'Черният рицар" - най - добър филм за всички времена...

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор

Вашата оценка за филма:

1
5
7%
2
0
Няма гласували
3
2
3%
4
1
1%
5
2
3%
6
7
9%
7
17
23%
8
9
12%
9
11
15%
10
21
28%

Общо гласове: 75

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: 'Черният рицар" - най - добър филм за всички времена...

Мнение от camel »

Със сигурност това не е филм тип "обикновена екшън сага за някой супергерой" със сълзлив край, любовни терзания и хепи енд. Филмът оставя много послания...не мога да си представя по - добър Батман...всъщност...това е най - добрият филм, който съм гледал от доста време насам. :)

Отново: Браво на режисьора и на Хийт, когото вечно ще помня с тази роля...страхотен, наистина!!!! :cry:

"Или умираш като герой, или живееш достатъчно дълго и се превръщаш в престъпник!"
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

camel написа: Филмът оставя много послания...не мога да си представя по - добър
Тва напрао ма разкова! Много послания в американски филм? :shock:
Хмм, ще трябва да отида да го погледна, ами ако наистина е така? :?
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Мога да ти кажа поне още 10 американски филми със страхотни послания. Само пожелай. :bounce:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

не, благодаря! По-добре да си говорим за пиене и за кучки, каквото и да разбираш под това... :wink:
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Ама аз все пак ще предложа една класика - "12 разгневени мъже" - КУЛТООООООООВ!!! :mrgreen:

- Of course not!
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

camel написа:Рекламната кампания със смъртта му наистина подейства, но...съветвам всички да гледат този филм, защото според мен комикс идиотщините са оставени на заден план, а на преден са изнесени внушенията от филма, които наистина са много добри и карат човек сериозно да се замисли.
Принципно съм съгласен с нещата, които каза, но..."комикс идиотщини"?Какво искаш да кажеш с това ? Че в комиксите няма послание? Та точно този филм взима всичко най-добро от батманските комикси и го пресъздава идеално.Именно затова са безмислени критики от сорта на "твърде нереален", "как взриви цялата болница" и т.н. Просто страхотен филм по комикс- натъпкан догоре с екшън, много злодеи (двама главни), драма (лична, общочовешка, каквато се сети) и най-важното - отворен и интересен край. С нетърпение чакам третата част.
Между другото мернах някъде, че злодеите там ще са Riddler и The Penguin. :wink:
Изображение Изображение
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Мнение от Sanctus Espiritus »

Ами филмът ужасно много ме разочарова! :roll: Съгласна съм, че Джак Никълсън беше по-добър Joker, а Леджър първо нямаше толкова много сцени, колкото трябваше да има и второ - на места откровено си преиграваше (язък за хубавия грим). А тази жена, която се предполагаше, че трябва да е "красавицата на Батман" пък не знам откъде я изкопаха, но хич не ми се видя и близо до красивото... :| И в крайна сметка филма не беше "обикновена екшън сага за някой супергерой", а просто "обикновена екшън сага за някой супергерой + някакви опити за философски проблясъци" - с две думи, банален екшън-блокбъстър... :wink:
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Bilbo написа:
camel написа:Рекламната кампания със смъртта му наистина подейства, но...съветвам всички да гледат този филм, защото според мен комикс идиотщините са оставени на заден план, а на преден са изнесени внушенията от филма, които наистина са много добри и карат човек сериозно да се замисли.
Принципно съм съгласен с нещата, които каза, но..."комикс идиотщини"?Какво искаш да кажеш с това ? Че в комиксите няма послание? Та точно този филм взима всичко най-добро от батманските комикси и го пресъздава идеално.Именно затова са безмислени критики от сорта на "твърде нереален", "как взриви цялата болница" и т.н. Просто страхотен филм по комикс- натъпкан догоре с екшън, много злодеи (двама главни), драма (лична, общочовешка, каквато се сети) и най-важното - отворен и интересен край. С нетърпение чакам третата част.
Между другото мернах някъде, че злодеите там ще са Riddler и The Penguin. :wink:
Вече чакам новата част с нетърпение. :bounce: :bounce:

- Of course not!
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Sanctus Espiritus написа:Ами филмът ужасно много ме разочарова! :roll: Съгласна съм, че Джак Никълсън беше по-добър Joker, а Леджър първо нямаше толкова много сцени, колкото трябваше да има и второ - на места откровено си преиграваше (язък за хубавия грим). А тази жена, която се предполагаше, че трябва да е "красавицата на Батман" пък не знам откъде я изкопаха, но хич не ми се видя и близо до красивото... :| И в крайна сметка филма не беше "обикновена екшън сага за някой супергерой", а просто "обикновена екшън сага за някой супергерой + някакви опити за философски проблясъци" - с две думи, банален екшън-блокбъстър... :wink:
Нямаше много сцени? Та той сигурно имаше повече сцени и от главния герой! А Маги Гиленхол не е типична плейбой-красавица, но е симпатична, чаровна е, макар че Кейти Холмс ми хареса повече в първия филм.Дори само погледнато от към екшън-частта, филмът е доста далеч от "банален", но всеки с мнението си.
Изображение Изображение
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Току-що идвам от киното, където гледах The Dark Knight.
Въпреки, че бях казала, че няма да го гледам, че не искам да запомня Хийт точно с тази роля, все пак го гледах и не съжалявам и за секунда от това време.
Той беше... блестящ.
Брилянтен.
Уникално завладяващ.
Неповторим.

Никога не съм гледала такова цялостно превъплъщение на актьор в ролята му. Виждала съм актьори да се справят с роли нехарактерни за тях, виждала съм актьори които не се справят толкова добре с това, виждала съм актьори, които се справят с ролята си само благодарение на това, че тя съвпада със собствената им личност.
За пръв път видях актьор да изиграе така перфектно образ, който не само, че не е ничий прототип, не само, че няма нищо общо със самия Хийт, не само е адски труден за изиграване, но и просто е някаква съвкупност от всичко най-лошо и психопатско, което може да си представи човек.
Видях как Хийт го изигра
психопатския смях
движенията
лудото джаскане наляво и надясно,
като луд, на който не му пука дали ще се нарани
който отдавна е спрял да чувства всякаква болка
маниакалната усмивка
жестокостта в шегите
тиковете....

... и ако той не вземе посмъртен Оскар за тази си роля, ще заявя официално, че НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ и ще плюя на всички тях...

Хийт Леджър за мен е причината този филм да е на първо място в IMDB в техния топ 250.

Винаги ще съжалявам от все сърце за огромната загуба на киното с ненавременната смърт на този млад, изключително талантлив човек.

Изображение

Изображение
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Наистина разцепи мрака с тази роля. До преди няколко дена свързвах Жокера само с Джак Никълсън, а сега вече го свързвам само с Хийт Леджър. :)

- Of course not!
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Не съм съгласен с теб, много добра роля, на Хийт Леджър, но Джокера си остава Джак Никълсън :D
Но пък аз си го свързвам с Марк Хамил :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Това е Джокерът :mrgreen:
My will be done!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не и не! Аз съм Жокерът! :mrgreen:
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Тогава аз съм
:?: The Ridller :?:
:D
My will be done!!!
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

gogigagagagigo написа:Но пък аз си го свързвам с Марк Хамил :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Това е Джокерът :mrgreen:
:lol:
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”