Абсурди от арабски и други мюсюлмански държави... и Ливан

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Ислямистките забрадки в Университета!?

Мнение от phoebe »

Просто не ми се вярва, че тия неща са истински. Съжалявам, ама е така.
Ти + още 3ма души ако видите как някой прави секс (насилствено) с момиче, ще стоиш и ще си водиш записки за пред съда ли? Или пък ако го правят по собствено желание, специално ще застанат така, че да пада по-добре светлината, да се види всичко?
Момчета, замислете се :roll:
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Не говоря за това. Много е възможно братовчедът, който е решил да нае*е братовчедка си (без естествено и през ум да му минава да я пита дали иска), да сподели на мъжа й, че тя го е "съблазнила" и оня да я изправи пред съд.

Въпросът ми беше какво престъпление според теб би оправдало присъдата "убиване с камъни"?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Освен прелюбодейството, лъжесвидетелството е от най-големите гряхове за мюсюлманина, така че варианта с братовчеда просто отпада :)
А отговорът на поставения ти въпрос - мярката е толкова архаична и неприложима в днешни дни, че просто няма накъде. Противно на това, което виждаме от Холивуд (или забавни книжки като "Не без дъщеря ми"), никой не скача с камъни наляво и надясно, срещу невинните момичета-репресирани-с-забрадки или неверниците, примерно. :roll:
Всички тези наказания са просто олицетворение на нашата хубава поговорка "Страх лозе пази". Това е и една от причините, престъпността там по отношение на кражби, изнасилвания, нападения да е много по-малка, отколкото при нас, например.
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ок, утре ще ти изровя пример за екзекуция с камъни, извършена В НАШИ ДНИ, колкото и да е архаична и примитивна.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Последната издадена такава присъда е от... вчера.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=274209
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

phoebe написа:Т'ва с камъните се случва един път на 100 години сигурно. Или по-рядко.
Запознати ли сте с кондициите, да се стигне до наказателна присъда ;)?
Пак се изказваш неподготвен, както твърде често се случва. Един път на сто години пребиване с камъни може би се случва в Швейцария, но тук говорим за мюсюлманите, чието цивилизационно ниво, както неведнъж съм казвал, не е шавнало и на йота от джихада срещу Македонска Византия насам.

Аз по принцип нямам нищо против нито смъртното, нито членовредителното наказание, смятам ги за полезни и образователни. Ho само в някои случаи. И когато не са подмазани с безумията на шериати, худуд и не знам си какво.

Ето и един линк с условията да се класираш за каменното парти или за някоя друга забава тип "ислямско правосъдие" - http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamental ... 7.smt.html

А тук пък ще откриете един запис на подобна екзекуция в Иран през 1991. Качеството е лошо и не се вижда добре, но атмосферата е запомняща се.

Пребиване с камъни - Viewer Discretion Is Advised
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Къде откара 1991,
то имало вчера, имало и миналата година и не е като да не е сравнително често.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Да, ама явно модата да го филмират за поколенията не се е наложила.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Електрическият стол е западният вариант на убийството с камъните. Да предположим, че двете неща са равностойни и се случват по равно, в СА и САЩ например. Ясно е, че и двете са най-вече страхоналагащи мярки и не могат да се случват за щяло и нещяло, по 50 пъти на година. Къде престъпността обаче е по-голяма? :roll:
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Не сменяй темата! :twisted:

Че в САЩ престъпността е в пъти по-голяма, това е факт. Кой обаче говори за САЩ? Освен това електрическият стол е гаден начин за екзекуция, но не толкова, колкото пребиването с камъни.
Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от bboydev »

Не претендирам да съм много навътре в нещата, но екзекуциите в САЩ не са ли присъда само за изключително тежки убийства?
Вижте линка от последното мнение на Бавария - "обвинени в проституция, кръвосмешение и изневяра". В цивилизованите държави дори не знам дали някой може да бъде съден за изневяра, а проституцията вече на доста места по света е регламентирана и не е престъпление. За кръвосмешенията не съм запознат как стоят нещата. Колкото и да е неморално, все пак смърт ми се вижда прекалено наказание. Ако за такива неща убиват, за какво ли се влиза в затвор?
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Доста изместихте темата. Що се отнася до електрическия стол - аз съм противник на всеки вид смъртно наказание, НО... В интерес на истината обаче ако аз съм потърпевш и някой изрод е убил по особено жесток начин мой близък - ще искам той (изродът) да бъде убит по същия или подобен особено жесток начин. Хем изрод, хем убил зверски, пък ще го приспивам със спринцовка...къде е наказанието тук? То това дори е услуга...хиляди хора умират всеки ден в зверски мъки, а убиецът, изнасивачът - ще ги приспиваме с безболенена инжекция. Аз дори предпочитам като ми дойде часът вместо да умирам в мъки да ми бият една инжекцийка и така..безболезнено да си отида... :roll: Затова твърдо "да" за електрическия стол - поне като има смъртна присъда тя да е наистина тежка. Що се отнася до биенето с камъни - тук вече не става дума за наказание, а за задоволяване на животното във всеки от нас. Наказанието няма за цел възмездие.

Иначе като отваряте темата за САЩ - там не харесвам най - много фактът, че има най - голям брой екзекутирани малолетни деца...Каквото и да са извършили...не можеш да отнемеш живота на 15 годишно дете... :? :cry:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

camel написа: В интерес на истината обаче ако аз съм потърпевш и някой изрод е убил по особено жесток начин мой близък - ще искам той (изродът) да бъде убит по същия или подобен особено жесток начин. Хем изрод, хем убил зверски, пък ще го приспивам със спринцовка...къде е наказанието тук? То това дори е услуга...хиляди хора умират всеки ден в зверски мъки, а убиецът, изнасивачът - ще ги приспиваме с безболенена инжекция.
Поради тези съображения и аз дълго време поддържах смъртното наказание. От друга страна обаче рискът от непоправима съдебна грешка е твърде голям, а и доживотният затвор според мен е по-гадно наказание от смъртта, така че за най-тежките престъпления си се дава доста неприятно наказание и в България.
camel написа: Иначе като отваряте темата за САЩ - там не харесвам най - много фактът, че има най - голям брой екзекутирани малолетни деца...Каквото и да са извършили...не можеш да отнемеш живота на 15 годишно дете...
Това не го знаех. :shock: :shock: :shock:
Аватар
bboydev
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от bboydev »

Темата вече тотално се отклони, но все пак:

http://www.dnes.bg/article.php?id=54703

И двете присъди са за убийства. В единия случай майка и едногодиното и дете!
Прелюбодействие и убийство - открийте десетте разлики...
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Абсурди от арабски и други мюсюлмански държави... и Ливан

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1220241

Ето малко за екзекуциите, които били "рядко" явление в мюсюлманския свят. Презумпцията на phoebe, че в САЩ и в Саудитска Арабия броят на екзекуциите е близък, бива оборена от доклада на "Долу ръцете от Каин". (Това по отношение на 2007 г., през 2006 в СА са екзекутирани повече хора. Обърнете внимание обаче на тенденциите)
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”