КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Lyanna Stark
В началото бе словото

Re: КСК'08-English

Мнение от Lyanna Stark »

Да, точно. :) Аз затова съм толкова изнервена... иначе второто ми желание е английска филология, в която няма как да не вляза, но определено предпочитам да вляза японистика сега, отколкото после да се чудя как да се прехвърлям.
Ами ти? Какво точно кандидатстваш? Ако нямаш нищо против да ми кажеш, де :)
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Спокойно, не съм конкуренция и не кандидатствам нищо, друг ми е случая :)
Искам да споделя, че в тазгодишния изпит короновам парафразите с приз-а "най-гаден компонент", короната им връчва миналогодишния победител Cloze Test-a.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Lyanna Stark
В началото бе словото

Мнение от Lyanna Stark »

Ииии, аз пък се надявах, че може да кандидатстваш японистика и да влезем заедно =/
А какво им беше толкова сложното на парафразите? Парафрази като парафрази, в най-лошия случай може да имам 1 грешка там, но всъщност не мисля, че имам и една. По-скоро един-два момента в Error Identification ме притесниха...
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

baffler написа:Спокойно, не съм конкуренция и не кандидатствам нищо, друг ми е случая :)
Искам да споделя, че в тазгодишния изпит короновам парафразите с приз-а "най-гаден компонент", короната им връчва миналогодишния победител Cloze Test-a.
Напълно съм съгласна! Макар че и error-ите бяха по-труднички от миналата година.
Lyanna Stark написа:Да, точно. :) Аз затова съм толкова изнервена... иначе второто ми желание е английска филология, в която няма как да не вляза, но определено предпочитам да вляза японистика сега, отколкото после да се чудя как да се прехвърлям.
Ами ти? Какво точно кандидатстваш? Ако нямаш нищо против да ми кажеш, де :)
Знаеш ли колко ни е сходен случаят с теб...Аз пък искам Скандинавистика, която е със също толкова убийствен бал, на второ място съм писала унгарска, пак с желанието да се прехвърля, недай Боже ако не ме приемат по първо желание...Само дето кандидатствам за втора година, така че вече не мога да си позволя да загубя още една...Абе, ужас тотален...и моята глава е пълна с цифри, точки и грешки. Между другото само да те успокоя - според мен спокойно ще ти стигнат даже 80 точки, това е оценка 5.52, проследи баловете последните години и ще видиш, че горе-долу там се върти за Японистика. А вече 81 точки сто на сто си вътре - 5.59, така че спокс! Все се надявам тази година да не е много висок балът, макар че като гледам май на всички им се е сторило бая лесно :roll:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Не знам и аз, може би тоталното отчаяние и умора ме обзеха към края и си въобразявам. Сториха ми се подвеждащи, а и еррър-а много хлъзгав лед беше. Хванах се в капана на were drank, по простата причина, че го прочетох автоматично като past participle без да гледам. :( Евала на тези, на които им е светнала камбанката.
Когато човек е самоуверен, на него не му е необходимо да се хвали пред анонимни слушатели, когато човек е тъп и самоуверен прави точно това.
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

А я кажете ако си спомняте какво писахте на изречението с гладиаторите от error-a...Аз писах отговор В, might save their lives, мисля че трябва да е might have saved, щото се отнася за минало време....Честно казано от error-a само за тва се съмнявам, имаше други, които ме затрудниха като were drank и това с may be even feel happy, но все пак в последствие ги видях.
Lyanna Stark
В началото бе словото

Мнение от Lyanna Stark »

То на мен основния ми проблем е че губя 36 стотни от една от балообразуващите оценки в дипломата, и затова трябва да имам по-висока оценка от изпита за да съм сигурна, че ще вляза... Впрочем, май тази година всички специалности са си увеличили приема, поне японистиката е, а мисля че и скандинавистиката, така че и това ни увеличава шанса :)

Бафи, на кой въпрос е било това с were drank? Не го помня нещо...

