Образователни технологии, други курсове и частни уроци
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Re: Образователни технологии
Ми, в ОТ са доста добре запознати какво трябва да включва и какво не. По мое мнение курсовете в СУ са излишни, ако ще посещаваш тези на ОТ. Моя приятелка само с ходене в ОТ изкара 5.50 на БЕЛ в СУ, като се има предвид и това, че не започна в самото начало на курса, а 2 месеца по-късно.

-
SteelDragon
- От дъжд на вятър
Да ви кажа и аз бях в ОТ. Изкатах на история 5.20 и на литературата 5.75. Подготовката си струваше и доказва, че не е нужно да се дават луди пари за частни уроци. Плюс тва теми по-дълги от 10-15 страници са невъзможни за написване. На наште едни познати работят там, ма те са географи и те ме светнаха за тва, ма беше преди 5 години и не бяха още толко популярни ОТ. Учителите, на които попаднах бяха супер готини и дори след това си поддържахме връзка с тях, излизали сме на кафе и т.н. Въпреки че основно си зависи от човека. Където и да попаднеш никой не може да ти налива на сила нещо в главата.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Gaius Petronius (~66 AD)
Според мене не е зле да се залеят всичките им офиси с дебел пласт бетон.
Ходих по англ. Ето няколко впечетления: некадърни колкото си искате, само заучават хората да зубрят, което е вариант за всеки друг изпит, но не и по английски. 2. Най-величествиния метод според тия шарлатани е да се решават книжките с тестове на СУ до откат. Разбирам веднъж, но според ОТ е необходимо 10 пъти. 3. Преподавателите по английски са БЕЗ филологическо образавание, т.е. извадени от кол и въже. Според една от тях written се пише с едно t. 4. Тотално безхаберие, пиша есе давам и го и ми го връща след 2 седмици понеже имала рожден ден. Да не говориме, че се обръщат към хората, дошли да се готвят при тях с обръщението - Деца!!!
Много същалявам, че се подлъгах и ходих при тях, за щастие ги вътрих с близо 200 лева
Извод: спешно трябва да се взриви главният им офис, за доброто на образованието.
Ходих по англ. Ето няколко впечетления: некадърни колкото си искате, само заучават хората да зубрят, което е вариант за всеки друг изпит, но не и по английски. 2. Най-величествиния метод според тия шарлатани е да се решават книжките с тестове на СУ до откат. Разбирам веднъж, но според ОТ е необходимо 10 пъти. 3. Преподавателите по английски са БЕЗ филологическо образавание, т.е. извадени от кол и въже. Според една от тях written се пише с едно t. 4. Тотално безхаберие, пиша есе давам и го и ми го връща след 2 седмици понеже имала рожден ден. Да не говориме, че се обръщат към хората, дошли да се готвят при тях с обръщението - Деца!!!
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
- Lace
- В началото бе словото
Не смяташ ли,че малко прекалено обобщаваш?Не може да слагаш всички хора под един знаменател!!Моята преподавателка пък си беше супер и абсолютно не споделям мнението ти.Извинямай ама това звучи по-скоро като лична амбиция да си отмъщаваш за нещо отколкото като обективна преценка.
Между другото за кой град става въпрос?
Между другото за кой град става въпрос?
София. Въобще не звучи като лично отмъщение, това че ти така го виждаш е друго. Просто реших да обобщя накратко впечетлетията си, по-скоро ти приемаш мнението ми като лична нападка.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Образователни технологии(София)=математика=Любка Раденкова и Валя Кусева=Най-добрите учителки!За 1 година от 0 ми изградиха знания по математика,за сега ми стигат за 5.15 ,но аз съм си виновен-технически грешки!
Препоръчвам ги много
Препоръчвам ги много
- Lace
- В началото бе словото
О,за тях сме чували все хубави неща.Както и за учителките по английски.От тези в софийския офис няма такива БЕЗ филология и не знам някои хора как така смело твърдят обратното.Нали ходихме по пробни изпити и ги видяхме всичките -готини са си от всякъде!А и никой не се оплака да са го карали да зубри или нещо подобно..........
