1/3>1/8 Елементарна математикаZullken написа:Въпросът за амфибиите е супер некоректно зададен и според мене трябва да го анулират.Вече стана ясно, че 30% от амфибиите може да означава 30 от 100, а 1/8 от птиците 125 от 1000.
Иначе и аз го мислих тоя въпрос дълго, но накрая реших да не се задълбочавам и написах Ja.
Имам общо 6 грешки на двата Люкентекста, но пък съчинението и преводът ми бяха много приятни.
изпит по немски КСК2008
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: изпит по немски КСК2008
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОГА ИЗЛИЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ПО НЕМСКИ?МЕРСИ:))))
Аз си открих 6 грешки общо май, иначе за лезето, ако не греша бяха 1.Ja 2.nein 3.nein(тва за амфибиите мисля, че е не) 4. ja 5. nein
Е да 1/3>1/8 ако става въпрос за едно и също нещо, ама в случая не е така.kalinka написа:1/3>1/8 Елементарна математикаZullken написа:Въпросът за амфибиите е супер некоректно зададен и според мене трябва да го анулират.Вече стана ясно, че 30% от амфибиите може да означава 30 от 100, а 1/8 от птиците 125 от 1000.
Иначе и аз го мислих тоя въпрос дълго, но накрая реших да не се задълбочавам и написах Ja.
Имам общо 6 грешки на двата Люкентекста, но пък съчинението и преводът ми бяха много приятни.
И се замисли малко преди да пишеш глупоти
Амфибиите не може да са повече от 40% от всички останали животни, замислете се малко...
Иначе съчинението ми беше много апокалиптично и да не забравяме, че то не е за околната среда, а за животинските и растителните видове, а между двете има разлика. 
Къде мога да си видя входящия номер?
В картончето 
Хора, хора, слушайте. Въпросът беше "амфибиите ли са най-застрашеният вид?" Отговорът е ДА, защото от амфибиите е застрашена 1/3, което е ПОВЕЧЕ от 1/4 за бозайниците и от 1/8 за птиците. Т.е. за този въпрос нямат абсолютно никакво значение популациите на тези три групи. И така нещата наистина се свеждат до елементарна математика.
До другата седмица би трябвало да има резултати, щото бяхме много малко кандидати.
До другата седмица би трябвало да има резултати, щото бяхме много малко кандидати.
- sandinmyshoes
- В началото бе словото
Стига сте спорили за този глупав въпрос, естествено, че отговорът беше: НЕ! Въпросът беше дали болшинството от регистрираните като застрашени видове са актинии ли беше, амфибии ли беше! Ама че глупост!
Притеснявайте се как ще ви оценят превода и съчинението! Лезето и текстовете са бел кахър!
Притеснявайте се как ще ви оценят превода и съчинението! Лезето и текстовете са бел кахър!
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
- PinkFlame
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хорица,не се терзайте повече за тези амфибии...истината е,че въпросът си беше крайно коректно зададен...искали са просто да проверят колко наблюдателни сме(1/3 от амфибиите са в Червената книга,но те в никакъв случай не представляват 1/3 от всички биологични видове,попаднали в червената книга)...тук е уловката...и тук трябваше да съобразим...Считам за верни отговорите,които и аз,като някои от вас,съм дала:1-Ja;2-Nein;3-Nein;4-Nein;5-Ja... Та...сега относно оценяването...когато разделим общия брой на точките(100) на 6 се получава така,че 16.67 точки се равняват на 1 единица...А 8.335 се равняват на 0.50 стотни...Съдейки по оценяването при английския език,считам за логичнен подобен подход...Желая успех на всички ни и дано имаме повод отново да се срещнем,но не къде да е,а в СУ! =]
A woman's heart is a deep ocean of secrets..Навън бе есен и в/у черните стъкла на прозореца дъждовните капки барабанеха като пръсти на мъртъвци.Тя бе нравствен труп.Душата й бе потънала в бездна на мъртвешко равнодушие,на убийствена печал и безразличие...
- PinkFlame
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Току-що видях това: Die Studie belegt damit auch, dass langfristige Bindungen bei jungen Frauen nach wie vor erwünscht sind, jedoch nicht auf Kosten der eigenen finanziellen Unabhängigkeit oder Karriere. .... Истината е,че в текста не беше така формулирано,а именно: Die Studie...,dass...и най-логично беше според мен widerlegt,но един бог знае коя е вярната опция... =]
P.S. Според мен тук също имаше дупчица: 32 von ihnen hat die UNESCO als Welterbe von „außergewöhnlichem universellen Wert“ für die Menschheit unter den Schutz internationaler Konventionen gestellt.
P.S. Според мен тук също имаше дупчица: 32 von ihnen hat die UNESCO als Welterbe von „außergewöhnlichem universellen Wert“ für die Menschheit unter den Schutz internationaler Konventionen gestellt.
A woman's heart is a deep ocean of secrets..Навън бе есен и в/у черните стъкла на прозореца дъждовните капки барабанеха като пръсти на мъртъвци.Тя бе нравствен труп.Душата й бе потънала в бездна на мъртвешко равнодушие,на убийствена печал и безразличие...
Някой беше дал по-горе самите въпроси, ама беше разменил 4-тия и 5-ия ...Там съм абсолютно 1000000% сигурен , че 4. Ja (за това, че хората вредят на животните) 5. Nein (че местенето пречи, а не помага)PinkFlame написа:Х1-Ja;2-Nein;3-Nein;4-Nein;5-Ja...
За 3-ка ще трябват минимум 50% от точките, ако не и малко повече.
Доколкото знам 50% са 3...60% е само в Германия и в езиковите гимназии(до едно времеuserizpit написа:За 3-ка ще трябват минимум 50% от точките, ако не и малко повече.
нещо за резултатите? кога да ги чакаме?аз мисля, 4е 6те е в най-скоро време, защото бяхме малко кандидати:)