Amaranth написа:Прости ми, 12 години са ми промивали мозъкаfeichka написа:"Учителка (?!?!?) от СУ"![]()
Как предпочиташ: лекторка или преподавателка? За мен са си все даскали![]()
Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Re: Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако тези теми ми се бяха паднали миналата година, сигурно щях да се разрева още в залата. Темата за Раковски не ми беше от силните, а ІІра световна не я знаех като за изпит.
Кандидатстващите тая година - дано сте изкарали хубави оценки на предварителния, защото мисля, че на тоя изпит с тия теми жътвата ще е сериозна.
Чакам с нетърпение статистиката.
Кандидатстващите тая година - дано сте изкарали хубави оценки на предварителния, защото мисля, че на тоя изпит с тия теми жътвата ще е сериозна.
Чакам с нетърпение статистиката.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- nadejdichka
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: втори
Най-накрая някой студент откровено да си признае какво е знаел и какво не за кандидат-студентските си изпити 
Международни отношения, втори курс
- Amaranth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ъъъ, двойкаRaya_Alexandra написа: Кандидатстващите тая година - дано сте изкарали хубави оценки на предварителния
But You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Now You Won't Fool The Children Of The Revolution!
Чета и ми става смешно, а после....
Като дори не сте в СУ, как разбрахте, че има нужда от реформи? И за какви реформи си мислите? За тези рИформи, които превърнаха средното образование в това, което е сега ли? Естествено, че Университетът е консервативен и ще се съпротивлява на такива промени, които дърпат всичко надолу. Той затова е Университетът! Не сте успели дори да понаучите темичките, а сте готови да оправяте света... Ми така сте свикнали! Ходете във вузчетата по градчета и паланки...
Искате тестове, но повечето от вас не могат да съставят едно правилно изречение, по-дълго от 5 думи!
Като дори не сте в СУ, как разбрахте, че има нужда от реформи? И за какви реформи си мислите? За тези рИформи, които превърнаха средното образование в това, което е сега ли? Естествено, че Университетът е консервативен и ще се съпротивлява на такива промени, които дърпат всичко надолу. Той затова е Университетът! Не сте успели дори да понаучите темичките, а сте готови да оправяте света... Ми така сте свикнали! Ходете във вузчетата по градчета и паланки...
Искате тестове, но повечето от вас не могат да съставят едно правилно изречение, по-дълго от 5 думи!
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Факт е, че тестовете са масовия начин за изпитване по света.Факт е, че теста по история утре в унсс по-добре ще провери колко знам по материала отколкото няколкото ми страници за 39-44. 
А как ще провери дали от буквичките можеш да композираш думички, от думичките - фрази, от фразите - изречения, а от тях параграф? Щото историята е писане на текстове, а не попълване на тестове с кръгчета и хиксчета... Това е повече механична памет... 
- Amaranth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Joker, от една страна си прав/а, но в интерес на истината добре направеният тест ще провери всичко, на което си способен. Това, че у нас не умеят един тест да направят (а чуждестранни образци - бол) не е проблем на кандидат - студентите, които гарантирам ти, не са учили как да съставят изреченията в текста, а са зубрили и зубрили тема след тема...
-
Bilbo
Е, не казвам, че настоящите тестове са оптималния вариант, но просто са по-добри от писането на теми.Може да се направи тест и с развиване на няколко текста, но кратки, или нещо подобно.Както каза Amaranth, те хората на запад са го измислили, ама трябва да минат още няколко години и да се сменят хората отгоре за да се задействат нещата.
Предимството на теста е невъзможността от намеса на субективния фактор в проверяването. Но съгласете се, че той не дава конкретна оценка на реалните интелектуални аналитични дадености. Неслучайно политиката на СУ поощрява аналитичните способности на кандидатите, отколкото сухи знания. А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
Държа да отбележа, че още не съм студент, най-малкото не съм приет още, така че нека оставим големите спорове за накрая
Държа да отбележа, че още не съм студент, най-малкото не съм приет още, така че нека оставим големите спорове за накрая
Ако се възприеме схемата на Билбо с няколко кратки текста, пак ще се намеси "субективизма на проверяващите"... А може би изпит, разделен на 2 части: тест по целия материал и после минитема? 
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз съм съгласна за тест+развиване на 2-3 въпроса в рамките на няколко листа.
Но повече от задължително е ПИСАНЕТО,а не само попълването на правилни отговори.
Но повече от задължително е ПИСАНЕТО,а не само попълването на правилни отговори.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- Amaranth
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Размерът няма значениеkapac написа: А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
Като че ли правилна точка на спора е "Форматът от матурата" - тест, някоя и друга таблица, кратка тема.
- kandidatstvasht
Тези, които искате тестове, явно не можете да проумеете замисъла на изпитите по история и литература, ако искате да следвате право например. Историята има за цел да провери паметта и изказа ви- две от основните неща, които трябва да има един адвокат. Това с тест и попълване на разни хиксчета и кръгчета няма как да се провери. Същото е горе долу и с литературата- там обаче освен памет и изказ, трябва да се покажат умения и да обосновеш определен проблем- това е третото основно нещо, което трябва са притежаваш, ако искаш да си добър адвокат.
Така че не си чешете езиците /клавиатурите/ тук- много преди вас някои много по-мъдри от вас хора са решили форматите на изпитите да са такива, и са прави. А това, че вие гледате колкото се може по-лесно и по-мързеливо да минете, си е ваш проблем.
Така че не си чешете езиците /клавиатурите/ тук- много преди вас някои много по-мъдри от вас хора са решили форматите на изпитите да са такива, и са прави. А това, че вие гледате колкото се може по-лесно и по-мързеливо да минете, си е ваш проблем.
- nadejdichka
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: втори
За същите 15 страници имам 5.63- така че да ни влизаме пак в спора- колко написа и защо толкова малко и аз примерно напиах с 10 страници повече теб и затова трябвало да имам повечеkapac написа: А за юзера по-горе, който е написал 15 страници за Априлското с голям шрифт- приятел, не знам какви са ти темите, но според мен това е супер малко за такава обемна и проблемна тема с много анализи и с много проклета фактология.
Международни отношения, втори курс