Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Майкъл Вон
- В началото бе словото
Re: Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Като цяло съм доволен от темата. Можеше и да е по-добре (Йовков, Елин Пелин, Дебелявов) но можеше и да е много, много по-зле.
А специално от темите за Вазов тази беше най-хубавата възможна. Не знам какво щях да правя ако се беше паднало Под игото, или пък разказите :/
А в крайна сметка кога ще излязат резултатите?
А специално от темите за Вазов тази беше най-хубавата възможна. Не знам какво щях да правя ако се беше паднало Под игото, или пък разказите :/
А в крайна сметка кога ще излязат резултатите?
- Но да умреш, когато се отърсва
земята от отровната си плесен,
когато милионите възкръсват,
това е песен, да, това е песен!
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Изтрийте му мнението на този , моля .
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
mantzikert написа:Вазов е шибан графоман, дето са го сърбели пръстите да драпа с перото по тетрадките. Тотален бездарник, който става известен защото първи се намества на нужната и тогава празна ниша на бългайрската литература!
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%98% ... 0%BE%D0%B2
Не е откровение , а едно нищо , което няма място никъде...просто нищо.
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
- mantzikert
- В началото бе словото
lusence написа:mantzikert написа:Вазов е шибан графоман, дето са го сърбели пръстите да драпа с перото по тетрадките. Тотален бездарник, който става известен защото първи се намества на нужната и тогава празна ниша на бългайрската литература!
Не е откровение , а едно нищо , което няма място никъде...просто нищо.
Какво. Казвам си личното мнение.
КОето ще подкрепя със мои мисли.
Вазов не участва пряко, във което и да е действие, което описва в романите си! Като избухва априлското въстание забягва във Влашко. По време на Сръбско-Блъгарската война- Какво прави? - Скатава се, понеже е държавен чиновник (ате могат и да не се мобилизират), в Берковица. Но иначе тръби за любовта си къвм България. Само дето любовта не се казва а се доказва. Тогава той е един гръмък ПАТРИОТАР!
Всичките му разкази не са с негово авторско, а са просто преразказ на неща които е чул. Със същият успех можеш да наречеш писател и някой журналист от Труд, отразяващ рубриката с криминалните престъпления.
Поезията му също ще кажеш, че е средна работа, ако не знаеш че е на Дядо ти Вазов.
И в същото време в творбите ми като че ли има един тон: "Казах ли ви аз, Разбрахте ли великите ми и поучитерни мисли? Вижте колко съм велик, а вие мои неуважаеми читатели какво сте нищо пред мен?"
Самият той доказва колко е надут чрез стиховете си. Скромност къде видя- Ами няма.
Кога от родната земя замина,
мен любящите пак ще да ме любят,
кат знаят що, кого във мене губят,
какъв живот с това сърце изстина,
какъв източник на любов пресъхна,
каква хармония с лирата заглъхна
Коментарът ми по въпроса- СКРООООМННОООСТ!!!!
Също така пак казвам че е графоман- 22 тома събрани съчениния... ТОя човек нямал ли си е ПИШКА?
И причината да стане известен е, че просто почти никой не е писал преди това в българската литература. Трбвало е да се запълни празната неша на българския литературен живот. И той успява да се намърда.
Последно промяна от mantzikert на 21 Юли 2008, 14:23, променено общо 1 път.

THE WORLD IS MINE!!!
Малко грубо,но браво!
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Какъв душевен оргазъм получавам, когато прочета човек с мнение, идентично с моето.И то доказано.
- lusence
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Бъдете и вие велики или бъдете така скромни , както бихте искали да е бил Вазов например. И всички те станаха еднакви в стремежа си да бъдат различни ... peace
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
www.myspace.com/lusence
Do not disturb .
- mantzikert
- В началото бе словото
Ами то и Вапцаров е бил велик, бил е велик и Ботев, бил е велик и Йовков... И сега са велики.
Но никой от тях не си е издигал паметици и култ към личността още приживе.
Но никой от тях не си е издигал паметици и култ към личността още приживе.

