Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Мнение от Шепот »

О-хооо, цели петима! Браво бе^^ Ние миналагта година бяхме три (rueva, Мила и аз) и и трите ни приеха. fragile също е Книгоиздаване, една година по-голяма от нас.
Миналата година се паднаха България и ЕС (май нещо подобно беше, но съдържаше ЕС и разпитваха особено много за структурите му), Екологични проблеми в България и нещо за блоговете, но не помня точно как беше формулиран въпроса.
Аватар
Raia
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Raia »

И още нещо. Резултатите нали ще излязат в нета? Демек, там - "Персонална информация - Резултати" или трябва да ходя на Стената на рева
Шибай ме конярю! Викай ми кондуктор!

My blog
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Излизат, да. ;)
Аватар
Raia
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Raia »

Шепот написа:Излизат, да. ;)
Да иба... е, аре, когаааааааа?!?!?! :x
Шибай ме конярю! Викай ми кондуктор!

My blog
Аватар
V.Avramov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от V.Avramov »

Май не е тук мястото обаче виждам ,че започвате с параноята около излизането на резултатите да ви дам да се посмеете .Няма нужда да ви казвам от каде са тия бисери .Аз лично си ги чета от време на време да си дигна настроението.

* * *

- И както са казали нашите мъдреци: Почти нищо на този всят не става без пари.... Европа е дом за всички балкански народи, но от мащеха за да се превърне в майка трябва много пемеждия да изминат още.

- Накрая ще остане само бледия спомен в историята ни на това как стигнахме до Брюксел и назад

- Интересто е дали някой въобще се замисля, че Брюксел преди да бъде Брюксел се е трудил неимуверно много?

- В света съществуват четири посоки – изток, запад, север и юг или с други думи казано – лево, десно, напред и назад. През целият си живот човек непрестанно изпозва вътрешният си компас и не спира да изпозва четирите посоки на живота си.

- Хората, които сядат на чело на държавата ни са едни от най-явните мафиоти в самата нея. Но умело съумяват да избягват законите и да остават чисти и неупетнени.

- Човекът е онова величаво творение, което се ражда и умира стотици, дори хиляди пъти в живота си... Приятелството с една дума би могло да се опише като дърво.

- Обикалям целия свят. Летя и наблюдавам хорските тревоги и радости навсякъде. Аз съм синигерче, ама златно, от чисто злато. Името ми е паричка. Всеки иска да ме хване, но аз не се давам лесно.

- Живеем сякаш никога няма да умрем, а после умираме, сякаш никога не сме живели.

- Пътят към Европа, за съвременния Ганьо, минава през стомаха (също като любовта при мъжа), колкото повече поемаш, толкова повече искаш.

- Днес България гони Европа с много голяма скорост... Такива сме си ние българите – вървим бавно, но славно.

- Сега навсякъде хвърчат кирливи ризи, в политическия свят започва война всеки срещу всеки.

- Българинът се надява, че ще се избави от кучетата по улиците, така многобройни, както гълъбите по площада в Рим.

- В продължение на много векове България се е развивала. Изградила е една цяла нация.

- Ма рия беше красива, млада жена. Едва в разцвета на силите си, само на 25, тя имаше всичко, за което едно момиче може да мечтае.

- България! Това е нашата мила родина. Въпросът, който почти всеки един от нас си задава е „Кой я прокълна тъй жестоко и заби й нож в сърцето дълбоко?” Отговорът се крие в числото три, съдържащо известна доза символика в себе си .

- А Брюксел, като една истинска фия, бие България през ръцете с вълшебна пръчица и чака промени, но не приказни, а реални.

- Българската действителност натрупва сняг в сърцета на младите хора... Ана се предаде на българската действителност. Дяволът заби своя рог в душата й...

