КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - математика
уасг 5.33 1вожелание Урбанизъм-приет съм.Ама си искам в СУ 
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
Джеко е прав - в Информатиката е най-тежко, но ако успееш да избуташ си направо герой. 3 да изкараш на изпит е все едно 8 на приемен изпит. А 3 пишат ненормално трудно и всяка година има доста отпаднали (тази година мисля, че едно 20-30 от първи курс са се отказали след 1вата сесия, а след есентта може и повече). В другите специалности малко по-лесно, но на всякъде се иска много учене или ако не супер пищови. И въпреки, че ми се разказва играта там дори и за минута не съжалявам, че избрах информатиката - а на мен ми е особено тежко с всичките математики, които учим, защото съм дете на езикова гимназия. Но се държа xP
P.S.
УАСГ е перфектно само ако сте за архитектура, на другите специалности не им обръщат много голямо внимание.
А УНСС... ми просто давам пример - момиче, което беше ама мноооого зле по математика в училище изкара 6 на тяхната висша математика - там е ок ако искаш лесно да минеш през годините, и ако сам не искаш да научиш нещо на нищо няма да те научат.
P.S.
УАСГ е перфектно само ако сте за архитектура, на другите специалности не им обръщат много голямо внимание.
А УНСС... ми просто давам пример - момиче, което беше ама мноооого зле по математика в училище изкара 6 на тяхната висша математика - там е ок ако искаш лесно да минеш през годините, и ако сам не искаш да научиш нещо на нищо няма да те научат.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Xelian
- От дъжд на вятър
- Специалност: СУ - СИ
- Обратна връзка:
Уж от 1 до 6 са ми верни и 8 ,+ малко от 10 и бегли зачатъци от 7,най-много 4.80.Все ще се заядат за нещо и както се очертава ще съм най-много в информатиката.
Тази година Математика 2 ще вдигне много успеха и със сигурност ще е с едно 20 стотни по-висок от колкото миналата година в това трябва да сме сигурни.
Все пак се опитах,пробвах и се изложих...
Тази година Математика 2 ще вдигне много успеха и със сигурност ще е с едно 20 стотни по-висок от колкото миналата година в това трябва да сме сигурни.
Все пак се опитах,пробвах и се изложих...
Абе малко ми трябва да падне бала за СИ в сравнение с миналата година.Дано стане иначе информатиката може и да я пропусна след тази "реклама"

- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Кай...ох и аз съм от езикова и тези математики...5 броя стоят за есента. Но всичко, което каза Кай си е вярно. Под "лесно" в СИ и ИС имам предвид че пак трябва да се учи, но в пъти по-малко от информатиката. Но наистина ако искате да научите програмиране - информатика!! Там си е истината. В СИ първи курс тази година на лекции ми учат С++, на упражнение Джава..накрая нищо не научават..
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
Малее,видяхте ли статистиките за ТУ ,КСТ минимален бал 24
смях в залата
КСТ на немски е 23,31
- Kai
- Форумозавър Рекс
Джеко, аз заради тия тъпи математики прекъснах миналата година и сега вместо да съм 3ти курс ще съм втори. -.- Но поне си взех всички математики с 4~
Бъдещите колеги да имат предвид, че която и специалност да пишат по математиките няма да имат само задачи - които дори и на мен ми бяха разбираеми, а ще има да учите наизуст десетки страници от дефиниции, теореми,доказателства и т.н. - което вече е... отврат -.- Мен това ме изяде - разбирам и решавам задачите, ама не мога да уча наизуст. -.-
Но както казах - ФМИ и с 3 да завършиш си герой! Особено пък Информатика, защото при нас най-много 50-60% от приетите завършват.
Бъдещите колеги да имат предвид, че която и специалност да пишат по математиките няма да имат само задачи - които дори и на мен ми бяха разбираеми, а ще има да учите наизуст десетки страници от дефиниции, теореми,доказателства и т.н. - което вече е... отврат -.- Мен това ме изяде - разбирам и решавам задачите, ама не мога да уча наизуст. -.-
Но както казах - ФМИ и с 3 да завършиш си герой! Особено пък Информатика, защото при нас най-много 50-60% от приетите завършват.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Какво ще кажеш за това, че искам да завърша специалност Математика с 6.00? Според теб постижимо ли е, ако не си някой супер гений, а си учиш всичко както трябва?Kai написа:Джеко, аз заради тия тъпи математики прекъснах миналата година и сега вместо да съм 3ти курс ще съм втори. -.- Но поне си взех всички математики с 4~
Имай предвид, че зубренето не ми е проблем.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- Kai
- Форумозавър Рекс
Ами не знам как е при Математиката. Но принципно... няма невъзможни неща. Но според мен ще трябва да се отдадеш на 100% , а това е доста трудно, защото първи курс все още не можеш да свикнеш, че нещата не са като в училище - научих го по трудния начин! Но стига да имаш добро математическо и логическо мислене и способност да зубриш на изуст безкрайни понякога доказателства, защо пък не?shayne написа: Какво ще кажеш за това, че искам да завърша специалност Математика с 6.00? Според теб постижимо ли е, ако не си някой супер гений, а си учиш всичко както трябва?