THE WORLD IS MINE!!!
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Едни харесват и уважават Вазов , другите-не . Тези ,които харесват и уважават Вазов , не уважават другите ,които не го харесват . Това е обобщено всичко ,което се изписа по темата . Пиша го за тези ,които сега се включват 
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Велики са скромните хора.И то точно с това,че въпреки своя талант остават скромни.
А не разбирам тези толкова злобни и зядливи хора от вас,които само повтарят кой колко различен иска да бъде.Значи по тази елементарна логика всички трябва да харесваме Вазов,да гледаме само един жанр филми,да четем само една книга по 100 пъти,да слушаме само метъл или само чалга,всички да ядем само боб.Много са ми били смешни хората,които не приемат друго мнение освен своето и се опитват да го налагат.Хората не са еднакви.Колко е смешно на сила да се внушават предпочитания.Ако бях момче щях да кажа"През дедовия ми е за Вазов".Палете се,палете се,а аз ще си се забавялвам и запълвам времето.Обаче много се забавлявам с тоя форум:)Има всякакви индивиди.
А не разбирам тези толкова злобни и зядливи хора от вас,които само повтарят кой колко различен иска да бъде.Значи по тази елементарна логика всички трябва да харесваме Вазов,да гледаме само един жанр филми,да четем само една книга по 100 пъти,да слушаме само метъл или само чалга,всички да ядем само боб.Много са ми били смешни хората,които не приемат друго мнение освен своето и се опитват да го налагат.Хората не са еднакви.Колко е смешно на сила да се внушават предпочитания.Ако бях момче щях да кажа"През дедовия ми е за Вазов".Палете се,палете се,а аз ще си се забавялвам и запълвам времето.Обаче много се забавлявам с тоя форум:)Има всякакви индивиди.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Това с боба беше добро попадение . Забавлява ! КЕФ ! ХА-ХА-ХА , СУУУПЕР!
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ок, кефи ли те тая статийка? Очевидно е правена от човек, който не е запознат с творчеството на Вазов.mantzikert написа:lusence написа:Не е откровение , а едно нищо , което няма място никъде...просто нищо.mantzikert написа:Вазов е шибан графоман, дето са го сърбели пръстите да драпа с перото по тетрадките. Тотален бездарник, който става известен защото първи се намества на нужната и тогава празна ниша на бългайрската литература!
Тоя цитат не е така, казва се :"Лудите, лудите - те да са живи". Много е яко да променяш чуждите реплики и после да коментираш. Звучи ми като Албена Вулева написаното. Същият стил."Мъртвите, мъртвите - те да са живи!"
Не е съвсем ясно какво е целял Вазов с тази реплика. Според някои изкуствоведи, по времето на написване на романа Вазов се е увличал по Черните Изкуства.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- mantzikert
- В началото бе словото
Така де... Тази статия е със съвсем хумуристично послание. Това че се връзваш на това показва, че си Илюминат борещ се за световно господство, въвеждане на вероучението в даскало и увеличение на цената на бирата.
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%98% ... 1%82%D0%B8
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%98% ... 1%82%D0%B8

THE WORLD IS MINE!!!
Вижте, и на мене не ми харесва Пенчо като поет, но това не означава, че ше тръгна да говоря за него какъв бездарник е. Има неща, които човек като прочете малко повече и се поинтересува ( тоест има няква основна обща култура) и ще разбере, че всеки от поетите/писателите е уникален по своему. Вазов, ако не друго, то поне пише най-патриотичните стихове и изгражда това чувство у нас. Заради такива, като вас, които отричат това чувство, турците ни налазват. Няма лишо човек да е различен. Напротив ! Но има неща, които като говорите си личи само и единствено стемежа ви да сте "различни" и супер "интересни". Нямам против различното мнение, но това мнение трябва да е аргументирано, а не просто да излезе някой и да каже " а бе тоя е много зле, шото разбираш ли избягал от България по време на войните". Еми разберете, че и такиа хора тряя да има. Защо за повечето българи мерило за това дали си велик или не е това дали е бил убит или не ? Еми има един човек, който през целия си живот се е стремил да бъде САМО творец и го е постигнал. Нима това не е достатъчно за поне елементарно уважение тоест когато не ти харесва, по-добре кажи така и така не ми е от любимите автори, но защо тряя по тоя идиотски начин да се изказвате, освен ако не да се направите на "интересни". Както казах, на мене не ми допада Славейков като поет, но все пак той е основател на кръга "Мисъл" ,има огромен принос за българския модернизъм и т.н. Поне поради тия причини аз го уважавам и не бих се изказвал за него така. Не гледайте винаги от лошата страна, защото това е деградивното. Който има акъл ще ме разбере.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Стига
Не ме окачествявай с такива сложни имена. Никакъв илюминат не съм, а бедна кандидат-студентка, чакаща да си чуе резултата 
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.