Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Мнение от ники »

^PrincessA^ написа:
G__ написа:Не ! Не вярвам в свръхестествени възможности на хора, които примерно ще се подготвят по БЕЛ и история и ще седнат да си правят тема по тема от 5 учебника само по единия предмет. Системата е такава.
Приятно ми е да се запознаем, аз съм свръхестествено явление! :lol: Я стига глезотии, ако имаш мозък в главата си и не те мързи, можеш спокойно да се справиш и сам! Тоя въпрос като го обсъждам и винаги се ядосвам! :evil:

Дам, ама ние в училище(което се предполага, че трябва да те подготви за кандидастване) не стигнахме едва до Търновската конституция, а в учебника ми за външна политика от 39-40г. има информажия, колкото да не е без хич. Аз ходих, на частни уроци и смятам, че без тях щеше да ми е доста по-тръдно. Сигурно ми е малко мозъкът, ама в началото на годината аз предтава си нямах, какво аджеба е това тема по история. Абсолютно всяка тема съм си я писал сам, но учителят ми ми дваше план-конспект. Без тези планове аз нямаше отъде да знам, че в темата, трябва да включа работи, които ги няма в никой учебник. И аз не вярвам, че някок, който си сглобява сам темата от 5 учебника, ще я направи поне на половина толкова подробна, колкото тия от Образователни технологии...
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

С математика може, ако СИ я броите за "престижна". Имах и късмет, с най-ниския бал влязах, но идвам от училище с по 2 часа математика на седмица, в които би било пресилено да се каже, че съм учил.

А като влезете и за цифрата гадни изпити в университета ли ще ходите на уроци? Защото ви гарантира, че има неща покрай сесията, които са доста по-неприятни от кандидат-студентския изпит.

Като цяло не съм против уроците, но чак да се определят като задължителни от някои.
Изображение
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

stonesoul написа:С математика може, ако СИ я броите за "престижна". Имах и късмет, с най-ниския бал влязах, но идвам от училище с по 2 часа математика на седмица, в които би било пресилено да се каже, че съм учил.

А като влезете и за цифрата гадни изпити в университета ли ще ходите на уроци? Защото ви гарантира, че има неща покрай сесията, които са доста по-неприятни от кандидат-студентския изпит.

Като цяло не съм против уроците, но чак да се определят като задължителни от някои.
Не съм съгласен с теб. Защото всяка година само един единствен човек има твоя късмет(да влезе с най ниския бал), но за сметка на това стотици след него нямат същия късмет, защото и те идват от подобни училища, защото и те не са ходили на уроци по една или друга причина. За сметка на това стотиците над него са или от МГ или са се скъсали от уроци, а в повечето случай и двете...

И понеже сте толкова сигурни половината тук, ако не и повече, че това което казвам не е вярно. Имам едно предложение: Тази година едва ли ще вляза каквото и да било с 3.20, но и да вляза това не пречи на облога който искам да направим. Хайде платете ми уроците върху целия конспект за изпита(не малка част от който незнайно защо липсва в средното) и ако нямам 6 на изпита другата година, ще ви върна парите двойно. Айде да не се изхвърлям, че винаги може да има и техническа грешка, затова ако имам над 5.50 няма да връщам нищо. Става ли? Ако бях тъп или мързелив не бих могъл да променя оценката си толкова драстично с никакви уроци. Но просто сам и най вече без пари, няма как да се подготвиш.

ДА, нивото на средното образованието в СОУ много отдавна направи уроците абсолютно задължителни и то не само за престижните специалности... И който не ми вярва, може спокойно да извади пачката и да заложи на сигурно :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

FMI,ти не се ли научи да не пишеш безсмилени глупости.
Аз НЕ съм ходил никога на частни уроци ... не съм давал каквито и да е било пари освен за химикалки тетрадки и 1/2 сборника(един зелен дибел и още някои друг)
и на мат1. миналата година имах 5,60 понеже не бях решил 9-та задача а имах 1 час до края на изпита просто бях гладен и ми се ходеше до едно място .... и си викам , че толкова стига.
Тей ,че FMI само ми обиждаш факултета като си се написал с неговата абривиатура.

Успех!

edit:в нашето училище в 12 клас Математика не се учеше.
Аватар
Amaranth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Amaranth »

В 12-ти клас при мен история не се учи (техникум), а в 11-ти клас стигнахме до... чакай, тогава само си говорихме за футбол с даскалката.
По БЕЛ не взехме и 1/3 от авторите.
Аз съм загубил тренинг да уча от учебник, не съм имал такъв от... ох, от много време. Истината е, че ако не бях ходил на уроци изобщо нямаше да се захвана с кандидатстване :)
But You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Now You Won't Fool The Children Of The Revolution!
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

Аз съм учил също в Професионална Гимназия по Механо-електротехника .... където се придобиват начални и средно напреднали знания по хардуер ,малко софруер, електроника
И не съм ходил на уроци , следователно всичко е индивидуално и зависи от това колко си системен ,сериозен и самоуверен.
Аватар
Amaranth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Amaranth »

Да ти кажа май зависи от Професионалната Гимназия по Механо-електротехника, защото в мойта се научих как да чистя струговете и как да стегна задния двор на даскалото :lol:
But You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Now You Won't Fool The Children Of The Revolution!
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

Няма смисъл от празнодумие ... отговора на въпроса:
"Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци?"
е ДА.

