изпит по немски КСК2008

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kalinka
В началото бе словото

Re: изпит по немски КСК2008

Мнение от kalinka »

Zullken написа:Въпросът за амфибиите е супер некоректно зададен и според мене трябва да го анулират.Вече стана ясно, че 30% от амфибиите може да означава 30 от 100, а 1/8 от птиците 125 от 1000.
Иначе и аз го мислих тоя въпрос дълго, но накрая реших да не се задълбочавам и написах Ja.
Имам общо 6 грешки на двата Люкентекста, но пък съчинението и преводът ми бяха много приятни.
1/3>1/8 Елементарна математика :)
Lin
В началото бе словото

Мнение от Lin »

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОГА ИЗЛИЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ПО НЕМСКИ?МЕРСИ:))))
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Аз си открих 6 грешки общо май, иначе за лезето, ако не греша бяха 1.Ja 2.nein 3.nein(тва за амфибиите мисля, че е не) 4. ja 5. nein
Zullken
В началото бе словото

Мнение от Zullken »

kalinka написа:
Zullken написа:Въпросът за амфибиите е супер некоректно зададен и според мене трябва да го анулират.Вече стана ясно, че 30% от амфибиите може да означава 30 от 100, а 1/8 от птиците 125 от 1000.
Иначе и аз го мислих тоя въпрос дълго, но накрая реших да не се задълбочавам и написах Ja.
Имам общо 6 грешки на двата Люкентекста, но пък съчинението и преводът ми бяха много приятни.
1/3>1/8 Елементарна математика :)
Е да 1/3>1/8 ако става въпрос за едно и също нещо, ама в случая не е така.
И се замисли малко преди да пишеш глупоти
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Амфибиите не може да са повече от 40% от всички останали животни, замислете се малко... :wink: Иначе съчинението ми беше много апокалиптично и да не забравяме, че то не е за околната среда, а за животинските и растителните видове, а между двете има разлика. :)
Zullken
В началото бе словото

Мнение от Zullken »

Къде мога да си видя входящия номер?
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

В картончето :P
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Хора, хора, слушайте. Въпросът беше "амфибиите ли са най-застрашеният вид?" Отговорът е ДА, защото от амфибиите е застрашена 1/3, което е ПОВЕЧЕ от 1/4 за бозайниците и от 1/8 за птиците. Т.е. за този въпрос нямат абсолютно никакво значение популациите на тези три групи. И така нещата наистина се свеждат до елементарна математика.

До другата седмица би трябвало да има резултати, щото бяхме много малко кандидати.
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Стига сте спорили за този глупав въпрос, естествено, че отговорът беше: НЕ! Въпросът беше дали болшинството от регистрираните като застрашени видове са актинии ли беше, амфибии ли беше! Ама че глупост!
Притеснявайте се как ще ви оценят превода и съчинението! Лезето и текстовете са бел кахър!
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
PinkFlame
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от PinkFlame »

Хорица,не се терзайте повече за тези амфибии...истината е,че въпросът си беше крайно коректно зададен...искали са просто да проверят колко наблюдателни сме(1/3 от амфибиите са в Червената книга,но те в никакъв случай не представляват 1/3 от всички биологични видове,попаднали в червената книга)...тук е уловката...и тук трябваше да съобразим...Считам за верни отговорите,които и аз,като някои от вас,съм дала:1-Ja;2-Nein;3-Nein;4-Nein;5-Ja... Та...сега относно оценяването...когато разделим общия брой на точките(100) на 6 се получава така,че 16.67 точки се равняват на 1 единица...А 8.335 се равняват на 0.50 стотни...Съдейки по оценяването при английския език,считам за логичнен подобен подход...Желая успех на всички ни и дано имаме повод отново да се срещнем,но не къде да е,а в СУ! =]
A woman's heart is a deep ocean of secrets..Навън бе есен и в/у черните стъкла на прозореца дъждовните капки барабанеха като пръсти на мъртъвци.Тя бе нравствен труп.Душата й бе потънала в бездна на мъртвешко равнодушие,на убийствена печал и безразличие...
Аватар
PinkFlame
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от PinkFlame »

Току-що видях това: Die Studie belegt damit auch, dass langfristige Bindungen bei jungen Frauen nach wie vor erwünscht sind, jedoch nicht auf Kosten der eigenen finanziellen Unabhängigkeit oder Karriere. .... Истината е,че в текста не беше така формулирано,а именно: Die Studie...,dass...и най-логично беше според мен widerlegt,но един бог знае коя е вярната опция... =]

P.S. Според мен тук също имаше дупчица: 32 von ihnen hat die UNESCO als Welterbe von „außergewöhnlichem universellen Wert“ für die Menschheit unter den Schutz internationaler Konventionen gestellt.
A woman's heart is a deep ocean of secrets..Навън бе есен и в/у черните стъкла на прозореца дъждовните капки барабанеха като пръсти на мъртъвци.Тя бе нравствен труп.Душата й бе потънала в бездна на мъртвешко равнодушие,на убийствена печал и безразличие...
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

PinkFlame написа:Х1-Ja;2-Nein;3-Nein;4-Nein;5-Ja...
Някой беше дал по-горе самите въпроси, ама беше разменил 4-тия и 5-ия ...Там съм абсолютно 1000000% сигурен , че 4. Ja (за това, че хората вредят на животните) 5. Nein (че местенето пречи, а не помага)
userizpit
В началото бе словото

Мнение от userizpit »

За 3-ка ще трябват минимум 50% от точките, ако не и малко повече.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

userizpit написа:За 3-ка ще трябват минимум 50% от точките, ако не и малко повече.
Доколкото знам 50% са 3...60% е само в Германия и в езиковите гимназии(до едно време :P - знам го от личен опит - най-вече в подготве) :wink:
ivakaneva
В началото бе словото

Мнение от ivakaneva »

нещо за резултатите? кога да ги чакаме?аз мисля, 4е 6те е в най-скоро време, защото бяхме малко кандидати:)
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”