КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Re: КСК'08-English

Мнение от sandinmyshoes »

Струва ми се, че в тази цифра (2200) влизат и много хора, които си мислят, че знаят английски "от обща култура" и въобще не са го готвили в този изпитен вариант. Страшно много хора се надценяват и си вярват повече от допустимото, то затова и 50-60% двойки.
Сега, като тръгнах да анализирам конкуренцията, има ли хора, които са писали Кореистика като първо желание?
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

sandinmyshoes написа:Струва ми се, че в тази цифра (2200) влизат и много хора, които си мислят, че знаят английски "от обща култура" и въобще не са го готвили в този изпитен вариант. Страшно много хора се надценяват и си вярват повече от допустимото, то затова и 50-60% двойки.
Сега, като тръгнах да анализирам конкуренцията, има ли хора, които са писали Кореистика като първо желание?
Абсолютно съм съгласна. Има много хора, които познавам и кандидатстват с други предмети, но казват че само се 'пробват', защото са го учили 5 години английския и все нещо щели да направят, поне за 3. Накрая се оказва, че е на много по-високо ниво отколкото са очаквали и изкарват кръгли двойки.
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Винаги има такива, които "си го знаят английския" - те така се изказват, но след това пишат есета на чернова и разправят, че имат 0 грешки на диктовката, но процентите си казват думата. :albino: Да не съм лош пророк, но поне 1200 тази година ги чака същата съдба. Мяу, дано не съм и аз сред щастливците. XD
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Изпитът наистина не беше от най-трудните тази година, меко казано, но много се дразня на разни изказвания, че бил фасулски и елементарен. Айде да ги видим всичките тези хора, за които е бил "фасулски" изпита какви ще ги сътворят. Точно когато се зарадваш, че ти е лесно, вниманието ти спада и почваш да правиш грешки от самонадеяност. Аз честно казано малко се дразня, че беше лесна граматическата част, защото там ми е силата. Но както и да е, вече всичко е минало, остава само да видим оценките. :roll:
P.S. Оправили са форума. :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Мдам... и аз мисля същото за граматиката, но нищо - компенсираха с малоумните хиперблагодатни теми. На есето ако имам повече от 18 точки ще е истинско събитие. Вестницитее... никой не чете научно-фантастичните им разкази за политика и рубрики от вида - "10 начина да полеем градинското цвете". Е сега, нали ШокЬ и други елитни издания ги грабват като топъл хляб. Мн ме е яд за темите, които подтикваха към философски размисли.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Забиха ни в земята с тия теми, спор няма. :evil: Аз толкоз много исках наратив.
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

KRSOne написа:Забиха ни в земята с тия теми, спор няма. :evil: Аз толкоз много исках наратив.
next time XD Миналата година темите бяха супер интересни. Едната по която помня, че писах беше нещо.. "Ако има устройство за четене на мисли, бихте ли го купили?"
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

На мен ми е трудно да пиша аргументативни по принцип, но тия теми май затрудниха, ако не всички, то поне по-голямата част от кандидатите.
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

О дааа...Колко прекрасно. И без това есетата са ми слаба част, ами и да се паднат такива проклети теми.
А иначе миналата година верно бяха яки темите, аз също писах за тази за машината...Макар че мисля, че пак не се бях представила добре, всъщност така и не отидох да си видя работата. :roll:
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Абе, тези проверяващи да не са случайно някакви главорези? Това са нормални, обикновени хора, на които им е ясно, че ние сме, в по-голямата си част, току-що излезли от гимназията наплашени зайци, затова не вярвам да падат точки и глави за едното няма-нищо. А и от темите от минали години разбирам, че не държат толкова на някакво професорско съдържание, колкото на хубав и богат английски език. А ние на това ако не сме способни, къде сме тръгнали въобще?
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Ами при проверка на писмените работи няма място за чувства. Всичко трябва да се оценява безпристрастно. Точки няма как да падат от няма нищо, смисъл че никой няма да ти отнеме точки, понеже примерно не си извадил гениалните разсъждения, разбираш ли....То това не се и очаква. Но ако си допуснал разни грешки, било от бързане и притеснение, било от незнание, ще ти кълцат от точките, няма как. Аз примерно горе-долу съм доволна от есето ми като съдържание, но вече си открих 2-3 грешки. Колкото и да е хубаво написано, даже и с богат английски, ако си допуснал разни грешчици, няма да ти спестят орязването на точките, въпреки че може да им харесва есето.
Ето например аз каква върховна простотия съм написала : ...he is able to almost feel it. Бутнала съм almost не където трябва..Това в разговорния език съм го чувала толкова пъти, че автоматично си го написах..После го видях в последния момент, но нямаше време да поправям...Та така.
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Това не е грешка, и в книги съм го срещал. Изобщо словореда може да се променя почти всякак, стига да не забравиш че първо е сказуемото, после подлогът.
miroslava
В началото бе словото

Мнение от miroslava »

Да,есето като че ли беше най-гадно,и аз не съм доволна от темите,нито от писанията ми :oops: ..напоследък почват да ми идват някакви проблясъци за парафрейза.Там имаше няколко инверсии,ако не се лъжа. Например какво написахте на това за китайската стена..the great wall,that was built in bla-bla,..или the great wall,built in там еди коя и година беше. Имаше и едно изречение с Not until и после там някакви вариации,помня че аз написах отговор D:did I нещо си...Някакви спомени да ви връхлитат..?
You caught me..Now what?!
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Сетих за за great wall. 2 варианта отпадат мигновено. Уловката беше със запетаите. Единото беше - The great wall, built in...,
Другото - The great wall, that was built in...,

Когато имаме that няма запетаи, нали? :roll:

А инверсията не я помня точно как беше самото изречение. Само помня, че трябваше да е на второто изречение. Първото, преди запетаята, си е нормално Логично следва - 'did I нещо си'. :D
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Да, когато имаме that, няма запетаи. Аз това се сетих в последния момент, но добре, че все пак се сетих.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”