п.с: не винаги ще ви "смилат"/поднасят материала както ви изнася и с минимални усилия да го разберете, ще дойде време в което ще трябва да покажете защо хората се различават от другите биологични видове и защо са най-високо в йерархията или на езика на Класическата Логика да използвате дедуктивни умозаключения ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мисля си, че смисълът на частните уроци е най-вече да има на кого да бъде после прехвърлена вината при неуспех на кандидатстудента... Също както учителите в училище! :blackeye:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

ники написа: Дам, ама ние в училище(което се предполага, че трябва да те подготви за кандидастване) не стигнахме едва до Търновската конституция, а в учебника ми за външна политика от 39-40г. има информажия, колкото да не е без хич.
Мило дете :mrgreen: , прочети ми пак поста и виж къде точно казвам, че трябва да разчиташ единствено на училището и тамошния учебник по История! Ако очакваш учителката ти в клас да те подготви, то това не се различава особено от идеята за частните уроци. Не съществува вариант, в който да не се потиш вкъщи над купища литература /пък може и да съществува, а аз да не съм го открила, 'де да знам... :? / Учебникът ти за училище е предназначен за всички, независимо с какво смятат да кандидатстват и да се занимават, той не е профилиран..сещаш ли се? :wink: И това, че сте стигнали до Търновската конституция...еми ти за кой път през цялото си образование учиш История на България? За 3ти, ако не бъркам. Т.е. това не е нов материал, откъдето и да го погледнеш.
Тва е, не искам да обиждам никого, просто аргументите ти до тук са безпочвени.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

@abstract, мисля че достатъчно те опровергаха... Причината да имаш 5.60 е много повече "Професионална Гимназия по Механо-електротехника .... където се придобиват начални и средно напреднали знания по хардуер ,малко софруер, електроника", отколкото труда който сам си положил, като не казвам че не е имало такъв, но казвам че ако не си имал добри учители там и не си имал тези НАЧАЛНИ И СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ знания и по математика, просто без уроци щеше да хлипаш и ти с тройка!

@Amaranth, Напълно си прав, без уроци не става нито една специалност! Колкото и да ти се отдава...

@^PrincessA^, Е като се учи по 3 пъти, аз защо я учих само един път ито нямахме учител цялата година, ама това друга тема...

P.S. Освен това напрактика не сме имали информатика, още по малко пък са ми дали каквито и да било познания по софтуер или хардуер. Но това все пак е нещо доста по лесно. А когато нямаш всички основи на математиката, която всъщност е основата на всичко, е тогава вече имаме проблем... БЕЗ УРОЦИ НЕ СТАВА

P.S. Ти ако си някакво вундеркиндче @abstract, занчи принадлежиш към 0.0001% от населението на земята, защото останалите не могат да се справят ако преди това са били подложени само на масовата ни образователна система. Да го кажа по ясно. Ако си от СОУ ..... супата. Ако си от хубав техникум или от гимназия профилирана с това което после ще кандидатстваш, тогава влизаш, но тогава все едно си ходил на уроци. А според мен трябва абсолютно всяко средно училище да те готви за абсолютно всеки изпит, ако не за друго, поне защото изискванията им са като чели имат това ниво. Ако не са длъжни да ти осигурят това ниво, следва да имаш само 6-тици в дипломата, а това също не е така... Трябваше да уча в някое затънтено селце дето дипломата ми ще е 6.00 за няколко бутилки водка, а учителката по математика ще е от съседната къща и ще ми дава уроци безплатно или срещу няколко кокошки...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

FMI,казах ти не съм ходил на УРОЦИ ..... просто се занимавам с математика и още някои други науки.FMI виждам че имаш проблем с възприятието на текст написан на БГ но дано си разбрал първите 8 думи от моя пост!
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Аз мисля, че е възможно. Не съм ходила на уроци и ако ме приемат ще се похваля, че е възможно. Единственото, което ми убягва във въпроса е що е то "престижна" специалност. Това зависи от отделния човек и всяка специалност би могла да се счита за престижна според един, а според друг - не.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
mitakis
В началото бе словото

Мнение от mitakis »

di_snooker написа:Аз мисля, че е възможно. Не съм ходила на уроци и ако ме приемат ще се похваля, че е възможно. Единственото, което ми убягва във въпроса е що е то "престижна" специалност. Това зависи от отделния човек и всяка специалност би могла да се счита за престижна според един, а според друг - не.
Престижна специалност за мен е тази,която най-лесно би ти осигурила работа и добро заплащене след завършването.Такава,която съчетава "тежка" диплома пред работодателя и достатъчно придобити умения(това зависи и от отделния човек,старанието му през годините) :wink:
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Възможно е, ама много зависи от това в какво училище и при какъв преподавател си учил. Като цяло аз лично ходих на уроци в продължение на 1 месец, но пак си е ходене, затова не говоря от личен опит. Брат ми обаче преди едно определено количество години влезе Право - редовно (а това май се води доста престижна специалност) без НИКАКВИ частни уроци, ей така, на майтап. Без да вярва, че всъщност ще влезе. АМа то взе, че стана. Така че има го и тоя вариант, ама зависи от страшно много, включително и от късмета да ти се падне тема, която да ти отговаря на личните познания и възможности. Както и да случиш на проверител... и т.н и т.н. Но това се случи преди много години, сега нещата доста са се изкривили, затова не може да се гарантира нищо. :?
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”