Приятно ми е да се запознаем, аз съм свръхестествено явление!G__ написа:Не ! Не вярвам в свръхестествени възможности на хора, които примерно ще се подготвят по БЕЛ и история и ще седнат да си правят тема по тема от 5 учебника само по единия предмет. Системата е такава.
Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
^PrincessA^ Напълно те подкрепям.Когато човек го може си го може.И сам войнът е войн!А когато човек е бездарен-частни уроци(без да обиждам никой,наистина не искам да засягам никой).А пък още повече историята е история,а не е творчество.Важни са фактите,датите и историческите извори да знаеш.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
1. Бума към частните уроци е според училището... в моята гимназия никой не ходеше на частни по математика, щото беше ПМГ... аз не се готвех с математика, но не ходих и на други уроци, защото имахме добри преподаватели по лит. и история и се справях нормално. Не казвам като за 6.00, но толкова колкото да вляза НЯКЪДЕ.... бях готов да приема всяка специалност, стига да съм някъде... е тва че е Право, не значи нищо...G__ написа:Всички сте генийчета, само се чудя от къде тоя бум на частните уроци. Много ми е чудно, като не мое да решиш една задача кво праиш. Блъскаш си главата 2-3 дни, за да решиш само нея? Еми така едва ли ше ти стигне цял живот, за да влезеш в унито. Не вярвам, че масово хората се справят без уроци. Съдя по околните и въпреки че уж с бях в елитна гимназия, ВСИЧКИ ходеха по уроци....
2. Като не можеш да решиш 1 задача, не кандидатстваш с математика, ето ти просто отговор. Аз като не разбирам от химия примерно, не съм се натискал да уча медицина. Но повечето днескашни гимназисти се хващат да кандидатстват без да си знаят възможностите и се получават комични резултати. Как ще вляза във УАСГ, като се знам, че не мога да нарисувам и една права линия... но мнозина не мислят така...
3. Прав си - хората не се справят без уроци. И масово имат нужда от такива неща. Което е добре дошло за тези, които се справят без тях, защото не харчат пари и нерви и време. И обикновенно после тези хора са по-добре професионалисти, имат повече умения и знания и т.н. Как да ме е страх за работата ми, като примерно конкурента ми бърка Смирненски и Ботев и не помни кой е бащата на Хан Тервел... няма логика...
4. Елитна гимназия !? Тва не доказва нищо. И аз бях в такава и всички ходеха.... да пушат... и кво от тва? Ако учителите са добри, нямате нужда от уроци, ако не стават, всеки се спасява сам...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
По мое мнение бумът на частните уроци е изфабрикуван от самите ученици. В училище, колкото и да ми се иска да говоря против него, се преподава необходимият за дванадесетокласника материал. Резултатът стандартно: влизаш. Евентуалната профилирана подготовка може да ти вдигне нивото. Ако си надарен - супер. Ако имаш специални интереси - също. Резултатът - влизаш първи. Но това е без уроци.
"Университетът има много високи критерии"... Ако сто пеленачета не бяха решили, че трябва да влязат на първо място, нямаше да тръгнат по курсове. Така тия най-добри са не природно, а изфабрикувано най-добри заедно с онези от горния абзац. И когато с всяка година все повече и повече хора искат да са пич #1, почват да включват все повече материал в темите си на изпита. Това вдига критериите на университета. Стигна се до куриоз вече: Капацитетът на човешката памет е ограничен, затова не можеш да зазубриш 90000 дати при условие, че традиционната квадратура на втория етаж е 50000 (примерно). Ако щеш не на уроци при професори да ходиш, ами яйца да почнеш да снасяш. И тъй критериите няма накъде да растат относно съдържание и фактология, ами варират заради почерк, непрекъснато отбелязване на титли, години, векове, изписването на бройки с думички и тям подобни. Глупостта идва от овчия инстинкт на кандидат-колегите.
За справка - ходя на уроци. Защото вече не се ползвам с намаление, а трябва да се боря със стотиците, които са чули, че "да учиш журнализъм, да станеш доктор или юрис" е връх на сладоледа.
Ако иска определена специалност, човек трябва да се готви, сякаш отива на война.
