изпит по немски КСК2008

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kalinka
В началото бе словото

Re: изпит по немски КСК2008

Мнение от kalinka »

userizpit написа:Leseverstehen (по памет):

1)Текст: Генните разновидности на неоткритите видове също се считат за различни видове и представляват заровено съкровище за учените.
Въпрос: Представляват ли генните разновидности на неоткритите видове заровено съкровище за учените ( или нещо от сорта) ?
Отговор: Да

2)Текст: Повечето видове и др. са скупчени около екватора.
Въпрос: Всички видове ли са скупчени около екватора и т.н. ?
Отговор: Не

3)Текст: 30% от амфибиите са застрашени, всяка 8 птица, всеки 4 бозайник (+ още нещо).
Въпрос: Амфибиите ли имат най-много видове в червената книга?
Отговор: Не. Дава се само съотношение към целият вид, 30% от амфибиите на земята. Бозаийниците са всеки 4, това прави 25% от видовете, но на земята може да има много повече видове бозаийници отколкото амфибии и така 25% от бозаийниците да са повече отколкото 30% от амфибиите. Така че ако нямате данни за това че 30% от амфибиите са повече отколкото дяловете от другите видове отговорът е не.

4)Текст: Пренасянето на видове от един континент на друг понякога води до опустошителни резултати.
Въпрос: Пренасянето на видове от един континент на друг е много добра практика ( или нещо от сорта)?
Отговор: Не.

5) Текст: Преди видовете са били застрашавани от природни бедствия като метеорити, изригвания на вулкани и други, а сега от човешката дейност.
Въпрос: Подобно на горното: Преди видовете са били застрашавани от природни бедствия като метеорити, изригвания на вулкани и други, а сега от човешката дейност?
Отговор: Да.
Моите отговори бяха на Nein,Ja,Ja,Ja,Nein, като за 1. съм 100% сигурна,че съм го объркала, но останалите, мисля,са ми верни. Май си разменил местата на въпроси 4 и 5, някак си визуално не съвпадат с това,което запомних от изпита ;)

По тази схема са ни точно обратно :)

А относно материалите - бяха по-лесни от на курса, което ме разконцентрира, точно когато четях 1-ви въпрос на LV бях така блокирала,че дори и след 10-тото четене, все не можех да реша кой е верният отговор. Що се отнася до спорния 3-ти въпрос, за мен отговорът е ДА. Все пак, преди да имаме изпитните материали не можем да се нападаме един-друг,защото никой няма дословно условието на въпросите за LV.

A между другото, ето го и самият текст:
http://www.unep.org/cpi/briefs/2008May20.doc
Аватар
Manchev
В началото бе словото

Мнение от Manchev »

Аз също писах JA на отговора за амфибиите, иначе Allierten ги преведох "съюзническите сили", друго не ми дойде на ум. Тест А си беше трудничък, имам 5 грешни мисля, на Тест Б имам 2-3 грешни да се надяваме, като по чудо. По математика имам 4.25 и се боря за стопанското. Мъжко чадо съм. Да се надяваме че ще сме колеги. ;)
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

На двата теста имам общо една грешка, на лезето нямам, преводът беше много лесен, но на съчинението съм се съсредоточил върху вината на хората, а не върху изчезването на видовете и сега съм притеснен да не ме изрежат заради слаб инхалт. Ако езиково ми е добро съчинението, дали заради съдържание ще ме прекарат?
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Моята учителка по немски ми казваше, че когато се пише тема върху проблемите по опазването на околната среда, трябва да се каже какво се случва, защо се случва и какви са последиците. Аз мойто така си го написах, но не мисля, че биха те орязали, ако си засегнал една или две от тия три точки, ако си демонстрирал убийствения немски. Пък и 220 думи за какво по-напред? Според мен ще имаш отличен.

Въпросченце - какво писа за амфибиите? Просто ми е интересно.
ivakaneva
В началото бе словото

Мнение от ivakaneva »

някой може ли да ми каже къде да си проверя тест а и тест б.има ли някъде отговори.мерси
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Абе, stillsinnend, с тебе сигурно се знаем от някъде. От Бургас ли си? За амфибийте писах "НЕ", защото по-голямата част от амфибиите не е 1/3, а 2/3 - т.е. тези, които не са записани в Червената книга.
Надявам се аз на свястна оценка, ама съм адски притеснен, щото знам каква резачка е било минали години. Айде, със здраве!
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Zullken
В началото бе словото

Мнение от Zullken »

Въпросът за амфибиите е супер некоректно зададен и според мене трябва да го анулират.Вече стана ясно, че 30% от амфибиите може да означава 30 от 100, а 1/8 от птиците 125 от 1000.
Иначе и аз го мислих тоя въпрос дълго, но накрая реших да не се задълбочавам и написах Ja.
Имам общо 6 грешки на двата Люкентекста, но пък съчинението и преводът ми бяха много приятни.
zdr
В началото бе словото

Мнение от zdr »

Резултатите кога ще излязат?
Lama
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско управление /немски/
Курс: първи

Мнение от Lama »

Някой, ако ходи да си види работата след като излезнат резултатите, да обърне внимание на този отговор, моля :) Стана ми интересно как ще разсъждават тези от СУ. :lol:
До 10 работни дни ще излезнат резултатите такава е официалната информация за всички изпити. Ама ако ти се занимава след 2-3 дена можеш да звъннеш в СУ и да ти кажат по-точно информация
zdr
В началото бе словото

Мнение от zdr »

Lama написа:Някой, ако ходи да си види работата след като излезнат резултатите, да обърне внимание на този отговор, моля :) Стана ми интересно как ще разсъждават тези от СУ. :lol:
До 10 работни дни ще излезнат резултатите такава е официалната информация за всички изпити. Ама ако ти се занимава след 2-3 дена можеш да звъннеш в СУ и да ти кажат по-точно информация
Благодаря, просто чакането е убийствено... :D
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

sandinmyshoes написа:Абе, stillsinnend, с тебе сигурно се знаем от някъде. От Бургас ли си? За амфибийте писах "НЕ", защото по-голямата част от амфибиите не е 1/3, а 2/3 - т.е. тези, които не са записани в Червената книга.
Надявам се аз на свястна оценка, ама съм адски притеснен, щото знам каква резачка е било минали години. Айде, със здраве!
Мне, от София съм отскоро, преди това бях от Пазарджик.
Оценката ще ти е свястна, виждам аз, че го знаеш немския, затова те питам разни неща :D
По дяволите амфибиите, но наистина ще взема да се вдигна и да отида на идентификация на работата, че ми е интересно я ли са, найн ли са.
Аватар
Manchev
В началото бе словото

Мнение от Manchev »

Някой спомня ли си всъщност точно дума по дума как беше зададен въпросът? Защото аз не помня, но ако е "кое от всичките е най-застрашено", то действително са си птиците, независимо от броя им.
ivakaneva
В началото бе словото

Мнение от ivakaneva »

хора кажете ми моля Ви се, къде си проверихте дали имате грешки на Lückentext-.овете
мерси
Аватар
Manchev
В началото бе словото

Мнение от Manchev »

Ох толкова ли е трудно да прелистиш 3-4 страници назад, естествено че в темата проверихме. Всичко наготово ако може да се даде е най-добре, нали?
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

Споко,Елинце ще има повече от всички вас :bounce: Понеее 5.80 :shock:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”