Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Re: Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари

Мнение от kandidatstvasht »

Преди да ми говориш на "бе", е редно да се позамислиш. В момента правителството е с мандат на ДПС. На Шипка искат да издигат паметник на турците, загинали там. В Родопите са издигнали паметник на Енихан баба- дългогодишен мъчител на българското население там. Умишлено промиват съзнанието на хората в Източните Родопи, че са турци. По БЪЛГАРСКАТА национална телевизия има редовна емисия новини на турски език /за справка в Германия, където са 10 милиона турци новини на турски няма!!!/ . И още, и още, и още...
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Опа, може и да си го връщат за комунистическия процес. Знаеш кой. Извинявай за "бе"-то, ама аз така си приказвам и в реала.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Е какво има да си връщат за т.нар възродителен процес /мисля, че него визираш/? По тази логика ние колко имаме да си връщаме за 500г. робство?
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Дай на лични, че ще ни се карат. А и не искам нападки за нещата, които може би бих написала по тази тема.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
VeselinPenchev
В началото бе словото

Мнение от VeselinPenchev »

форумите не водят до нищо добро! :)
Аватар
charming
Драскач
Курс: завършил

Мнение от charming »

VeselinPenchev написа:форумите не водят до нищо добро! :)
Съгласна съм с теб . Някои са се побъркали от мисли за този изпит все едно света свършва.... Вазов та Вазов..... стегнете се !Квото такова. :lol:
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

G__ , въобще не ми говори за ценностите на едно общество , защото обществото няма стойност без тази на отделния човек. Научи се да уважаваш човекът извън обществото и след това вече може да ми говориш за общност с общи ценности . Никой не е задължен да притежава ценностите на обществото, в което живее . Всичко е право на избор.След като това не ти е станало ясно не виждам смисъл да комуникирам с теб . За мен ти не си усвоил основни неща , които стоят преди тези , на които те научават , по значимост . Желая ти лек и бърз път до достигане до тези неща .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А каква ценност е отделният човек без обществото, което се старае да гарантира правата му, вкл. дори правото на живот? Това е законът на джунглата!
Човекът е "обществено животно"! - това са го знаели още древните. Тези знания май постепенно се загубват. :roll:
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Joker, ako смяташ ,че имаш стойност само в обществото -добре . Обаче аз имам стойност и отделно от него :) .
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

Недейте да правите етнически коментари, защото може да обидите някого.
Съгласна съм, че човек може да се развие изцяло само като част от колектив.
ShadeOfShane написа:Joker, ako смяташ ,че имаш стойност само в обществото -добре . Обаче аз имам стойност и отделно от него :) .
Разбира се, че имаме стойност. Преди всичко ние сме личности. Но, Shade of Shane, помисли ако никой не спореше с теб в този форум, ти нямаше да кажеш всички неща, които написа дотук и които са си лично твое мнение. Как някой щеше да разбере мнението ти, ако ти не беше част от форумното общество? :)
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

six_sense , не се чувствам много спечелила и удоволетворена . Преди всично е важно дали са те разбрали , а не да ли си написал някакви ченгели ,защото всичко писано ,чийто смисъл не е разбран или е схванат погрешно е просто ченгели .За мен би било далеч по -здравословно ако не бях писала нищо . Очевидно съмишленици нямам , но аз и не търсех , надявах се просто да си изразим мнението да си стиснем ръцете и да си продължим пътя .
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Охо,в тая тема е станало много горещо!Май това чакане ни се отразява зле на всички.Все пак с някои от тези хора ще бъдете колеги.Така,че по-добре в мир и разбирателство.Как ще седнеш на чашка с човек с който сте се карали през КСК.:)
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

shadeOfshane, ти си бунтарката, ти си страшната, ти си различната....., :lol: Омръзнало ми то такиа псевдо хора като тебе. Няма с кво да се направим на интересни и парадираме с простотата си, защото важното е да сме различни. :bounce: Тва за мене е тъпо, но всеки си знае. Край на спама.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

ShadeOfShane написа:Аз не съм патриот , не гледам на поетите като хора загинали в борба за България . Не харесвам Вазов ,за мен той създава изкуствен патриотизъм ..........
Напълно си права. Този автор е прехвален, насаждащ омраза и експлоатиращ една и съща тема.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Това, че Вазов е гений е факт,
това, че Вазов не е участвал в сражения също е факт.

Но ако не беше той нямаше да имаме толкова много сведения за всички революционери и толкова велики стихотворения. Всеки трябва да допринася с каквото може на обществото.
В случая Вазов е по-полезен с творчеството си, а не с евентуалната си смърт.

Не знам как така набързо отричате иконите в българската литература. Това, че личния им живот не ви харесва, не означава, че живота му на писател не е стойностен.

Аз не съм патриот, но поне имам някакво елементарно уважение.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”