Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
E, Felino, не забравяй, че има и малка подробност - не е важно да си говорил и по трите теми. Значение има какво, всъщност, си казал по тях... с което не намеквам нищо.
Вярно е, че субективният фактор присъства много сериозно, защото за пръв път проверяващите свързват имена и лица. Може да им напомните за дъщеря им, за гадното гадже на сина им, на някоя фолк квачка, на самите тях като млади... И не, не говоря само за външния вид. Това е неизбежно. Просто го приемете.
Затова се скъсах да ви повтарям - бъдете себе си и не се опитвайте да играете роли. По-добре да им дадете възможност да оценяват вас, отколкото да се закопаете в опити да намерите образа, който (евентуално) би им харесал.
Да, аз имах 6 на устния изпит. Да, беше ми паднало пердето и говорих много цапнато. Но да, аз казах само и единствено това, което мисля и нищо по-малко/повече от това. И те го оцениха. Даже онзи ден говорих с един преподавател, че идва нова реколта зайци във ФЖМК и стана дума за устния изпит - казах му, че след 4 години във факултета, ако трябва да се явя на същия изпит, бих казала същите неща, само че бих ги мислила повече. А тогава бях "млада и неопитна" - това е силен коз, който неутрализира някои грешки, които по-късно не биха ви били простени.
Само да кажа по повод на външния вид - не съм полагала особени грижи, да не кажа - хич. Ама какви случаи видях - омамалеле...
Вярно е, че субективният фактор присъства много сериозно, защото за пръв път проверяващите свързват имена и лица. Може да им напомните за дъщеря им, за гадното гадже на сина им, на някоя фолк квачка, на самите тях като млади... И не, не говоря само за външния вид. Това е неизбежно. Просто го приемете.
Затова се скъсах да ви повтарям - бъдете себе си и не се опитвайте да играете роли. По-добре да им дадете възможност да оценяват вас, отколкото да се закопаете в опити да намерите образа, който (евентуално) би им харесал.
Да, аз имах 6 на устния изпит. Да, беше ми паднало пердето и говорих много цапнато. Но да, аз казах само и единствено това, което мисля и нищо по-малко/повече от това. И те го оцениха. Даже онзи ден говорих с един преподавател, че идва нова реколта зайци във ФЖМК и стана дума за устния изпит - казах му, че след 4 години във факултета, ако трябва да се явя на същия изпит, бих казала същите неща, само че бих ги мислила повече. А тогава бях "млада и неопитна" - това е силен коз, който неутрализира някои грешки, които по-късно не биха ви били простени.
Само да кажа по повод на външния вид - не съм полагала особени грижи, да не кажа - хич. Ама какви случаи видях - омамалеле...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Какви? Блондинки без дрехи? Кажи "да".
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Абе... ретро-чалга стайл... Как да ти кажа - неподдържана фолкаджийка, или фолк-фенка, която много иска да подражава на идолките си, обаче няма парите да си го позволи.
Грозна гледка, честно. Имаше и едно момиче с 3/4 чорапи в различни цветове, нещо като Пипи, Гого Лозанов й се беше изкефил много, аз също, впрочем. Но не виждам защо трябва да се правят подобни експерименти, при условие, че шансът да попаднеш на консервативна комисия е голям...Е, сега, ако нямаш с какво друго да впечатлиш изпитващите, освен с фасон, разбирам - но то тогава, ако ще и люта чушка да си забиеш отзад, едва ли ще сполучиш.
Грозна гледка, честно. Имаше и едно момиче с 3/4 чорапи в различни цветове, нещо като Пипи, Гого Лозанов й се беше изкефил много, аз също, впрочем. Но не виждам защо трябва да се правят подобни експерименти, при условие, че шансът да попаднеш на консервативна комисия е голям...Е, сега, ако нямаш с какво друго да впечатлиш изпитващите, освен с фасон, разбирам - но то тогава, ако ще и люта чушка да си забиеш отзад, едва ли ще сполучиш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
това с чорапите е яко 
и аз съм идиот, но с 2 различни чорапи не съм се явявала
п.с. преди години бяха много на мода /колко го мразя това определение/ вълнени чорапи до над коляното. супер много искам да си намеря такива, че онези вече не ми стават /бях на 10!/. ако некой знае къде има, да свирка
п.с. преди години бяха много на мода /колко го мразя това определение/ вълнени чорапи до над коляното. супер много искам да си намеря такива, че онези вече не ми стават /бях на 10!/. ако некой знае къде има, да свирка
Show me the way to the next little girl...

У нас има.Така и не съм ги слагала 
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- proUSA
- Легендарен флуудър
Баба ми вече ти плете.shlqkkk написа:това с чорапите е яко
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
от Mermay чакам инфо откъде са й 
а ако бабата на Жоро наистина ми оплете, ще й се отплатя подобаващо

а ако бабата на Жоро наистина ми оплете, ще й се отплатя подобаващо

- proUSA
- Легендарен флуудър
Е сега й се обадих и тя ми каза, че ще е доволна на едина лаптоп. Не уточни марката, но спомена за някаква отхапана ябълка.
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
хахаха
шсе договорим!
п.с. влез у скайпо бееее
шсе договорим!
п.с. влез у скайпо бееее

- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Може и всички да приличат на сервитьори - с ризки и панталончета , най-подходящо бели и черни... 
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Всеки трябва просто да бъде себе си и да спази етикета все пак
Мислите ли, че трябва да знаем големи подробности, например кой вестник на коя партия е, на някоя по- неизвестна кой е лидерът и разни такива
Мислите ли, че трябва да знаем големи подробности, например кой вестник на коя партия е, на някоя по- неизвестна кой е лидерът и разни такива
Едно момиче може да чака правилния мъж,
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Какво разбираш под "кой вестник на коя партия е"? Трябва да знаеш "Демокрация", "Дума", "Атака"...да знаеш, че "Капитал" и "Дневник" минават към качествената преса.
Трябва да знаете лидерите на парламентарно представените партии и... това е. Не е лошо да знаете страните-членки на ЕС (а не като мен
, за да не се
на изпита като кака си).
Трябва да знаете лидерите на парламентарно представените партии и... това е. Не е лошо да знаете страните-членки на ЕС (а не като мен
В края на ноември
В края на ноември
- simona_baby
- От дъжд на вятър
и все пак как мислите да се облечете за устния изпит?
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е, със сигурност няма да съм с карирана поличка и бяла блузка, мисля да си сложа черната дълга пола, че е някаква елегантна, да не съм по дънки като всеки ден. Ама не мисля със сигурност да съм натруфена, нагласена и престорена. Просто ще съм себе си.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Ммм гаджето ми работи на бензиностанция. Мисля да се впрегна в червено лукойлско работно облекло.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.