Японистика?!
Модератор: Don Horhe
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Re: Японистика?!
Хора,някой да знае някви готини японски пънк-групи?С рока вече се оправям добре,ама и пънка си ми е присърце... 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Здравейте колеги! Някой може ли да ми напише йероглифът за 'надпис' или да ми даде картинка от някакъв сайт. Благодаря!

Здравейте на всички :>
Аз съм просто един въодушевен човечец на тема японистика и се готвя скоро да идвам при вас, но това за което ви пиша сега е по важно. Един човек скоро има Р.Д. и много бих искал да го изненадам с нещо на японски, който той много уважава, но не знам как понеже не съм учил :>
Моля ви, ако някой от вас знае пожелание за рожден ден да ми каже и по възможност да напише или да даде линк, защото ще го пиша на блузка. Ако дори ще ви е по лесно мога и да ви кажа каквото аз съм измислил но не е много кратко и едва ли е лесно за превод. Ще ми трябва до 24 или 26 най - късно :С
Наистина много благодаря от мое и от името на момичето, за което правя всичко това :>
Аз съм просто един въодушевен човечец на тема японистика и се готвя скоро да идвам при вас, но това за което ви пиша сега е по важно. Един човек скоро има Р.Д. и много бих искал да го изненадам с нещо на японски, който той много уважава, но не знам как понеже не съм учил :>
Моля ви, ако някой от вас знае пожелание за рожден ден да ми каже и по възможност да напише или да даде линк, защото ще го пиша на блузка. Ако дори ще ви е по лесно мога и да ви кажа каквото аз съм измислил но не е много кратко и едва ли е лесно за превод. Ще ми трябва до 24 или 26 най - късно :С
Наистина много благодаря от мое и от името на момичето, за което правя всичко това :>
Линк
Това е "Честит рожден ден!" на японски.
Чете се "Отанджооби омедетоо гозаймас(у)."
Някакви специфични пожелания не съм сигурен дали има, не съм чувал.
Ти какво искаш да пожелаеш?
Това е "Честит рожден ден!" на японски.
Чете се "Отанджооби омедетоо гозаймас(у)."
Някакви специфични пожелания не съм сигурен дали има, не съм чувал.
Ти какво искаш да пожелаеш?

Аригато Боромир-сан!
И аз точно това намерих, но не бях много сигурен :>
Не не е нещо специално, поне не засега. Чудя се само дали мога да го напиша вертикално така:
お 誕
め 生
で 日
と
う
Все пак ще го пиша на тениска, на която ще има и други надписи. Просто искам моят да е по специален :>
И аз точно това намерих, но не бях много сигурен :>
Не не е нещо специално, поне не засега. Чудя се само дали мога да го напиша вертикално така:
お 誕
め 生
で 日
と
う
Все пак ще го пиша на тениска, на която ще има и други надписи. Просто искам моят да е по специален :>
Доо иташимашите.
Така е идеално, но все пак аз бих те посъветвал да сложиш "О"-то пред "танджооби", защото изразява уважение.
Така е идеално, но все пак аз бих те посъветвал да сложиш "О"-то пред "танджооби", защото изразява уважение.

Добре :>
Не го знаех това, но малко по малко ше се науча :>
Просто нямам търпение да дойда и аз при вас.
Благодаря отново!
Не го знаех това, но малко по малко ше се науча :>
Просто нямам търпение да дойда и аз при вас.
Благодаря отново!
Няма проблеми.
Аз всъщност не съм японист, но ти желая успех. Всички японисти, които познавам, са мегаготини

Аз всъщност не съм японист, но ти желая успех. Всички японисти, които познавам, са мегаготини

-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Ц, аз съм лош.Boromir написа:Всички японисти, които познавам, са мегаготини![]()
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
А някой на мен да помогне?
Здравейте колеги! Някой може ли да ми напише йероглифът за 'надпис' или да ми даде картинка от някакъв сайт. Благодаря!

Зависи какъв "надпис" имаш предвид.
Ето това канджи принципно може да ти свърши работа:
Ето това канджи принципно може да ти свърши работа:
- Прикачени файлове
-
- mei.jpg (2.32 KiB) Преглеждано 544 пъти

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Може и долното. То означава "знак, надпис, табелка, етикет (като на дреха)", но не знам дали се използва в японския.
- Прикачени файлове
-
- pai.png (3.84 KiB) Преглеждано 529 пъти
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- sweety.girl
- Пишете, о, братя
Един въпрос-интересувам се за един приятел,с каква оценка по чужд език се влиза Японистика?Чух,че местата са много малко
тъй че трябва да си перфектен