал по друг един повод - "За Оксфорд става, за СУ - не!" (може и за Харвард да се отнасяше).
-
lovelysarah
- В началото бе словото
СУ е като "Хогуортс", а УНСС като "Бобатон"! 
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
уф за кво УНСС за каква справедливост ми говориш. Знаеш ли как се оценяват там на изпит хората ? Приятели, които учат там ми казаха. Професора пред всички, след като са предали работите си, ги е разделил на 2 купчинки - 75% на 25-30% и казал "тези в малката купчинка са скъсани, другите с 3-ки"!!! И за други подобни случаи са ми казвали. Или как ги оставят да преписват, а някои кукли, които името си едва пишат, си вземат всички изпити с 6 и по цял ден обикалят кафетата из София. А и...с какво ли се славеше УНСС - онова, заради което ЕС ни спря доста пари... Като не ти се учи - бягай в УНСС, ако ти се учи, ела в СУ, ФМИ.
п.с. не знам какво сте говорили за ретро стила на РЕКТОРАТА (подяволите защо всички отъждествяват сградата на РЕКТОРАТА със самият СУ, след като 1/3 от факултетите са в други сгради. А СУ прави каквото може за да подобри условията - сградата на ФМИ бе направена с 1 етаж по-висока, сложена външна изолация, мазилка и боя, сменена дограмата навсякъде, вътре се пребоядиса. Пред ФМИ градинката е много приятна, сега и някакви тенис кортове има, но не знам дали са частни или на СУ. Сградата на Химическият факултет също е в ремонт сега - и на нея се сменя дограмата и се пребоядисва! А ректората..правят се разни промени, но все пак тя е старинна сграда, голяма е и трябват наистина много финанси за нея. А и всява респект със стила си, размерите си...
п.с. не знам какво сте говорили за ретро стила на РЕКТОРАТА (подяволите защо всички отъждествяват сградата на РЕКТОРАТА със самият СУ, след като 1/3 от факултетите са в други сгради. А СУ прави каквото може за да подобри условията - сградата на ФМИ бе направена с 1 етаж по-висока, сложена външна изолация, мазилка и боя, сменена дограмата навсякъде, вътре се пребоядиса. Пред ФМИ градинката е много приятна, сега и някакви тенис кортове има, но не знам дали са частни или на СУ. Сградата на Химическият факултет също е в ремонт сега - и на нея се сменя дограмата и се пребоядисва! А ректората..правят се разни промени, но все пак тя е старинна сграда, голяма е и трябват наистина много финанси за нея. А и всява респект със стила си, размерите си...