Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Re: Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Преди да ми говориш на "бе", е редно да се позамислиш. В момента правителството е с мандат на ДПС. На Шипка искат да издигат паметник на турците, загинали там. В Родопите са издигнали паметник на Енихан баба- дългогодишен мъчител на българското население там. Умишлено промиват съзнанието на хората в Източните Родопи, че са турци. По БЪЛГАРСКАТА национална телевизия има редовна емисия новини на турски език /за справка в Германия, където са 10 милиона турци новини на турски няма!!!/ . И още, и още, и още...
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Опа, може и да си го връщат за комунистическия процес. Знаеш кой. Извинявай за "бе"-то, ама аз така си приказвам и в реала.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Е какво има да си връщат за т.нар възродителен процес /мисля, че него визираш/? По тази логика ние колко имаме да си връщаме за 500г. робство?
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Дай на лични, че ще ни се карат. А и не искам нападки за нещата, които може би бих написала по тази тема.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
-
VeselinPenchev
- В началото бе словото
форумите не водят до нищо добро! 
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
Съгласна съм с теб . Някои са се побъркали от мисли за този изпит все едно света свършва.... Вазов та Вазов..... стегнете се !Квото такова.VeselinPenchev написа:форумите не водят до нищо добро!
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
G__ , въобще не ми говори за ценностите на едно общество , защото обществото няма стойност без тази на отделния човек. Научи се да уважаваш човекът извън обществото и след това вече може да ми говориш за общност с общи ценности . Никой не е задължен да притежава ценностите на обществото, в което живее . Всичко е право на избор.След като това не ти е станало ясно не виждам смисъл да комуникирам с теб . За мен ти не си усвоил основни неща , които стоят преди тези , на които те научават , по значимост . Желая ти лек и бърз път до достигане до тези неща .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
А каква ценност е отделният човек без обществото, което се старае да гарантира правата му, вкл. дори правото на живот? Това е законът на джунглата!
Човекът е "обществено животно"! - това са го знаели още древните. Тези знания май постепенно се загубват.
Човекът е "обществено животно"! - това са го знаели още древните. Тези знания май постепенно се загубват.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Joker, ako смяташ ,че имаш стойност само в обществото -добре . Обаче аз имам стойност и отделно от него
.
-
six_sense
- В началото бе словото
Недейте да правите етнически коментари, защото може да обидите някого.
Съгласна съм, че човек може да се развие изцяло само като част от колектив.
Съгласна съм, че човек може да се развие изцяло само като част от колектив.
Разбира се, че имаме стойност. Преди всичко ние сме личности. Но, Shade of Shane, помисли ако никой не спореше с теб в този форум, ти нямаше да кажеш всички неща, които написа дотук и които са си лично твое мнение. Как някой щеше да разбере мнението ти, ако ти не беше част от форумното общество?ShadeOfShane написа:Joker, ako смяташ ,че имаш стойност само в обществото -добре . Обаче аз имам стойност и отделно от него.
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- ShadeOfShane
- Да живей словото
six_sense , не се чувствам много спечелила и удоволетворена . Преди всично е важно дали са те разбрали , а не да ли си написал някакви ченгели ,защото всичко писано ,чийто смисъл не е разбран или е схванат погрешно е просто ченгели .За мен би било далеч по -здравословно ако не бях писала нищо . Очевидно съмишленици нямам , но аз и не търсех , надявах се просто да си изразим мнението да си стиснем ръцете и да си продължим пътя .
Охо,в тая тема е станало много горещо!Май това чакане ни се отразява зле на всички.Все пак с някои от тези хора ще бъдете колеги.Така,че по-добре в мир и разбирателство.Как ще седнеш на чашка с човек с който сте се карали през КСК.
shadeOfshane, ти си бунтарката, ти си страшната, ти си различната.....,
Омръзнало ми то такиа псевдо хора като тебе. Няма с кво да се направим на интересни и парадираме с простотата си, защото важното е да сме различни.
Тва за мене е тъпо, но всеки си знае. Край на спама.
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Напълно си права. Този автор е прехвален, насаждащ омраза и експлоатиращ една и съща тема.ShadeOfShane написа:Аз не съм патриот , не гледам на поетите като хора загинали в борба за България . Не харесвам Вазов ,за мен той създава изкуствен патриотизъм ..........
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Обратна връзка:
Това, че Вазов е гений е факт,
това, че Вазов не е участвал в сражения също е факт.
Но ако не беше той нямаше да имаме толкова много сведения за всички революционери и толкова велики стихотворения. Всеки трябва да допринася с каквото може на обществото.
В случая Вазов е по-полезен с творчеството си, а не с евентуалната си смърт.
Не знам как така набързо отричате иконите в българската литература. Това, че личния им живот не ви харесва, не означава, че живота му на писател не е стойностен.
Аз не съм патриот, но поне имам някакво елементарно уважение.
това, че Вазов не е участвал в сражения също е факт.
Но ако не беше той нямаше да имаме толкова много сведения за всички революционери и толкова велики стихотворения. Всеки трябва да допринася с каквото може на обществото.
В случая Вазов е по-полезен с творчеството си, а не с евентуалната си смърт.
Не знам как така набързо отричате иконите в българската литература. Това, че личния им живот не ви харесва, не означава, че живота му на писател не е стойностен.
Аз не съм патриот, но поне имам някакво елементарно уважение.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men