Съветът ми към тези, които искат да се стремят към високи оценки - всеки ден след лекции и упражения си препрочитайте и пререшавайте нещата от деня, това ще ви спести едно 70% зубрене преди/по време на сесията. Аз лично не можах да го направя, защото съм във ФМИ заради компютърните курсове, а не заради математиките. Но успех на всички. И не си мислете, че ако в уччилище сте имали 6.00 същото ще е в университета! Па дори и да сте от математически гимназии!
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Първо да отбележа, че не съм от математическа гимназия, а от английска. Аз съм напълно готов да се отдам на 100 % и се надявам да успея. Това, което ти препоръчваш и аз съм си го мислил - не бих оставил нещата, които учим за накрая, а смятам да уча всичко взето веднага след лекциите. За първия семестър съм предвидил и два изборни курса, така че става по-сложно от допустимото. Зарекъл съм се да спечеля поне един медал от международната олимпиада по математика за студенти, така че ще направя всичко възможно, за да го постигна.Kai написа:Ами не знам как е при Математиката. Но принципно... няма невъзможни неща. Но според мен ще трябва да се отдадеш на 100% , а това е доста трудно, защото първи курс все още не можеш да свикнеш, че нещата не са като в училище - научих го по трудния начин! Но стига да имаш добро математическо и логическо мислене и способност да зубриш на изуст безкрайни понякога доказателства, защо пък не?shayne написа: Какво ще кажеш за това, че искам да завърша специалност Математика с 6.00? Според теб постижимо ли е, ако не си някой супер гений, а си учиш всичко както трябва?
Съветът ми към тези, които искат да се стремят към високи оценки - всеки ден след лекции и упражения си препрочитайте и пререшавайте нещата от деня, това ще ви спести едно 70% зубрене преди/по време на сесията. Аз лично не можах да го направя, защото съм във ФМИ заради компютърните курсове, а не заради математиките. Но успех на всички. И не си мислете, че ако в уччилище сте имали 6.00 същото ще е в университета! Па дори и да сте от математически гимназии!
Цветелин Биков
shayne ,Математиката НЕ СЕ ЗУБРИ ! Тя се разбира .
А относно това да завършиш с 6.00 ... винаги ще се намери някой който да те преебе на някой изпит или текуща оценка.
Успех в начинанията!
А относно това да завършиш с 6.00 ... винаги ще се намери някой който да те преебе на някой изпит или текуща оценка.
Успех в начинанията!
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Напълно съм наясно с това, че математиката не се зубри. Дори и аз съм спорил на тази тема. Казах го във връзка с ученето на доказателствата и дефинициите, които съответно също нямат смисъл, ако не разбираш какво учиш. Относно оценките, това, което казваш е наистина доста важно и винаги ми е било интересно да науча неща за професорите, но виждам, че тук те не се обсъждат много. Така че остава да си пожелая и аз успех.abstract написа:shayne ,Математиката НЕ СЕ ЗУБРИ ! Тя се разбира .
Успех в начинанията!
Цветелин Биков
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Защо ? Как така не им обръщат внимание..В УАСГ е най-тежко и излизат добри специалисти.УАСГ е перфектно само ако сте за архитектура, на другите специалности не им обръщат много голямо внимание.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Kai
- Форумозавър Рекс
Бих ти препоръчала точно първи семестър да не се изхвърляш с изборни предмети, защото за повечето изборни си има изисквания да си минал този или онзи курс - за 1ви курс са мноооого малко изборните, така че сигурно ще си с някой изборен, който не е за твоя курс, което съответно може и да те затрудни, още повече щом си от езикова - както ние учехме по 6-8 часа език, така другите са учили по 6-8 часа математика и все пак има някаква разлика още в самото начало. А и още нещо - както казах повечето изборни са за по-горните курсове и съответно всеки изборен е планиран в дни и часове, които да са удобни за хората от дадения курс и специалност, така че има огромна възможност редовните часове да ти се засичат с изборните. Но ти си прецени - виж колко предмета имаш първи семестър, изчакай да излезнат програмите за годината - обикновено на 1 Октомври вече ги има и виж какво и дали ти се засичат нещата.
@ abstract: Математиката я разбирам до решаване на задачите, теорията също я разбирам, но ученето на разните му въпроси като тема по литература - е това не го мога и съответно за туй зубря. Ако беше само - напишете еди коя си теорема и доказателстовото - ок, ама не еди коя си тема и т.н. Просто не мога да уча такива неща на изуст, което ме затормозява и ми изяжда и време и нерви.
@ abstract: Математиката я разбирам до решаване на задачите, теорията също я разбирам, но ученето на разните му въпроси като тема по литература - е това не го мога и съответно за туй зубря. Ако беше само - напишете еди коя си теорема и доказателстовото - ок, ама не еди коя си тема и т.н. Просто не мога да уча такива неща на изуст, което ме затормозява и ми изяжда и време и нерви.
- Kai
- Форумозавър Рекс
Просто това съм чувала. Горе-долу всички си мислят, че УАСГто е най-вече заради архитектурата, така че другите специалости се водят де да знам... не толкова престижни? Не мога да кажа, че със сигурност е така, но поне така разправят мои познати.blz написа:Защо ? Как така не им обръщат внимание..В УАСГ е най-тежко и излизат добри специалисти.УАСГ е перфектно само ако сте за архитектура, на другите специалности не им обръщат много голямо внимание.