Еми ето вече чуваш и отрицателно мнение за преподавателчетата от ОТ. Аз а филологиите, айде ще си замълча, не искам да изброявам имена, че става грозно. Еее.. нямаше да си изказвам мнението, ако някой ме беше предопредил, че тази тема в действителност се казва: "Място за възхвала и почит към ОТ".Lace написа:О,за тях сме чували все хубави неща.Както и за учителките по английски.От тези в софийския офис няма такива БЕЗ филология и не знам някои хора как така смело твърдят обратното.Нали ходихме по пробни изпити и ги видяхме всичките -готини са си от всякъде!А и никой не се оплака да са го карали да зубри или нещо подобно..........
-
missparker
- Пишете, о, братя
Преди да кажа каквото и да било, бих желала да уточня, че не става дума за Образователни Технологии в София; та моя много близка приятелка ходи на уроци по АЕ близо 2 години с надеждата да понаучи нещо и да спести някой лев от това да ходи на самостоятелен учител. Та преподавателката и се оказа от езикова гимназия. Жената беше под всякаква критика, даваше им 2 години само диктовки и преразкази; всеки път като някой я пита нещо за граматиката и тя казвала 'Ами, аз си го знам ама не зная на вас как да ви го обясня...'; да не говорим, че приятелката ми винаги я чакаше около половин час за да дойде, след което жената им казвала 'хаиде аз ще ви пусна 20 минути по-рано"(само да уточня, че учителката се води за една от най-добрите в града
) Искам и да поясня, че това не важи за цялото дружество - мои познати ходиха на курсове по история, по БЕЛ, по география и са повече от доволни, просто мисля че всеки трябва предварително да проучи и поразпита как стоят нещата в неговия град, преди да се запише, защото всично е много относително и си зависи от самия преподавател
Затова, ако ви е възможно, поне в по-малките градове да разберете къде преподава съответния учител и да разберете нещо повече за него преди да се запишете...
Последно промяна от missparker на 02 Авг 2008, 11:20, променено общо 1 път.
- Lace
- В началото бе словото
Именно,всеки отговаря за себе си.Естествено,че във всяко стадо има мърша - трябва ли да изгорим всички стада?
Естествено, че си права, missparker. Никой не е толкова глупав, че да приема генерализациите с лека ръка. Въпреки че моето мнение за екипа по английски в София остава непоклатимо - въздух под налягане.
П.П. Ако тази описателна поговорка за мършата е вярна, то ОТ са се приспособили към оцеляване под формата на стадо мърша.
П.П. Ако тази описателна поговорка за мършата е вярна, то ОТ са се приспособили към оцеляване под формата на стадо мърша.
- Lace
- В началото бе словото
Едва ли всички хора,които са минали от там през годините /а доколкото знам са повече от 15години!/ и са УСПЯЛИ ,са били толкова глупави,че да не забележат какви "лаици" са ги подготвяли.
-
missparker
- Пишете, о, братя
Точно това искам да кажа- да не се правят генерализации; но все пак искам да посъветвам бъдещите кандидат-студенти - проучете си съответния учител много добре(и тези от ОТ и обикновените частни учители), защото честно казано моята приятелка, която ходи 2 години в това дружество сега се моли да влезе някъде, където и да било. Проучете си нещата, защото предполагам, че искате не само да спестите пари, но и да има някакъв резултат; не се хващайте само на рекламата, че били преподаватели в елитни гимназии, защото мисля,че доста от вас знаят колко 'елитни' са повечето преподаватели в елитните гимназии. Успех на всички и дано си намерите свестни учителиbaffler написа:Естествено, че си права, missparker. Никой не е толкова глупав, че да приема генерализациите с лека ръка. Въпреки че моето мнение за екипа по английски в София остава непоклатимо - въздух под налягане.
- Lace
- В началото бе словото
Мисля,че е полезно и да се провери успеваемостта на съответния преподавател - гледахме с очите си как идмат вече приети студенти да благодарят на нашата учителка .
-
missparker
- Пишете, о, братя
Да важна е и успеваемостта на един преподавател - колко от учениците , които е подготвял през годините са влезли и къде. Отново ще дам пример с преподавател по АЕ от моя град - за жената, която се води за най-добра по АЕ в цялата област се оказа, когато се поразрових,че всичките и ученици са влизали само в шунеския и Великотарновския университети( и те са университети, но все пак...) Това беше главно и причината, поради която аз се подготвях сама, и мога да твърдя че съм доста добре без учителLace написа:Мисля,че е полезно и да се провери успеваемостта на съответния преподавател - гледахме с очите си как идмат вече приети студенти да благодарят на нашата учителка .