Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Re: Уни-софия:университетът с най-остаряла КС система(и не само)
Е аз като отида в някво заведение, което се окаже тъпо, не пускам тема в некъв форум, а просто не ходя там 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- nadejdichka
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: втори
Проблемът не е че не му харесва заведението, а че от заведението не го харесват (явно) 
Международни отношения, втори курс
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
да, на вас ви е все едно, само дето в СУ задачите са по-трудни. но като цяло готвите еднакви формати.Т.е. решавам задачи.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Няма справедливост в образованието, сори, ама е така... влез в унсс, учи право и когато кандидатсваш за работа срещу някой учил в су, ще усетиш справедловостта ама грънци....VeselinPenchev написа:за сравнение-отивам на същите изпити в унсс, всеки си работи спокойно,знае че ще бъде оценен ОБЕКТИВНО,защотоо както каза единия от квесторите:"не преписвайте,скенера не може да разбере кой е преписвал и кой не!" , 15 мин преди края на изпита аулата от 120 човека е на 75% пълна...защото всеки знае че ще има справедливост!!!.....
коментарите от вас,аз давам факти,не казвам нищо....
Ще вземат на работа по-добрия, университета няма да го гледат изобщо. И ако случайно съм аз ще ти кажа - пич, може да имаш 6 по право в унсс, а аз 3 по право в су, но това е положението, справедливост няма, и няма защо да има, при положение, че сме в капиталистическа страна, всичко се движи от интереса...
А как ще те оценят и какви оценки ще имаш е субективен въпрос, имам предвид като влезеш някъде... където и да е....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Като ходих в Търново на изпити,имаше някакви селски девойчета от Разград;изглеждаха съвсем изветрели,милите(сигурно много са ходили на онова тепе,дето е хотелът там) и само повтаряха:"Да бйе.Тукъ дъ ни ти йе Унисисетууу".Не че нещо,но две трети от селяните в България са се запътили натам.Да не говорим как се изкарват оценки на кандидатстудентските изпити.А като преподаватели и база - да е по-хубаво?Може.Само че освен икономически специалности,право и някоя новоизлюпена политология/социология няма какво да учиш там.Ако те влече,не виждам какъв е проблема.Ако не - пак.
Ако пък някой иска база,обслужване и т.н. - бас държа,че НБУ е по-добре от УНСС.
Ако пък някой иска база,обслужване и т.н. - бас държа,че НБУ е по-добре от УНСС.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Norwegian Wood, ако две трети от селяните отиват в УНСС, то в СУ отиват другите две трети, разбираш ме.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Не,имах предвид,че само се запътили натам.Не че всички влизат. 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
От кой град си Веселине ?
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
Това, че в СУ нещата за закостенели и от чисто административна гледна точка има доста неуредици, не е тайна за никого. Въпросът не е да седиш и да се оплакваш, а да се съобразяваш с предимствата и недостатъците, да си подредиш приоритетите и да разбереш кое ти е по-важно - базата и организацията или качеството на обучение. Тук отварям скоба, че качеството зависи от мнооого неща и СУ не е непременно най-доброто във всеки факултет и всяка специалност. Зависи какво кандидатстваш. Та мисълта ми е, че всичко е много просто - въпрос на приоритети, подреждаш си ги и после не мрънкаш. Не, СУ не е Харвард, но не вярвам някой от останалите български университети да е достигнал до това ниво във всяко отношение. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

Kristo,ами нали в обявите си пише-"право в СУ".Други юридически дипломи повечето не признават,особено в София.Чувал съм,че на интервюта идвал някой и казвал:"Тези с дипломи от СУ остават,другите да напуснат"
Може да има много способни хора и от различни университети,но това е положението-работодателите са от школата на СУ
Подобно стоят нещата във висшите икономически сфери,там УНСС отдавна имат сериозни връзки и контакти(от комунистическо време насам) и дори да има страхотни кадри от СУ,може и да ги пренебрегнат 
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Правилно! За мен СУ е нещо мноооого повече от университет!Catherine написа:Това, че в СУ нещата за закостенели и от чисто административна гледна точка има доста неуредици, не е тайна за никого. Въпросът не е да седиш и да се оплакваш, а да се съобразяваш с предимствата и недостатъците, да си подредиш приоритетите и да разбереш кое ти е по-важно - базата и организацията или качеството на обучение. Тук отварям скоба, че качеството зависи от мнооого неща и СУ не е непременно най-доброто във всеки факултет и всяка специалност. Зависи какво кандидатстваш. Та мисълта ми е, че всичко е много просто - въпрос на приоритети, подреждаш си ги и после не мрънкаш. Не, СУ не е Харвард, но не вярвам някой от останалите български университети да е достигнал до това ниво във всяко отношение.
А нека да не си припомняме историята с лисицата и гроздето, която по време на кандидатстудентската кампания е доста приложима
Правист,1ви курс,2ра група
I'm a believer
I'm a believer
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Хахаха явно някой е бил скъсан на изпитите и сега обвинява щяло и нещяло за това xDDD
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колкото и да го плюете, прав е.
И по-добре го разберете още от сега, да не се разочаровате след един семестър.
СУ лежи на стари лаври.
Щом сте се прецакали да кандидатствате и да ви приемат, изкарайте една година тук и се прехвърлете в чужбина, защото цялата образователна система на България е разсипана.
Едва ли ще ме разберете сега, всъщност.
И аз не бих си повярвала преди 5 години.
И по-добре го разберете още от сега, да не се разочаровате след един семестър.
СУ лежи на стари лаври.
Щом сте се прецакали да кандидатствате и да ви приемат, изкарайте една година тук и се прехвърлете в чужбина, защото цялата образователна система на България е разсипана.
Едва ли ще ме разберете сега, всъщност.
И аз не бих си повярвала преди 5 години.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
Че е прав, прав е, но не е в това въпросът. Работата е там, че той се оплаква за неща, които всички ги знаят и е много по-правилно тихо и кротко да си прецениш къде кандидатстваш, какво, и защо точно това и точно там, а не навсякъде, и като някъде не се получи, да пишеш ядосани теми и величаеш "другото място". А и има доста хора, които въпреки всичко са доволни от СУ, и не визирам само себе си. То е като семейните отношения. Обичаш си семейството въпреки някои дребни и недотам дребни недостатъци. Това, че виждаш и усещаш тези недостатъци на свой гръб, не означава, че трябва да ги мразиш.
Дано повече хора да усещат тази връзка с университета си, независимо дали става въпрос за СУ или за някой друг. Ако не успеят да я създадат, нищо никога няма да им е по вкуса.
Kai, много стоиш в подфорума на ФМИ, ела се разпиши повече по общите теми бряяяя...
Kai, много стоиш в подфорума на ФМИ, ела се разпиши повече по общите теми бряяяя...
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ами. Аз пускам тема.Scarface написа:Е аз като отида в някво заведение, което се окаже тъпо, не пускам тема в некъв форум, а просто не ходя там
Снощи в Булгари откровено не ми хареса. Бях предупреден от lusence, но Теодора беше там и няма значение дали е мизерия или не.
Но не пуснах тема тука, а във форума на ФЕН, че веднага ще наскачат едни образи.