Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Re: Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари

Мнение от feichka »

Amaranth написа:
feichka написа:"Учителка (?!?!?) от СУ" :roll:
Прости ми, 12 години са ми промивали мозъка :lol:
Как предпочиташ: лекторка или преподавателка? За мен са си все даскали :lol:
:)
:lol: Някак си "преподавателка" е по-добре. :) А че са все даскали, така е, но в отделните степени се наричат различно. :D
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Ако тези теми ми се бяха паднали миналата година, сигурно щях да се разрева още в залата. Темата за Раковски не ми беше от силните, а ІІра световна не я знаех като за изпит.
Кандидатстващите тая година - дано сте изкарали хубави оценки на предварителния, защото мисля, че на тоя изпит с тия теми жътвата ще е сериозна.
Чакам с нетърпение статистиката. :twisted:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

Най-накрая някой студент откровено да си признае какво е знаел и какво не за кандидат-студентските си изпити ;)
Международни отношения, втори курс
Аватар
Amaranth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Amaranth »

Raya_Alexandra написа: Кандидатстващите тая година - дано сте изкарали хубави оценки на предварителния
Ъъъ, двойка :wav:
But You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Now You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Чета и ми става смешно, а после....
Като дори не сте в СУ, как разбрахте, че има нужда от реформи? И за какви реформи си мислите? За тези рИформи, които превърнаха средното образование в това, което е сега ли? Естествено, че Университетът е консервативен и ще се съпротивлява на такива промени, които дърпат всичко надолу. Той затова е Университетът! Не сте успели дори да понаучите темичките, а сте готови да оправяте света... Ми така сте свикнали! Ходете във вузчетата по градчета и паланки...
Искате тестове, но повечето от вас не могат да съставят едно правилно изречение, по-дълго от 5 думи! :roll:
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Факт е, че тестовете са масовия начин за изпитване по света.Факт е, че теста по история утре в унсс по-добре ще провери колко знам по материала отколкото няколкото ми страници за 39-44. :wink:
Изображение Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А как ще провери дали от буквичките можеш да композираш думички, от думичките - фрази, от фразите - изречения, а от тях параграф? Щото историята е писане на текстове, а не попълване на тестове с кръгчета и хиксчета... Това е повече механична памет... :bom:
Аватар
Amaranth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Amaranth »

Joker, от една страна си прав/а, но в интерес на истината добре направеният тест ще провери всичко, на което си способен. Това, че у нас не умеят един тест да направят (а чуждестранни образци - бол) не е проблем на кандидат - студентите, които гарантирам ти, не са учили как да съставят изреченията в текста, а са зубрили и зубрили тема след тема...
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Е, не казвам, че настоящите тестове са оптималния вариант, но просто са по-добри от писането на теми.Може да се направи тест и с развиване на няколко текста, но кратки, или нещо подобно.Както каза Amaranth, те хората на запад са го измислили, ама трябва да минат още няколко години и да се сменят хората отгоре за да се задействат нещата.
Изображение Изображение
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Предимството на теста е невъзможността от намеса на субективния фактор в проверяването. Но съгласете се, че той не дава конкретна оценка на реалните интелектуални аналитични дадености. Неслучайно политиката на СУ поощрява аналитичните способности на кандидатите, отколкото сухи знания. А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
Държа да отбележа, че още не съм студент, най-малкото не съм приет още, така че нека оставим големите спорове за накрая 8)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ако се възприеме схемата на Билбо с няколко кратки текста, пак ще се намеси "субективизма на проверяващите"... А може би изпит, разделен на 2 части: тест по целия материал и после минитема? :?
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Аз съм съгласна за тест+развиване на 2-3 въпроса в рамките на няколко листа.
Но повече от задължително е ПИСАНЕТО,а не само попълването на правилни отговори.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
Amaranth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Amaranth »

kapac написа: А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
Размерът няма значение :lol: Истината е, че след като не включва освобождението и войната, темата всъщност не е кой знае колко голяма :)

Като че ли правилна точка на спора е "Форматът от матурата" - тест, някоя и друга таблица, кратка тема. :)
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Тези, които искате тестове, явно не можете да проумеете замисъла на изпитите по история и литература, ако искате да следвате право например. Историята има за цел да провери паметта и изказа ви- две от основните неща, които трябва да има един адвокат. Това с тест и попълване на разни хиксчета и кръгчета няма как да се провери. Същото е горе долу и с литературата- там обаче освен памет и изказ, трябва да се покажат умения и да обосновеш определен проблем- това е третото основно нещо, което трябва са притежаваш, ако искаш да си добър адвокат.

Така че не си чешете езиците /клавиатурите/ тук- много преди вас някои много по-мъдри от вас хора са решили форматите на изпитите да са такива, и са прави. А това, че вие гледате колкото се може по-лесно и по-мързеливо да минете, си е ваш проблем.
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

kapac написа: А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
За същите 15 страници имам 5.63- така че да ни влизаме пак в спора- колко написа и защо толкова малко и аз примерно напиах с 10 страници повече теб и затова трябвало да имам повече ;)
Международни отношения, втори курс
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”