Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
На човека, отворил темата, не разбирам какъв му е проблемът - нещо от климатици и евентуалната бъдеща липса на такива се оплаква, нещо темата не му харесала, нещо народът бързо се изнесъл, а не останал да му прави компания... Първо на първо, самият той е offtopic в собствената си тема, но има и друго - не бих повярвала, че е българин, ако името не оставяше съмнения по въпроса. Защото всеки, завършил българско държавно училище, се е сблъсквал ежедневно и с остаряла образователна система, и с материална база в плачевно състояние, и с тотална липса на администрация.
Как се учи език в езикова гимназия с три профила и три разбрицани касетофона? Където половината от учителките по немски са назначени по линията на "тва е незнаещата немски жена на еди-кой си адвокат, който е правил услуги на директора, който се ожени за бивша своя ученичка, по някаква случайност отскоро назначена като учителка на подготвителните класове, която му роди две деца, които са причината нашия директор вече да не стъпва в повереното Му от държавата училище... "? Ами, учи се. Който иска, който има нагласата, че трябва сам да работи върху себе си просто защото държавата отказва да работи върху него, а на него му е важно да е ценен кадър някой ден, независимо къде, но най-добре някъде, където климатиците в училище не са мит.
Който не е забравил какви усилия му е коствала подготовката за едно училище /средно или висше/, издигнато в идеал, във висша цел. Тъпо някакси звучи, но повечето хора са идеалисти на 14, а голяма част са все още такива на 19. Въпреки че не се съмнявам, че всичко, изброено по-горе, се отнася и за СУ, и то в по-голяма степен. Но каквото и да е, не бих си позволила да се оплача, както не се оплаках за 5 години в гимназията. След като оцелях в моето училище, оставено на автопилот и без нито един мизерен климатик, мога да се справя навсякъде. Най-лесно е да седнеш да се оплакваш.
Прави ми впечатление, че хората очакват училището/университетът да им налива знанието с фуния в главата, както и да им спести всякакви неудобства от какъвто и да било характер. Няма как да стане, при положение, че животът не ги спестява. Вместо да се ядосваш, че преподавателят чете лекции от стогодишни разпадащи се листчета, ще идеш в библиотеката или ще влезеш в Интернет и ще се самоусъвършенстваш. В държавно училище, било то и СУ, никой не ти е длъжен. Който няма съзнание за това, което иска да постигне, хленчи, съвестните хора залягат и успяват. Нищо не е в състояние да ме убеди в обратното. Пък и, в крайна сметка, винаги остава вариантът чужбина, където всеки студент си има личен климатик.
Как се учи език в езикова гимназия с три профила и три разбрицани касетофона? Където половината от учителките по немски са назначени по линията на "тва е незнаещата немски жена на еди-кой си адвокат, който е правил услуги на директора, който се ожени за бивша своя ученичка, по някаква случайност отскоро назначена като учителка на подготвителните класове, която му роди две деца, които са причината нашия директор вече да не стъпва в повереното Му от държавата училище... "? Ами, учи се. Който иска, който има нагласата, че трябва сам да работи върху себе си просто защото държавата отказва да работи върху него, а на него му е важно да е ценен кадър някой ден, независимо къде, но най-добре някъде, където климатиците в училище не са мит.
Който не е забравил какви усилия му е коствала подготовката за едно училище /средно или висше/, издигнато в идеал, във висша цел. Тъпо някакси звучи, но повечето хора са идеалисти на 14, а голяма част са все още такива на 19. Въпреки че не се съмнявам, че всичко, изброено по-горе, се отнася и за СУ, и то в по-голяма степен. Но каквото и да е, не бих си позволила да се оплача, както не се оплаках за 5 години в гимназията. След като оцелях в моето училище, оставено на автопилот и без нито един мизерен климатик, мога да се справя навсякъде. Най-лесно е да седнеш да се оплакваш.