П.П. На изречението с гладиаторите и аз не бях напълно сигурна, но и него не помня съвсем...
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Не знам за скандинавистиката, но японистиката си е колкото миналата година - 11 момичета, гаранция. Това с were drank, беше един въпрос от error-a, ставаше дума за пиенето през the Middle Ages и аз не видях очевидната уловка :x
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Уф, ми Скандинавистиката за жалост е намалила приема..Миналата година 12 момичета, тази - 10 :cry: Но пък знаеш ли какво, забелязах, че броят на приетите винаги се обявява след подаване на документите...Значи може би просто се прави сметка на това колко желаещи има за дадена специалност и ако са по-малко съответно се намаля приема, ако са повече - се увеличава...Така дефакто се подържа един горе-долу еднакъв бал през годините, защото ако примерно има малко желаещи за една специалност, а запазят приемния брой от миналата година, когато е имало повече, балът авттоматично пада.
Lyanna Stark
В началото бе словото

Мнение от Lyanna Stark »

И миналата година ли са били 11 момичета? Мислех, че са били по-малко, явно съм гледала за предишна година... а на този въпрос нямам идея какво е, почти не го помня, като нищо може и аз да съм го объркала.

bugaboo, сигурно си права за броя на приетите, има резон... дано все пак да успееш да влезеш, късмет. :)
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

bugaboo написа:А я кажете ако си спомняте какво писахте на изречението с гладиаторите от error-a...Аз писах отговор В, might save their lives, мисля че трябва да е might have saved, щото се отнася за минало време....Честно казано от error-a само за тва се съмнявам, имаше други, които ме затрудниха като were drank и това с may be even feel happy, но все пак в последствие ги видях.
На гладиаторите избрах А, мисля че имаше несъгласуване на zaro conditional, но ми е мъгливо малко. Мене не ме слушайте, аз съм най-великия конспиратор на еррър-и, обикновено греша. XD
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Lyanna Stark написа:И миналата година ли са били 11 момичета? Мислех, че са били по-малко, явно съм гледала за предишна година... а на този въпрос нямам идея какво е, почти не го помня, като нищо може и аз да съм го объркала.

bugaboo, сигурно си права за броя на приетите, има резон... дано все пак да успееш да влезеш, късмет. :)
Мерси, успех и на теб!
Аз май ще пия шепа лексотани и ще лягам :roll: Последвайте и вие моя пример :P
Lyanna Stark
В началото бе словото

Мнение от Lyanna Stark »

Аз по-скоро ще ям сладолед и ще си лафя с baffler на лични ^^ По-успокояващо ми е от съня ^^ И като споменах сън, снощи изобщо не можах да заспя, което всъщност ми се случва почти всяка вечер, и днес на изпита едва се държах будна. Чак една от квесторките ме попита дали не ми е лошо, защото си намокрих очите с водя и си веех с ръце, за да ми мине малко главоболието и болката в очите...
Аватар
baffler
В началото бе словото

Мнение от baffler »

Лека на всички отрудени и измъчени кандидат-студенти. Аз обаче и на 4 и 50 ще се изкефа много здраво :P
cranesway
В началото бе словото

Мнение от cranesway »

взех че и аз се регистрирах, въпреки че не обичам да коментирам изпити след като са минали защото само се изнервям.
KRSOne написа:Диктовката ми се стори елементарна, нямах нито една непозната дума. Ама като се знам какъв съм, сигурно съм пропуснал някоя запетая.
значи се е чувало добре и ясно? нали се притесняваше че си в голяма зала и няма да се чува? и аз миналата година бях в 292 и диктовката се чуваше добре. сигурно и сега са ви пратили някой гръмогласен преподавател там. аз тая година бях в някаква по-малка стая в биологическия и не съм доволна. не се чуваше добре и не ми хареса акцента с който диктуваше. май в големите зали е по-добре за диктовка.

запетаите мисля че не се броят за грешки
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”