КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- being_ill
- В началото бе словото
Re: КСК 2008 - математика
Ами ако се включи времето, като фактор, изпита в СУ е много по тежък. Аз мисля, че форматът с 4 задачи се вписва повече в 5 часа, макар и с подточки. Но да решиш 10 задачи задачи за 5 часа, които са абсолютно различни една от друга (докато в темата над а), надграждаш б), в)) е много трудно, поне за мен. Аз и на предварителния и на редовния нямам време да прочета 10 задача. Да не говорим за проверка на задачи...
летя
Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение
)

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Nona написа:Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение)
Сега като знам, че вече са проверени, наистина няма да мога да спя до излизането на резултатите.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
В неделяNona написа:Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение)
Това не е добре.
Нали се сещате, кои работи се проверяват най-бързо

- being_ill
- В началото бе словото
Според вас, на стената на Химическия дали ще излезнат утре. Чувала съм, че излизат по-рано на тази стена.
летя
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с това мнение!being_ill написа:Ами ако се включи времето, като фактор, изпита в СУ е много по тежък. Аз мисля, че форматът с 4 задачи се вписва повече в 5 часа, макар и с подточки. Но да решиш 10 задачи задачи за 5 часа, които са абсолютно различни една от друга (докато в темата над а), надграждаш б), в)) е много трудно, поне за мен. Аз и на предварителния и на редовния нямам време да прочета 10 задача. Да не говорим за проверка на задачи...
Досега на 2та изпита в СУ нямах възможността изобщо да помисля върху 10та.В УАСГ реших всички задачи за около 3 часа.Наистина,не си давах много зор,тъй като желанието ми е да уча в СУ (работих почти без чернови).
В СУ,с тези 10 задачи наистина е доста тежко
Чакаме резултати
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
Според мен пък, изпитът в СУ е най-точен като формулировка: 10 задачи за 5 часа, т.е. по половин час на задача. Но за последните задачки този половин час не стига, но си взимаме спестеното време от първите 5 задачи, а то не е малко - аз ги решавам за около 1 час. Това означава, че за останалите 5 задачи имаме време = 4 часа. Понякога може да ни отнемат малко повече от 1 час първите 5 задачи, но по моите сметки така се получава приблизително. Има и още едно предимство този вид изпит: в УАСГ не решиш ли едното подусловие не можеш да стигнеш до другото и това означава, че цялата задача се счита за нерешена, докато в СУ една като нерешиш - спокойно можеш да си почнеш втора. Според мен пропуска на СУ-изпита е в точкуването: на всяка задача по 4 точки - все пак първа задача и десета задача не са с еднаква трудност, а се оценяват с равен брой точки. Може би, би било по-добре първите задачи да се оценяват с по-малко точки (например 5-10), а по-трудните с повече (например 15-20) и най-трудната задача, като десета например, да отпадне и на нейно място да слагат малко "по-решими". Все пак десета, за да я решиш трябва да си учил аналитична геометрия, която се изучава във висшето образование (не всички десети задачи, но повечето са си такива). Какво мислите?
Хора,чакайте резултати всеки момент,казаха ми го от канцеларията!
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Резилът е пълен.... 4.40. Знаех, че не съм за много, но определено не очаквах толкова. Софтуерно инженерство с триста зора на 3то може, общежитие-в някой друг живот... Явно ще се учи в ТУ... 
по-висока 184 ( 24.6 %)
оценка равна 17 ( 2.3 %)
по-висока 184 ( 24.6 %)
оценка равна 17 ( 2.3 %)
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
5.15 .Момче-стопанско управление с френски-става.Можех повече.Доста повече,но пак оплесках сметки,сметки,сметки!
Аз пък съм изненадан.Очаквах много по-малко,пък имам 4.30.Това е ниско,но имайки в предвид ,че съм се готвил общо 1-2 седмици и съм решил не повече от 20-30 задачи за СУ,съм доволен.На мен дори не ми се учи много програмиране.Мале пък,ако бях преговарял и стереометрия.Явно проверяващите са били по-благосклонни.На човека с 4.40 искам да му кажа,че всяка специалност СИ,КН,ИС или информатика в СУ е много по-добра от КСТ или ТК в ТУ.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
5.05 - не мога да кажа, че съм доволен
Цветелин Биков
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Това на всички ни е известно, но Sla-Mori го каза поради други съображения.Coverdale написа:На човека с 4.40 искам да му кажа,че всяка специалност СИ,КН,ИС или информатика в СУ е много по-добра от КСТ или ТК в ТУ.
Цветелин Биков
4.70 - няма да има Софтуерно инженерство и за мен