- Искаше ми се да отдъхна на някое райско кътче – например на Малдивите – но уви, бях зафичена в Брюксел, при леля Ванче, и то с образователна цел... Как не разбраха сладичките ми родители, че думата „образователно” в този момент ми причинява обриви, че искам просто да се мотая неконтролируемо някъде.

- Брюксел е кукетно френско градче.

- Бебетата отделят вредни емисии.

- Брюксел е държава, богата на исторически събития.

- Нашите политици трябва да настроят либидото си на по-висока честотна вълна.

- Искат от нас да направим едни номера за спешни случаи.

- След приемането ни в ЕС се започва „ходенето по мъките”... Хората са недоволни, но отчаяни.

- При българите изразът: „Не е важно на мен да ми е добре, а по-важно е на Вуте да му е зле!” се е превърнал в някаква настолна максима, която ни ограничава безкрайно.

- Психиката на хората се уврежда все повече и повече и отново никой не прави нищо. Човекът в България спазва максимата, че не е важно той да е добре, а другите да са зле.

- Страната ни е земя колкото една човешка длан, но каналите за пласиране наркотици и трафик на хора са достойна конкуренция на тези по-големите и по-развитите държави. В България всеки знае какво става и никой не прави нищо.

- От година и половина вече българите пътуват всеки ден, без дори да зная, с директен полет до Брюксел. Пътуват, купувайки си безалокохолно от кварталния магазин, като по време на пътуването са защитени с потребителски колан.

- От историческа гледна точка нашата родина е широко развита. Богата на паметници, мономени и културни здания столицата, както и държавата ни наистина притежава обогатена култура.

- Отвориха очите на българина. Ожадня съзнанието и събуди в себе си желанието да пресуши кладенеца на познанието.

- Гражданкото съзнание и гражданската съвест са мъртвородени.

- Брюксел – Олимп – откъдето мълниеносно се раздава правосъдие. Важното е да се нарушава комфортът на господата в парламента. Те имат нужда от стрес. С надкожни инжекции и хирургически намеси медиите се опитват да размърдат обездвиженото туловище на обществото.

- Човек е свободен да бъде това, което си поиска, стига да е достъпен за цивилизацията!

- Днес Брюксел е понятие, наситено с богат смислов потенциал и далеч не се обръща толкова внимание на прочутия белгийски шоколад, колкото на Брюксел като голям космополитен център от гледна точка на възможността за стабилна реализация.

И тогава в Брюксел усетили, че краката на Европейския съюз започват да миришат

Но за да бъде приета в Европейския съюз една държава трябва да измине дълъг път, за да отговори на изискванията наложени от седалището на Европейската общност в Брюксел.

Искаме да се изстреляме към централното седалище на Европейския съюз, а именно в Брюксел

Брюксел е седалището на държавите-членки на Европейския съюз

Историята на тази страна започва преди около хиляда и триста години преди Христа в областта на Кавказ

Брюксел е Европейската столица на Европа

В Брюксел е седалището на Европейския съюз, който така дълго блазни българските ни държавници.

Брюксел е една държава, която е със светлинни години пред нас. Брюксел е държавата-идеал.

Географията - интересна и всеобхватна наука, понякога е способна да дава парадоксално точна представа за разтоянието между дадени обекти.

…ние имаме най-скъпото – безумно красива природа и безумно добри хора

Розовото масло, киселото мляко и баницата със сирене са само част от традиционната кухня, която впечатлява всички, опитали я.

Днешната тема „До Брюксел и назад” е точно олицетворение на други теми от близкото и далечно минало в които хората са правили точно това ходили са до дадена цел и ако не са сполучили там са се връщали обратно.

Уважаемите ни политици изградиха достоверен и авторитетен образ на България пред света: блестяща отвън, мърла отвътре.

Всички дадени обещания все още не са факт.

(Бай Ганьо) обича да си сърба чорбицата, нему не са чужди естествените нужди, и не се срамува да ги показва

Особено тази година се случват неща и събития които ни завличат обратно в небитието и ни карат само да поглеждаме с успореден поглед към седалището на Европейския съюз и към нашата родина.

