Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Re: Изпит ЛИТЕРАТУРА-впечатления и коментари
Съжалявам за неприятностите. много е лошо така, защото допълнително са те натоварили. дано все пак резултатът да е задоволителен. 
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
- Bushmen
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Вие не се гордейте, че сте писали за цитатите, факт е, че са си рискова част, няма никакви установени критерии и сте в ръцете на проверителите. Изглеждат измамно лесни, защото всеки веднага усеща логиката, по която са подбрани и си казва "Я това само за мен бе. Какво ще пиша Вазов( в случая)". И след това като ви го проверяват те няма да търсят дали сте усетили най-основната връзка между цитатите, ще искат кой знае какви знания и е доста трудно да им се угоди. Според мен шансът да има човек 2ка на цитатите е много по-висок отколкото на темата.
И към този, който не обича да пише теми - ооо повярвай ми - никой не обича, особено по литература. Тая КСК ми взе здравето, особено като ми объркаха желанията в персоналната информация. Добре, че поне за мен вече свърши
И към този, който не обича да пише теми - ооо повярвай ми - никой не обича, особено по литература. Тая КСК ми взе здравето, особено като ми объркаха желанията в персоналната информация. Добре, че поне за мен вече свърши
- sweety.girl
- Пишете, о, братя
За мен също вече всичко свърши,но ужасът си остава.Не пожелавам на никого да преживее това,което аз преживях
А колкото до цитатите-знам,че рискувах много,но когато ти се случи такова нещо,повярваи ми не мислиш много,а гледаш само адът да мине.
Ще ми е тъжно,ако по този начин съм си опропастила всичко,но в краина сметка какво мога да направя.Сигурна съм,че надали има човек,които да е преминал през толкова много мъчения,лишения и сълзи-съсипах си нервите за тоя университет!Дано е оправдано!
А колкото до цитатите-знам,че рискувах много,но когато ти се случи такова нещо,повярваи ми не мислиш много,а гледаш само адът да мине.
Ще ми е тъжно,ако по този начин съм си опропастила всичко,но в краина сметка какво мога да направя.Сигурна съм,че надали има човек,които да е преминал през толкова много мъчения,лишения и сълзи-съсипах си нервите за тоя университет!Дано е оправдано!
- Nikince
- Пишеща машина
Бeтон написа:Това ще да е Явор. Той не се е вясвал във форума от сума време![]()
Как няма да го помните![]()
Абсолютно отговаря на описанието. Кажи че е от Варна и всичко ще е тип топ.
Явор, е любимец на Бетон, от доброто старо минало
Бетоне, то ти май го отказа човека да влиза тук
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
-
mitakkk
- В началото бе словото
Аз не мога да разбера как има хора , които кандидатстват с литература и не знаят най-лесния автор от всички , а "Епопея на забравените" не е случайно произведение и все пак има хора , които "не я харесват" ?!?
Преди изпита ме интервюираха и казах , че искам да се падне Вазов и не защото не съм добре подготвен и по останалите . Ако си знаеш материала няма от какво да се притесняваш и няма как да ти е виновен света
Преди изпита ме интервюираха и казах , че искам да се падне Вазов и не защото не съм добре подготвен и по останалите . Ако си знаеш материала няма от какво да се притесняваш и няма как да ти е виновен света
Хаха.. и защо реши, че Вазов е бил лесен? Няма лесен, мойто момче.. има учен и неучен 
Аз пък мога да ти кажа, че примерно Гео Милев е по-лесен.. айде обори ме.
Аз пък мога да ти кажа, че примерно Гео Милев е по-лесен.. айде обори ме.
Напълно си прав.Изобщо не се подготвях по цитатите.Бях ги отписала,но то какво стана!Кой знае какви щуротии съм писала.Но като не харесвам Вазов как да пиша по него?Колкото и да четеш даден автор щом не харесваш творчеството му...А си знаех,че ще се падне той или Алеко!Clandestine написа:
Помниш ли, че ти казах да не отричаш цитатите отрано...![]()
Писах по цитатите, както и възнамерявах ако не се падне тема на Смирненски/Гео/Вапцаров.
