Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)

Мнение от Scarface »

Е аз като отида в някво заведение, което се окаже тъпо, не пускам тема в некъв форум, а просто не ходя там :|
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

Проблемът не е че не му харесва заведението, а че от заведението не го харесват (явно) :lol:
Международни отношения, втори курс
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Т.е. решавам задачи.
да, на вас ви е все едно, само дето в СУ задачите са по-трудни. но като цяло готвите еднакви формати.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....
Няма справедливост в образованието, сори, ама е така... влез в унсс, учи право и когато кандидатсваш за работа срещу някой учил в су, ще усетиш справедловостта ама грънци....

Ще вземат на работа по-добрия, университета няма да го гледат изобщо. И ако случайно съм аз ще ти кажа - пич, може да имаш 6 по право в унсс, а аз 3 по право в су, но това е положението, справедливост няма, и няма защо да има, при положение, че сме в капиталистическа страна, всичко се движи от интереса...

А как ще те оценят и какви оценки ще имаш е субективен въпрос, имам предвид като влезеш някъде... където и да е....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Като ходих в Търново на изпити,имаше някакви селски девойчета от Разград;изглеждаха съвсем изветрели,милите(сигурно много са ходили на онова тепе,дето е хотелът там) и само повтаряха:"Да бйе.Тукъ дъ ни ти йе Унисисетууу".Не че нещо,но две трети от селяните в България са се запътили натам.Да не говорим как се изкарват оценки на кандидатстудентските изпити.А като преподаватели и база - да е по-хубаво?Може.Само че освен икономически специалности,право и някоя новоизлюпена политология/социология няма какво да учиш там.Ако те влече,не виждам какъв е проблема.Ако не - пак.
Ако пък някой иска база,обслужване и т.н. - бас държа,че НБУ е по-добре от УНСС.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Norwegian Wood, ако две трети от селяните отиват в УНСС, то в СУ отиват другите две трети, разбираш ме.
Изображение Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Не,имах предвид,че само се запътили натам.Не че всички влизат. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

От кой град си Веселине ?
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Това, че в СУ нещата за закостенели и от чисто административна гледна точка има доста неуредици, не е тайна за никого. Въпросът не е да седиш и да се оплакваш, а да се съобразяваш с предимствата и недостатъците, да си подредиш приоритетите и да разбереш кое ти е по-важно - базата и организацията или качеството на обучение. Тук отварям скоба, че качеството зависи от мнооого неща и СУ не е непременно най-доброто във всеки факултет и всяка специалност. Зависи какво кандидатстваш. Та мисълта ми е, че всичко е много просто - въпрос на приоритети, подреждаш си ги и после не мрънкаш. Не, СУ не е Харвард, но не вярвам някой от останалите български университети да е достигнал до това ниво във всяко отношение. :wink:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
mitakis
В началото бе словото

Мнение от mitakis »

Kristo,ами нали в обявите си пише-"право в СУ".Други юридически дипломи повечето не признават,особено в София.Чувал съм,че на интервюта идвал някой и казвал:"Тези с дипломи от СУ остават,другите да напуснат" :| Може да има много способни хора и от различни университети,но това е положението-работодателите са от школата на СУ :idea: Подобно стоят нещата във висшите икономически сфери,там УНСС отдавна имат сериозни връзки и контакти(от комунистическо време насам) и дори да има страхотни кадри от СУ,може и да ги пренебрегнат :roll:
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Catherine написа:Това, че в СУ нещата за закостенели и от чисто административна гледна точка има доста неуредици, не е тайна за никого. Въпросът не е да седиш и да се оплакваш, а да се съобразяваш с предимствата и недостатъците, да си подредиш приоритетите и да разбереш кое ти е по-важно - базата и организацията или качеството на обучение. Тук отварям скоба, че качеството зависи от мнооого неща и СУ не е непременно най-доброто във всеки факултет и всяка специалност. Зависи какво кандидатстваш. Та мисълта ми е, че всичко е много просто - въпрос на приоритети, подреждаш си ги и после не мрънкаш. Не, СУ не е Харвард, но не вярвам някой от останалите български университети да е достигнал до това ниво във всяко отношение. :wink:
Правилно! За мен СУ е нещо мноооого повече от университет!

А нека да не си припомняме историята с лисицата и гроздето, която по време на кандидатстудентската кампания е доста приложима :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Хахаха явно някой е бил скъсан на изпитите и сега обвинява щяло и нещяло за това xDDD
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Колкото и да го плюете, прав е.
И по-добре го разберете още от сега, да не се разочаровате след един семестър.
СУ лежи на стари лаври.
Щом сте се прецакали да кандидатствате и да ви приемат, изкарайте една година тук и се прехвърлете в чужбина, защото цялата образователна система на България е разсипана.
Едва ли ще ме разберете сега, всъщност.
И аз не бих си повярвала преди 5 години.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Че е прав, прав е, но не е в това въпросът. Работата е там, че той се оплаква за неща, които всички ги знаят и е много по-правилно тихо и кротко да си прецениш къде кандидатстваш, какво, и защо точно това и точно там, а не навсякъде, и като някъде не се получи, да пишеш ядосани теми и величаеш "другото място". А и има доста хора, които въпреки всичко са доволни от СУ, и не визирам само себе си. То е като семейните отношения. Обичаш си семейството въпреки някои дребни и недотам дребни недостатъци. Това, че виждаш и усещаш тези недостатъци на свой гръб, не означава, че трябва да ги мразиш. :roll: Дано повече хора да усещат тази връзка с университета си, независимо дали става въпрос за СУ или за някой друг. Ако не успеят да я създадат, нищо никога няма да им е по вкуса.

Kai, много стоиш в подфорума на ФМИ, ела се разпиши повече по общите теми бряяяя... :drunken:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Scarface написа:Е аз като отида в някво заведение, което се окаже тъпо, не пускам тема в некъв форум, а просто не ходя там :|
Ами. Аз пускам тема.
Снощи в Булгари откровено не ми хареса. Бях предупреден от lusence, но Теодора беше там и няма значение дали е мизерия или не.
Но не пуснах тема тука, а във форума на ФЕН, че веднага ще наскачат едни образи. :evil:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”