Kai написа:Бих ти препоръчала точно първи семестър да не се изхвърляш с изборни предмети, защото за повечето изборни си има изисквания да си минал този или онзи курс - за 1ви курс са мноооого малко изборните, така че сигурно ще си с някой изборен, който не е за твоя курс, което съответно може и да те затрудни, още повече щом си от езикова - както ние учехме по 6-8 часа език, така другите са учили по 6-8 часа математика и все пак има някаква разлика още в самото начало. А и още нещо - както казах повечето изборни са за по-горните курсове и съответно всеки изборен е планиран в дни и часове, които да са удобни за хората от дадения курс и специалност, така че има огромна възможност редовните часове да ти се засичат с изборните. Но ти си прецени - виж колко предмета имаш първи семестър, изчакай да излезнат програмите за годината - обикновено на 1 Октомври вече ги има и виж какво и дали ти се засичат нещата.
Изборните дисциплини, които съм избрал не са толкова сериозни откъм предварителна подготовка. Избрал съм Увод в математиката и Руски за начинаещи (ще ми е доста полезен за руските сборници и учебници). Надявам се, че няма да съвпаднат с някои от задължителните ми курсове, което впрочем ще ми е проблем и за вбъдеще, защото смятам да записвам повечко избираеми и се съмнявам някои от тях да не съвпаднат с нещо задължително - това вече ме тревожи, но ще видим как ще стоят нещата.