Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
rkk
Драскач

Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Мнение от rkk »

Както се беше изцепил Илчев: Не е тест, защото искаме кандидат-студентите да мислят, а не да зубрят :lol: :lol: :lol:

Въпрос за домашно: При кое се зубри повече - при тест или при 27-30 теми? :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Той си го е казал: при тест! :mrgreen:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

rkk написа:Както се беше изцепил Илчев: Не е тест, защото искаме кандидат-студентите да мислят, а не да зубрят :lol: :lol: :lol:

Въпрос за домашно: При кое се зубри повече - при тест или при 27-30 теми? :lol:
Срам ме е да ти обеснявам, но ще го направя.
Едниственият начин да се проверят някакви знания, да се види дали ученика е вникнал в същността на материята, дали може да прави връзки между събитията, как е с правописа и пунктуацията е чрез писане на съчинение.
Когато е тест ти са дадени 4 отговора - при липсна на знание, все пак може да се познае отговора, ако някой от др вариянти са ти познати, в краен случай пишеш на наслуки. Нима е добре да влезне някой журналистика с тест направен за отличен, а да не може да си изрази мисълта?

Ако все пак тази КСК и тези съчинения са ти под достойнството успех с УНСС или НБУ.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Много правилно мнение на Бавария, което аз подкрепям напълно. Като не ви харесва начина на прием в СУ, има и други университети, където можете да кандидатствате- никой не ви спира. Ама после като не можете да пишете грамотно и сте извадили късмет при КСК заради теста, никой няма да ви вземе на работа :wink:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Друго си е диплома от СУ ;-]
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
porednata
В началото бе словото
Специалност: ФМИ - КН
Курс: първи

Мнение от porednata »

Сама на себе си се ядосвам защо отговарям, но това че УНСС било по-хубаво от СУ... По голяма шега не бях чувала :D Само от кандидатстудентските изпити ми стана ясно че всичко е един голям парад. Още като се отвореше заглавната страница преди няколко месеца главното съобщение беше... "При скромното дарение от 3000 лв (мисля че това беше сумата) можете да бъдете приет ж УНСС" . Надеждите ми за този университет съвсем рухнаха при неколкократно отправените към мен предложения за отговорите от тестовете...срещу скромната сума от 20 лв! ДА 20! Познавам около 25 човека които не знаят че съществува такова нещо като Питагорова теорема, или какво е теорема... или кой е Питагор... (думи нямам) и имат оценки над 5,80 на изпитите по математика... Благодаря за РЕАЛНОТО оценяване! За да не помислите че злобея за ниска оценка ... не, яд ме е че аз 5 години учих математика и накрая онези които спаха през цялото време ще си платят някакви смешни 20 лв и ще влязат с мен...
andro
В началото бе словото

Мнение от andro »

всички сте много забавни

И тези, които плюете СУ, и тези, които плюете УНСС :lol:

porednata, че то значи излиза да си много тъп да платиш 3000 лева дарение, като може за 20 лева + 50 за изпита да си вътре :D а явно и познатите ти са доста изостанали с интелектуалното си развитие, не си ли се замисляла, че не е добре да се движиш с таквиа хора, щом за 25 човека знаеш, че не знаят теоремата :lol: Явно са най-добрите ти приятели :bounce:
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Абе, Веско Пенчев ли си, какъв си, не те знам, ама бива ли така да се излагаш? Кажи ми сега, на кого му пука за твоето мнение по въпроса за КС-системата на СУ? Виж, очевидно обслужваш претенция за висок интелект, но тя просто увисва при сблъсъка с ненужното ти мнение, а то е такова, защото никой не го е искал. Всеки човек си има и задник, и мнение по почти всеки въпрос. Но интелигентният човек не навира задника си в лицето ти, без да си го помолил, нали? Всъщност, дори да помолиш някой да си навре задника в лицето ти, едва ли ще пожънеш успех. Тогава, кажи, защо замърсяваш света с още едно излишно и неискано мнение, било то вярно или не?
Няма ли да е по-добре, Веско, ако просто забравиш, че си отварял темата... Казвам го от емпатия, просто ми е некомфортно да гледам как те зануляват. Не се сърди, нямам нищо против теб, но ми е дожаля.
Дано те приемат, където искаш. Дори това да е УНСС.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