Егати правителството! (
)
"Университетът има много високи критерии"... Ако сто пеленачета не бяха решили, че трябва да влязат на първо място, нямаше да тръгнат по курсове. Така тия най-добри са не природно, а изфабрикувано най-добри заедно с онези от горния абзац. И когато с всяка година все повече и повече хора искат да са пич #1, почват да включват все повече материал в темите си на изпита. Това вдига критериите на университета. Стигна се до куриоз вече: Капацитетът на човешката памет е ограничен, затова не можеш да зазубриш 90000 дати при условие, че традиционната квадратура на втория етаж е 50000 (примерно). Ако щеш не на уроци при професори да ходиш, ами яйца да почнеш да снасяш. И тъй критериите няма накъде да растат относно съдържание и фактология, ами варират заради почерк, непрекъснато отбелязване на титли, години, векове, изписването на бройки с думички и тям подобни. Глупостта идва от овчия инстинкт на кандидат-колегите.
За справка - ходя на уроци. Защото вече не се ползвам с намаление, а трябва да се боря със стотиците, които са чули, че "да учиш журнализъм, да станеш доктор или юрис" е връх на сладоледа.
Ако иска определена специалност, човек трябва да се готви, сякаш отива на война.
Егати правителството! (
Don't think you are, know you are!
Да . 
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
И аз мисля че без подготовка в специална среда е трудно да не кажа невъзможно с малки изключения ...вероятно
Последно промяна от charming на 16 Юли 2008, 00:42, променено общо 1 път.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Имам такава колежка. Не е ходила на курсове, сама се е подготвила. Но момичето постоянно чете.Coverdale написа:Интересно ми е дали има хора,които успяват да изкарат високи оценки на изпитите с подготовка тип "сам вкъщи"?
П.П. Уча туризъм.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Така е...това за парите при мен най-мотивиращо действа. Просто в един момент се замисляш "Абе бутнах една хилядарка за уроци, дай поне да седна да понауча нещо".
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
-
castelo
- Флъдзила
Мен често ме е мотивирало и самото желание да съм на ниво. Малко ли е това? Защо да се примирявам с малко или да се отказвам, като много добре знам какви са ми възможностите? Човек просто трябва да има воля. 
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

Определено може и без уроци! Аз дори на училище не ходех понеже бях на самостоятелно и сама си учех за изпитите и за УНСС изкарах 5 и 50 на предварителния по География, а сега ще видим на другите изпити. Както казаха някои преди мен, ако те мързи и не учиш, ако ще и Вазов д ати преподава все тая 
За УНСС е различно.Там задачите не са много трудни и не ти трябва учител да ти помага,особено пък за география или история.Там времето е основният фактор,а то се компенсира с много решаване на задачи то този тип-тест,или пък с добри знания по география или история.Сега за СУ е различно.По история ти трябват просто добре развити теми и упорито четене.Частният учител какво ще направи?Ще ти излива с фуния знанията в главата?Но при предмет като математика нещата не стоят така.Ако седнеш сам да се подготвяш за задачи от СУ,много често ще забиваш и ще ти трябват часове,за да си обясниш как е решена дадена задача(това ако имаш решенията).Докато един учител ще ти го обясни по разбираемо,ще ти обясни методологията и начина,по който се процедира при задачи от този тип.При химията предполагам,че положението е същото.Малко по-различно стоят нещата при езиците и литературата.
- sto_yan
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
Частните уроци трябва да се забранят със закон или да им се въведат много тежки данъци.Това ,обаче и да се въведе ,много трудно би се контролирало...Нещата са изпуснати отдавна.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
мда...никой няма право да знае повече от другите и да има по-големи възможности да получи някакво знание...аз лично не съм против частните уроци дори е добре, че ги има. друг е въпросът, че може и без тях
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
- Обратна връзка:
А според теб ходенето на частни уроци гарантира ли ти влизане в хубава специалност?
Ако ти липсва амбиция и желание, и при господ да ходиш на уроци - няма да стане.
Ако ти липсва амбиция и желание, и при господ да ходиш на уроци - няма да стане.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
не разбира се, просто казвам, че не съм против уроците. всеки има право на избор как да учи. също както си избираш какво да учиш.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.