Парадоксално е при положение, че България почти непрекъснато съществува в Европа под една или друга форма.

Дълго време в мен оставаше въпрос с отворен край

Къде е сега цар Александър да отиде в Брюксел и да каже: - Сине, в тази страна само двама не крадат, аз и ти, защото всичко е наше.

Последната една година седалището в Брюксел играе ролята на съдник на България

Защо не съм крава в Швейцария, а съм жена в България?

Силно изразени са слабите места в националната икономика.

Не сме последната дупка на кавала, нито пък най-бедните в Европа, имаме богата култура и душевност, талант и красота, които ще разкриваме малко по малко.

С нашето пътуване до Брюксел ние се надявахме, влизайки в дупката на змията да намерим златото.

От години се наблюдава такова течение от инвестиции в България

Смятам, че съвременният млад човек има твърде възходящо мислене

България бе пренудена да затвори и своята електро централа – АЕЦ Козлудуй

Ще ни трябва време да се излекуваме от типично българските черти и придобием човешките

Нашите бъдещи деца не заслужават такова бъдеще.

Поглеждам билета, за да видя от колко часа е влакът

Сигурна съм, че пътят на всички европейски страни води до седалището на Европарламента.

Не, няма свобода. Всичко е неизбежно.

Хората на които ние дадохме власт, а сега като се обърнем към тях интересувайки се защо не прогресираме – получаваме само хор от нечути отговори…

Проблемът е в това, че нашето развитие не е тръгнало на никъде, то си седи такова, каквото е било и преди, само че цените са други

…днешните Бай-Ганьовци приемат вида на новобогаташите, т.е. „мутри” – едно нарицателно за всички, които „внасят и изнасят разни неща”
I'dont need wings to fly...but I'need House Music to TRY!
Аватар
V.Avramov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от V.Avramov »

Ето ги и любимите ми : "- Брюксел е държава, богата на исторически събития."
"Защо не съм крава в Швейцария, а съм жена в България?"
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

V.Avramov написа:..
- Брюксел е кукетно френско градче.

- Бебетата отделят вредни емисии.

- Брюксел е държава, богата на исторически събития...
Топ 3
Аватар
V.Avramov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от V.Avramov »

Не е т'ва е номер 1 просто.....без коментар като го прочетох за първи път щях да си изям клавиатурата. "Не, няма свобода. Всичко е неизбежно."
Аватар
lusence
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от lusence »

Има такива,които опредлено не влизат в тази категория ''бисери''. :?: :?: :?:
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence

Do not disturb .
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Мдам, така е. Например не виждам нищо забавно в "Живеем сякаш никога няма да умрем, а после умираме, сякаш никога не сме живели" - в мен ли е грешката?
Но има уникални фразички просто, да не повярва човек... :lol:
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

Шепот,изкушаваш ме да те добавя в Абонатството си в Скайпе;)
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
lusence
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от lusence »

Шепот написа:Мдам, така е. Например не виждам нищо забавно в "Живеем сякаш никога няма да умрем, а после умираме, сякаш никога не сме живели" - в мен ли е грешката?
Но има уникални фразички просто, да не повярва човек... :lol:

Exacly .
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence

Do not disturb .
Аватар
~escada~
В началото бе словото

Мнение от ~escada~ »

Raia написа:И още нещо. Резултатите нали ще излязат в нета? Демек, там - "Персонална информация - Резултати" или трябва да ходя на Стената на рева
Като стана дума и аз да попитам нещо... Когато си влизам в персоналната информация от известно време винаги ми изписва: Некоректно въведени данни! Моля повторете!
При вас как е положението? :?
Аватар
lusence
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от lusence »

При мен такъв проблем няма .
www.myspace.com/lusence

Do not disturb .
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

И при мен няма проблем.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”