КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от being_ill »

Ами ако се включи времето, като фактор, изпита в СУ е много по тежък. Аз мисля, че форматът с 4 задачи се вписва повече в 5 часа, макар и с подточки. Но да решиш 10 задачи задачи за 5 часа, които са абсолютно различни една от друга (докато в темата над а), надграждаш б), в)) е много трудно, поне за мен. Аз и на предварителния и на редовния нямам време да прочета 10 задача. Да не говорим за проверка на задачи...
летя
Аватар
Nona
В началото бе словото

Мнение от Nona »

Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение :cry: )
Изображение

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Nona написа:Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение :cry: )

Сега като знам, че вече са проверени, наистина няма да мога да спя до излизането на резултатите.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Nona написа:Задачите са били проверени още в неделя. Единствено от администрацията на СУ зависи кога ще бъдат обявени резултатите. (Но явно им харесва да ни държат в напрежение :cry: )
В неделя :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Това не е добре.
Нали се сещате, кои работи се проверяват най-бързо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

Според вас, на стената на Химическия дали ще излезнат утре. Чувала съм, че излизат по-рано на тази стена.
летя
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

being_ill написа:Ами ако се включи времето, като фактор, изпита в СУ е много по тежък. Аз мисля, че форматът с 4 задачи се вписва повече в 5 часа, макар и с подточки. Но да решиш 10 задачи задачи за 5 часа, които са абсолютно различни една от друга (докато в темата над а), надграждаш б), в)) е много трудно, поне за мен. Аз и на предварителния и на редовния нямам време да прочета 10 задача. Да не говорим за проверка на задачи...
Напълно съм съгласен с това мнение!
Досега на 2та изпита в СУ нямах възможността изобщо да помисля върху 10та.В УАСГ реших всички задачи за около 3 часа.Наистина,не си давах много зор,тъй като желанието ми е да уча в СУ (работих почти без чернови).

В СУ,с тези 10 задачи наистина е доста тежко :? Не толкова че са много трудни задачите (а в някои случаи наистина са доста трудни) ,колкото изискват доста време и усилия за описване.1-5 бързо се решават,но докато ги сметнеш,опишеш и провериш за грешки и то ти отишло половината време.

Чакаме резултати :bom:
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

:lol: как па ги провериха толко бързо и как тая информация стигна до вас?
Аватар
n@sko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от n@sko »

Според мен пък, изпитът в СУ е най-точен като формулировка: 10 задачи за 5 часа, т.е. по половин час на задача. Но за последните задачки този половин час не стига, но си взимаме спестеното време от първите 5 задачи, а то не е малко - аз ги решавам за около 1 час. Това означава, че за останалите 5 задачи имаме време = 4 часа. Понякога може да ни отнемат малко повече от 1 час първите 5 задачи, но по моите сметки така се получава приблизително. Има и още едно предимство този вид изпит: в УАСГ не решиш ли едното подусловие не можеш да стигнеш до другото и това означава, че цялата задача се счита за нерешена, докато в СУ една като нерешиш - спокойно можеш да си почнеш втора. Според мен пропуска на СУ-изпита е в точкуването: на всяка задача по 4 точки - все пак първа задача и десета задача не са с еднаква трудност, а се оценяват с равен брой точки. Може би, би било по-добре първите задачи да се оценяват с по-малко точки (например 5-10), а по-трудните с повече (например 15-20) и най-трудната задача, като десета например, да отпадне и на нейно място да слагат малко "по-решими". Все пак десета, за да я решиш трябва да си учил аналитична геометрия, която се изучава във висшето образование (не всички десети задачи, но повечето са си такива). Какво мислите?
cvetina_h
В началото бе словото

Мнение от cvetina_h »

Хора,чакайте резултати всеки момент,казаха ми го от канцеларията!
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Резилът е пълен.... 4.40. Знаех, че не съм за много, но определено не очаквах толкова. Софтуерно инженерство с триста зора на 3то може, общежитие-в някой друг живот... Явно ще се учи в ТУ... :(

по-висока 184 ( 24.6 %)
оценка равна 17 ( 2.3 %)
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

5.15 .Момче-стопанско управление с френски-става.Можех повече.Доста повече,но пак оплесках сметки,сметки,сметки!
Coverdale
В началото бе словото

Мнение от Coverdale »

Аз пък съм изненадан.Очаквах много по-малко,пък имам 4.30.Това е ниско,но имайки в предвид ,че съм се готвил общо 1-2 седмици и съм решил не повече от 20-30 задачи за СУ,съм доволен.На мен дори не ми се учи много програмиране.Мале пък,ако бях преговарял и стереометрия.Явно проверяващите са били по-благосклонни.На човека с 4.40 искам да му кажа,че всяка специалност СИ,КН,ИС или информатика в СУ е много по-добра от КСТ или ТК в ТУ.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

5.05 - не мога да кажа, че съм доволен
Цветелин Биков
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Coverdale написа:На човека с 4.40 искам да му кажа,че всяка специалност СИ,КН,ИС или информатика в СУ е много по-добра от КСТ или ТК в ТУ.
Това на всички ни е известно, но Sla-Mori го каза поради други съображения.
Цветелин Биков
Аватар
n@sko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от n@sko »

4.70 - няма да има Софтуерно инженерство и за мен :(
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”