КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
katerichoka
В началото бе словото

Re: КСК'08-English

Мнение от katerichoka »

Ако есето е добро, имам предвид има много линкъри и като структура е перфектно и т.н. правописните грешки в него ще ги пренебрегват
miroslava
В началото бе словото

Мнение от miroslava »

ADeLL написа:И аз съм писала оригами-изречението, че е No Error, аз имам 2-3 No Error-а, но единия сто процента е грешен, т.е. има грешка, ама кои точно бяха, нямам идея, напълно ми избледня тоя изпит :D
Това изречение и мене ме затрудни, защото изглежда граматически правилно,но ме притесняваше това, че след since винаги трябва да е просто време...все още не съм сигурна де, може и да греша, защото това за since май беше само когато говорим за миналото..омотах се... :drunken: :shock:
You caught me..Now what?!
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

ADeLL написа:Притеснението се понася по-леко когато е споделено, миналата година ми се искаше да си бъбря с някой за такива подробности, но се получи така, че нямаше с кой, сега пък много желаещи, но мен ме мързииииииииии :mrgreen:
Хихи, точо. И мен някак по-леко ми минава чакането ако си бъбря с някой за това. А миналата година наистина нямаше почти никой...всички само се караха, че не искат да се обсъжда, за да не се сдухват и че каквото е написано, написано...( което си е вярно де, ама..) То и аз тази година бях на границата да се откажа да чета, ама не мога и тва си е... :oops:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

ADeLL написа:Японистика и Кореистика ми бяха миналогодишната (а и до края на живота ми страст :drunken:
То и аз кандидатствам за спорта, щото ми е малко по-друг случая, но АФ ми първо-то в списъка с желания.
П.П. Обачe, ако те приемат тази година, дали няма да заприпкаш до учебен отдел за дипломката :mrgreen: Бтв, прехвърляне от друга спец. в японистика или кореистика става бая трудничко, не че не е ставало де :mrgreen:

katerichoka said: Ако есето е добро, имам предвид има много линкъри и като структура е перфектно и т.н. правописните грешки в него ще ги пренебрегват.

Как според тебе някой ще пхах.. пренебрегне точките за правопис. Има си точки за всичко в есето, не си ги измислят на добра воля - ако имаш 3 правописни ти взимат точката за правопис и пътуваш.
т.нар. от теб "линкъри" влизат в 3-те точки за лексика и в 1-та за оформление. С едните му linking words, не се изкарва хубава оценка на есе.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
miroslava
В началото бе словото

Мнение от miroslava »

Ама защо никой нищо не казва за това със since...? :bounce: :bounce: :bounce:
You caught me..Now what?!
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

miroslava написа:Ама защо никой нищо не казва за това със since...? :bounce: :bounce: :bounce:
Добре, казвам, за да се успокоиш. Писах Д на оригамите. Ти мислиш, че since се употребява само със simple tenses? Ако беше така защо има изречения от вида My sister's been living in South Korea since we both failed our English exam. :mrgreen: Използва се с progressive при т.нар. activities extending down to the present moment, а и не само, както беше и с оригамите, ако не ме лъже паметта.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Аватар
kaamos
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил

Мнение от kaamos »

Е чакайте сега, аз мисля че простото време е в самия since-clause (Since three years=Since the day that I met her), a оттам нататък изречението, което since-фразата пояснява си е в перфектно. Аз на това май писах no error :roll:
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Както винаги не съм ненаясно кое е обект на обсъждане. :mrgreen: Въобще вече не помня изречението, освен че писах Д май. Но иначе, for the sake of since ---> ако действието се spread-ва over the whole period СЕ ИЗПОЛЗВА perfect non-progressive както й progressive:
I've lived in Korea, ever since I've been a singer.
I've been singing ever since you've been cooking.
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

baffler написа: П.П. Обачe, ако те приемат тази година, дали няма да заприпкаш до учебен отдел за дипломката :mrgreen: Бтв, прехвърляне от друга спец. в японистика или кореистика става бая трудничко, не че не е ставало де :mrgreen:
Хахахах няма да притичкам :mrgreen: , АФ е твърде ценна за мен за да я загубя, а за изучване на въпросните азиатски езици има и други възможности, стига желание да има. Става трудно да, но с пълна шестица едва ли чак толкова, въпреки, че зависи от отпуснатите бройки и пр.
Аватар
Marieta
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Marieta »

Какво е това изречение с оригамите, за което говорите? Не си спомням оригами да е имало някъде . . :|
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

Някаква идея кога да очакваме резултати? :wav:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

nobody knows
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Мариета, нормално е да не се сещаш - минаха 5 дни все пак, дано излязат след още толкова резултатите. :bounce:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Marieta написа:Какво е това изречение с оригамите, за което говорите? Не си спомням оригами да е имало някъде . . :|
Изречението не е за оригами, а за това, че хартията е изобретена в Китай и, че от тогава насам хората я сгъват.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

опа намерих нещо...
The Ancient Greeks and the Romans were wine connoisseurs and by the Middle Ages alcoholic brews were drunk as a safe alternative to water, which was often contaminated.

това ли беше точното изречение?

части от диктовкатааа...... http://massis.lcs.mit.edu/telecom-archi ... /3010.html
Последно промяна от jolly_f на 20 Юли 2008, 13:47, променено общо 2 пъти.
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”