porednata написа:Сама на себе си се ядосвам защо отговарям, но това че УНСС било по-хубаво от СУ... По голяма шега не бях чувала :D Само от кандидатстудентските изпити ми стана ясно че всичко е един голям парад. Още като се отвореше заглавната страница преди няколко месеца главното съобщение беше... "При скромното дарение от 3000 лв (мисля че това беше сумата) можете да бъдете приет ж УНСС" . Надеждите ми за този университет съвсем рухнаха при неколкократно отправените към мен предложения за отговорите от тестовете...срещу скромната сума от 20 лв! ДА 20! Познавам около 25 човека които не знаят че съществува такова нещо като Питагорова теорема, или какво е теорема... или кой е Питагор... (думи нямам) и имат оценки над 5,80 на изпитите по математика... Благодаря за РЕАЛНОТО оценяване! За да не помислите че злобея за ниска оценка ... не, яд ме е че аз 5 години учих математика и накрая онези които спаха през цялото време ще си платят някакви смешни 20 лв и ще влязат с мен...
Кажи че аз съм първата, последната
и всичко невъзможно вече съм ти дала.
За тебе ставам русата и черната,
не спирай да ме правиш влюбена.

Ти си просто поредната в такава ситуация :x
Говоря за КСК-то. Песента на Елена е друга работа. :lol:

п.п. Баварец, ах как ми знаеш вкусовете 8)

Сега ще вмъкна компетентно мнение за тестовете. Какво означава СУ се "предало". На кого се "предал"? На все по-затъпяващите кандидатстуденти? Да. Като е тест, няма да виждаме простащини от вида - "хан Крум запушил Върбишкия проход със задните си части, а с предните лично дебнел в засада Никифор Генетик."
На кого още? На все по-нехаещите даскали, мислещи единствено за клюки, стачки и други подобни и безподобни простотии. По БНТ снощи или онази вечер гледах новините в 22. В студиото беше професор по Български най-вероятно и разискваха темите по литература. Какво има да се разисква? Видно е всичко.
На управляващите? Че България като скапана държава не заслужава такъв Университет?

Винаги съм бил на мнение, че по-добре 20 човека отколкото 20 хиляди.

Но въпроса е, че образованието трябва да се оправя. А сега се наблюдава точно обратното. Цитирам ди джейчето от Булгари Варна - "кучи влачи рейс".
Изображение
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
Абе каква обективност казваш на 25 от 40 въпроса да са нова история, от които половината от любимите теми на Саздов? :shock: На предварителния по история в УНСС нямаше нито един въпрос нито от славяни, нито от прабългари, както и от Аспарух или Тервел.. Доколкото си спомням първият беше "Коя област първо присъединява Крум?".. А аз лично ходих и на литература и на история в УНСС и СУ, но се накефих доста повече да чакам 10 дни за 4,75 по литература в СУ, отколкото в деня след изпита да получа смс с 5.99 в УНСС :wink:
Не казвам,че УНСС е кофти университет, дори напротив, но тезите, които изказваш, първо, че изкарват университетите едва ли не само бели или черни, второ - са адски абсурдни!Естествено, че всеки университет си има слаби места в кампанията! И след като мислиш, че си струва повече в УНСС, не виждам защо си създал тази тема?! Кандидатствай там и успех :wink:
Imfuckinpossible is nothing... =]
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Унсс правят сечено на СУ.
Щото СУ набляга на средновековие, а Унсс да е контра.
На моя тест имаше въпроси за някви трамваи, а
нямаше въпрос за Аспарух.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
porednata
В началото бе словото
Специалност: ФМИ - КН
Курс: първи

Мнение от porednata »

Първо да кажа че не знам някой да е платил 3000 лв. Ама дефакто може да не достига доп всеки информацията за 20 лв отговори. Второ да кажа. Къде споменах че са ми приятели? Това че знам че няколко години са оставали на поправка по математика не значи че са ми приятели. Нито дори че са ми близки познати. Нито че са от моето училище. Вие информация само за близките си приятели ли знаете. Ей начи ... пак теории всякакви...
Сори за офтопика ама то цялата тема отиде в офтопик...
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология

Мнение от ShadeOfShane »

Аз супер много се гордея , че ще уча в СУ . Умирам от гордост ,че универиситетът ми е с традиции ,който се радва, че ще учи в УНСС - честито ! Спорът е излишен . За мен СУ е ВЪРХЪТ ,за теб не .Оправяй се , мен ме приеха .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Всеки знае, че бъдещето е в Датския колеж.
Изображение
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Всеки знае, че бъдещето е една непрогледна мъгла. :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”