Бутай,бутай - или как се ходина изпит в СУ

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

corrupter
В началото бе словото

Бутай,бутай - или как се ходина изпит в СУ

Мнение от corrupter »

Вчера бях на изпит по английски в СУ, в химическия. И както и на предните изпити навалицата беше огромна, дори по голяма от математиката...И всички се бяхме събрали пред входа.нали все пак нетърпение, пък и гледаш да си хванеш хубаво място заради диктовката...
На 3 места(или повече) пише, че трябва да се явим 1 час преди началото т.е. в 7.00...Е и?Отивам в 7- блъсканица. Вратите се отвориха чак в 7:35.През това време понеже идваха още хора и се тълпяха накрая(казано им е в 7:00!), ние близо до вратата бяхме под натиск - буквално. А да не говорим какво блъскане беше като отвориха вратата...
А взалата в която бях все още не бяха наредени метериалите поместата и тепърва започваха раздаването...Иии квесторките като разбраха колко народ сме в залата се шашнаха - те незнаеха от преди.Можеби бяха тръгнали на другаде и са ги извикали по спешност..
Та това де не е някаква традиция или обичай в СУ(за разлика в УНСС е доста по спокойно и подредено), буквално да се пребориш за мястото кадето ще учиш?
T$vet!nka
В началото бе словото

Re: Бутай,бутай - или как се ходина изпит в СУ

Мнение от T$vet!nka »

То и на Литературата и на Историята беше така - викат ни в 7, а и по двата предмета влезнахме в 8 без нещо. Много тъпо и голяма блъсканица :?
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

То така си е от край време. Аз си бях подготвена предварително, че даже май отидах малко по-рано от 7. И при нас пускаха чак като се събраха повечко хора, а самият изпит започна в 9:25. Тъй че и следващите поколения да са спокойни - и при тях ще да е така ;)
Изображение
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Най-тежките и най-бързите печелят :lol:
Много мн лоша организиция в СУ..В унсс беше по-организирано- пускат на малки части(малко се струпват хора), но и вътре всички си е подредено :roll:
ИзображениеИзображение
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Така. трябва да се борим в буквалния смисъл за СУ. :)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Мен най-много ме дразнят бековете и бечките, които идват на изпитите с цялата си рода. Миналата година беше много забавно - чакахме пред Ректората да ни пуснат да влезем за изпита по английски, а беше страшна навалица. Щом отвориха портите, за да влезем, видя се как половината от тълпата се изнесе напред и с бутане, ръгане и много лакти всеки напираше да влезе пръв. Другата половина си останаха - лелки, чичковци, баби и дядовци, братовчеди, съседи, семейната козичка... Всички те дошли да видят как дитиету ша ходи на изпит у Софията.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Бързат, бързат момчетата и момичетата да стават студенти. . . А това с мама и тате, които до последно са се вкопчили в чадото си е супер смешно. Още по-смешни са обаче тези хора в разговорите си, чакайки децата им да излязат от изпит :) хаха . Още помня миналата година, в Ректората, как една майка се заканваше на дъщеря си - Само да е излязла, само да е посмяла да излезе . . . хахахаха . . .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

е мисля, че повечето хора отиват с някой роднина, за да ги ориентира...нооо разбира се това е само мое мнение нали всички знаят как да стигнат от Люлин или Обеля примерно..до СУ...или пък още по-зле някой забутан факултет...
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Дреме ми и за навалици, и за всичко. Свърших с изпитите. 8)

/сега чакам резултатите :lol: /
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Добре, не можете ли да не слушате и да не се възмущавате :idea:

За козичката ми хареса :lol:

Но иначе и аз им се чудя на бутането :shock: Сякаш раздават безплатно кисело мляко.
Изображение
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

При тези на изпит по езици е донякъде оправдано-всеки се бута напред, за да чува по-добре диктовката. Но по другите предмети логично обяснение няма...така сме си свикнали :D Пък майка ми, ако е с мен, ще се изнервя още повече, предпочитам сама и ако засека някой познат пред факултета, ако не, здраве да е... В крайна сметка никой не би могъл и минимално да ми помогне в начинанието, така че, няма смисъл...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

хехе,за изпит е нормално да се бутат,ама за записване след като са приети няма да ви казвам какво е. че даже със саковете висят пред стаята. и майките им като по-мощни напират да влязат първи. абе ужас беше. :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

На изпита по журналистика-писмен миналата година беше пусто, само аз влязах в залата... нямаше бутане, нямаше нищо - даже ни събираха от улицата да идем на изпита (аз случайно минавах де)

Но в УНСС беше по-хитро - за тамошния писмен по журналистика ми се обади 2 седмици по-рано, предложиха ми 200 лв. да се явя и аз приех. После с тях си платих семестъра в право 1 курс, и ми останаха да си купя учебника на Токушев... супяр!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
corrupter
В началото бе словото

Мнение от corrupter »

Kristo нещо не разбрах как си се озовал в схемата, но съм сигурен че е било много яка коспирация.

Иначе не е проблема в родата и козичката. При добра организация и ресусрс ите на СУ могат да да дойдат с цялото стадо.Проблема е в орханизацията, защо трябва хората да влизат в 7:40, в последния момент, като са там от 7:00 и сичко може да стане по-културно. Не се иска много - ще станат квесторите 40 минути по-рано и всичко ще си е на мястото. А ти Бетон вместо да се фанатизираш допълнително и да разправяш колко е яко СУ(и да се смееш на зайците), като член на студентския съвет може и да направиш по въпроса.Апък може и да съберете повече дарения от доволните кандиадат-студенти :)
Аватар
misha
В началото бе словото

Мнение от misha »

Много ясно, че ще се бутам - от всичките им зали, повечето от които бяха с по 20-30-40 човека, а имаше и с по 12, ме сложиха в такава с 118.. (освен това и на четвъртия етаж) естествено, че ще отида в 6:30, за да мога да седна на прилично място.

А за отношението и организацията не знам защо се учудвате - това е държавен ВУЗ, на никого не му пука дали вие ще се чувствате добре или не - имат си бройката, повече не им и трябва.

Аз останах с много неприятно усещане от СУ на изпита по английски. Понеже бях първа в залата и явно не бяха вкарали все още организация, още от вратата некфа лелка ме погна с един джоб "Дай телефона, дай телефона!" :shock: Като се развикаха като ненормални, нито изпита беше започнал, нито нищо.. После ме пита какво е това странно картонче, отговарям "Записах се он-лайн", отговорът "Брееей, он-лайн, много фешън!" С приятелката ми само се спогледахме и някакси интуитивно казахме едновременно "Еми Софийски.."

Няма да изпадам в подробности за отделни коментари на квесторите, освен един. Тъкмо почваме диктовката и питат дали имаме въпроси. Питам "Има ли някакви особености по заглавието, главни букви трябва ли да се пишат?" (така бях чувала) - "Не можем да коментираме нищо, трябва да са ви научили в училище как се пишат думите, хохохохо"...

no wordz..
w8in4u
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”