Можеха да ми се паднат и по-любими автори. И към тримата изтеглени нямам специални антипатии, но не ми и харесват.
А относно хората,които казват "как може да не харесвате Вазов" ще кажа вие пък как не харесвате Елин Пелин или някой друг интересен за мен автор?Всеки си има вкус.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
agenta ,аз бях също в тази зала
.
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Аз писах там - писах разни неща , 11 страници написах (много ми е стрес като някой каже ,че е написал 10000 ЛИСТА -не страници ,а листа),но много се притеснявам ,защото зачертвах в темата .Някой ще пита дали е било много . Достатъчно беше -нито много,нито малко -достатъчно
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И аз драсках като луда! Мислите ми бяха в тотален хаос, не показах най-доброто от себе си.
Също така се притеснявам, защото не си бях преговаряла нито темата за Епопеята, нито пък бях чела скоро тия стихотворения. Анализирах само "Левски", "Кочо", "Опълченците на Шипка" и малко "Паисий"
Също така се притеснявам, защото не си бях преговаряла нито темата за Епопеята, нито пък бях чела скоро тия стихотворения. Анализирах само "Левски", "Кочо", "Опълченците на Шипка" и малко "Паисий"
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Обратна връзка:
Стига сте се притеснявали, оплаквали - бъдете оптимисти ;-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Дам...Бавария, така е! Още повече, че вече се свърши с тоя изпит, дано да имаме достатъчно високи оценки, че да се класираме!
Искрено стискам палци на всички тук, стискайте и вие на мен, това ми е мечта...
Аз утре пак трябва да пътувам към София, че на 17ти изпит по журналистика
Искрено стискам палци на всички тук, стискайте и вие на мен, това ми е мечта...
Аз утре пак трябва да пътувам към София, че на 17ти изпит по журналистика
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
От 12 стихотворения си анализирала 4? Не че нещо, ама.. 
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Колко човека включва според теб въпросната категория; аз не познава ни един, който да твърди, че е подготвен еднакво добре за всеки автор. Иначе и аз недолюбвам вазовщината, включая Епопеята, при което ми се струва логично повечето кандидати (които споделят този литературен вкус) да НЕ са добре подготвени за първата тема. Все пак шансът да се падне Вазов е точно 7,14285714286%. Естествено колкото и за всеки друг автор; при положение че е нормално някой автор да остане недоучен, защо това да не е именно никому приятния Вазов? Въпрос на личен избор.mitakkk написа:Аз не мога да разбера как има хора , които кандидатстват с литература и не знаят най-лесния автор от всички , а "Епопея на забравените" не е случайно произведение и все пак има хора , които "не я харесват" ?!?
А с това, че Вазов е лесен, не бих се съгласил; много хора вероятно ще имат тройки, защото са правили банални, патетични и прекомерно патриотични анализи. Вазов е труден, защото практически е невъзможно да се измисли нещо оригинално за него, което да не звучи изтъркано.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Бееееееее ! Това е глупост ,дето го казваш.Най-важните са тези ,аз другите ги споменах мимоходом ,ти какво си мислиш ,че ако се паднеше ,,Под игото'' щеше да е необходимо да пише и за най - назнайните и неемблематични герои .Или ако се паднеше Ботев - и ,,Ней'' , ,,Защо не съм''. В тема се засягат най-важните неща , има си акценти и е нужно да ги поставиш в темата си .Точно най-важните си е засегнало момичето . Ако ти си написал и за другите - радвай се за себе си , защо буташ само филми . Всички сме изнервени и се притесняваме как ще ни оценят , той паника ще внася .Я малко се кротни и давай по-скоромно .