Прави ми впечатление, че хората очакват училището/университетът да им налива знанието с фуния в главата, както и да им спести всякакви неудобства от какъвто и да било характер. Няма как да стане, при положение, че животът не ги спестява. Вместо да се ядосваш, че преподавателят чете лекции от стогодишни разпадащи се листчета, ще идеш в библиотеката или ще влезеш в Интернет и ще се самоусъвършенстваш. В държавно училище, било то и СУ, никой не ти е длъжен. Който няма съзнание за това, което иска да постигне, хленчи, съвестните хора залягат и успяват. Нищо не е в състояние да ме убеди в обратното. Пък и, в крайна сметка, винаги остава вариантът чужбина, където всеки студент си има личен климатик.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Хехе, какво да правя като рядко нещо ми хваща окото. Иначе съм прочела повечето теми. I'm like a ninja~ xDCatherine написа: Kai, много стоиш в подфорума на ФМИ, ела се разпиши повече по общите теми бряяяя...
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Така си е. А за системата - за мене е супер добра.nadejdichka написа:Никой не ви вика насила в СУ. Който иска се явява, който знае- пише. Който е приет и иска да учи тук се записва, който не иска отива в УНСС. Не виждам защо това заслужава отделна тема.
Не може да искаш да влезнеш право или въобще каквато и да е специалност без да те видят дали можеш правилно да напишеш 1 страница. Тестовете са за полумалоумни.
Ако ще в УНСС да ми обещаят всеки ден шкембе и курви свирки да ми правят, аз бих си останал в СУ.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Stay cool 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ако смениш шкембето с ред или блек лейбъл... мизата става висока.Бавария написа:Ако ще в УНСС да ми обещаят всеки ден шкембе и курви свирки да ми правят, аз бих си останал в СУ.
Позамисли се над офертата

- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Факт!
Don't think you are, know you are!
-
VeselinPenchev
- В началото бе словото
не съм казал нито че не съм знаел за раковски,нито че нямам хубава оценка от предварителния... ако прочетеш внимателно ще видиш че съм излязъл последен,което някак си значи че съм писал не мислиш ли?TsarBoris написа:Желязна логика и напълно подходящ повод за критика,дума да няма.VeselinPenchev написа: отивам на изпит в СУ.. по история...в стаята ми има климатк...но за какво ли? след като се намира във факултета за Начална и предучилищна педагогика,като в никоя детска градина,където ще работя(ако уча там)ще видя климатик...
Та така,кое оттук се отнася към заглавието на темата?Никой не ти е виновен,че не си учил поне за Раковски или пък темите за предварителния изпит.Като не успеят да изкарат добра оценка и започват да плюят,за да се успокояват.теглят се две теми..стаята е скромните 20 човека,но нито един не се зарадва на темата..защо ли?? 15 мин от началото...оставаме 10 човека (3-ма не се явяват изобщо,късметлии), половин час..и тези 5 които се усмелиха да пишат загубиха нещо от себе си(може би желанието да учат в СУ), час преди края предавам заедно с последния останал след 3 часа в ужасно настроние,след 2 години усилия..
А ДАЛИ СИ СТРУВА->ЕДВА ЛИ...
ето това е в СУ ви учат да зубрите,но не и да мислите! благодаря ти че беше така любезен да ми послужиш за пример!
@ stillsinnend не съм идеалист, напротив, но в училището където учех си беше наред всичко...защото обаче го ръководехме ние,учениците и то не като ученици,а буквално! половината ми клас вършеше работата и на директора и на всички,затова имахме техника,имахме хубав двор,хубави стаи и куп други неща,защото "старите" слушаха "младите" (ако можеше Славейков да чуе и види...) и които нямаше да се случат ако не беше това...това за мен е модерно,демокрацията,а не социализма от типа: "тоя е ходил на уроци при наши хора,има 6" затова софийския няма никога да се предадат (докато могат) и ще има теми,защото печелят пари от уроци и пишат на тия които ходят при тях!
факт! стоя твърдо зад думите си!
Последно промяна от VeselinPenchev на 24 Юли 2008, 20:11, променено общо 1 път.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Не се навивай по тоя начин, СУ е прекалено много различни неща, за да бъде категоризиран с лека ръка.
Щом това не е твоят университет, желая ти успех да го намериш и да си доволен от него. Иначе в СУ учат на много неща, не само на зубрене, зависи в коя специалност попаднеш. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
VeselinPenchev
- В началото бе словото
аз говоря да влезеш, не на какво после учат...раздела е кандидат-студентски,т.е. още никой от собствен опит тук не знае какво е вътре,но вижда какво идва отвън!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ами влез и тогава говори.VeselinPenchev написа:аз говоря да влезеш, не на какво после учат...
Сега нямаш право на глас!
Аре, бегай. Не ми се чете тъпата ти тема и един милион постове на хора, които ти се връзват.
до пиенето и блондитата от унсс спряхме последно.

- Sun Shine
- Драскач
Ето понякога съдите много лошо гледайки от своята гледна точка....
Например в Су моята песпектива не е добра и затова отивам в УНСС а не защото тука или там имало климатици....или на СУ стаите са със северно изложение..
Че цялата администрация на СУ и учебните програми и сградния фонд и т.н. са много зле- това е така. Но ако исках да уча Право или Информатика или нещо такова ще съм в СУ.
Славата на най-добрият университет е много незаслужена.Но всички са прави
Недей да кандидатстваш
Например в Су моята песпектива не е добра и затова отивам в УНСС а не защото тука или там имало климатици....или на СУ стаите са със северно изложение..
Че цялата администрация на СУ и учебните програми и сградния фонд и т.н. са много зле- това е така. Но ако исках да уча Право или Информатика или нещо такова ще съм в СУ.
Славата на най-добрият университет е много незаслужена.Но всички са прави
-
VeselinPenchev
- В началото бе словото
дано да е така, аз и така искам да бъде,а не да вземат теб защото си от СУKristo написа:Няма справедливост в образованието, сори, ама е така... влез в унсс, учи право и когато кандидатсваш за работа срещу някой учил в су, ще усетиш справедловостта ама грънци....VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....
Ще вземат на работа по-добрия, университета няма да го гледат изобщо. И ако случайно съм аз ще ти кажа - пич, може да имаш 6 по право в унсс, а аз 3 по право в су, но това е положението, справедливост няма, и няма защо да има, при положение, че сме в капиталистическа страна, всичко се движи от интереса...
А как ще те оценят и какви оценки ще имаш е субективен въпрос, имам предвид като влезеш някъде... където и да е....
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Право в УНСС с/у право в СУ?

dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
темата няма смисъл: на когото му се искат климатици, да събира кинти сред студентите и да купи.
Че е лошо лете да е жега, а зиме да е студ - лошо е. Щом за някои обаче това е витално важно, нека се ориентират към Бургаския свободен - там подобни грижи няма да имат. Лукс, климатици, ала-бала.
Айде, добре: СУ не е на върха по показателя "материална база" или "ефективна администрация" (предполагам само, на есен ще разбера), но виж си заглавието: НАЙ-остаряла
пък и "не само"
брей
---------------------------------
camel, все едно Локо ПД/Байерн
Че е лошо лете да е жега, а зиме да е студ - лошо е. Щом за някои обаче това е витално важно, нека се ориентират към Бургаския свободен - там подобни грижи няма да имат. Лукс, климатици, ала-бала.
Айде, добре: СУ не е на върха по показателя "материална база" или "ефективна администрация" (предполагам само, на есен ще разбера), но виж си заглавието: НАЙ-остаряла
пък и "не само"
брей
---------------------------------
camel, все едно Локо ПД/Байерн
-
VeselinPenchev
- В началото бе словото
аз искам да се каже,за да се чуе и знае, и да чуят всички че не учат студентите в СУ защото е невероятен,а защото условията го изискват...
подчертавам успеха ми не е от значение и ако с някой се виждаме на есен пак ще си говорим на живо...
подчертавам успеха ми не е от значение и ако с някой се виждаме на есен пак ще си говорим на живо...