Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Кандидати за Право - тук
там където ще отидеш няма да има нищо общо с това, което си правил до сега
и не говори за амбиции - почти всички учиме последните 2-3 дни за изпит - не от неамбициозност
ама ти сам ще си видиш
и не говори за амбиции - почти всички учиме последните 2-3 дни за изпит - не от неамбициозност
ама ти сам ще си видиш
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Е, ти може да учиш за изпити последните 2-3 дни, но аз го правя цяла година...
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Като излезеш от Юридическия ще видиш колко безсмислено е било бележкарството вътре. Но ти влез, нали си кандидатстващ.kandidatstvasht написа:Бате, ти ако имаш амбиции да ставаш сериозен адвокат, не трябва да се притесняваш дали в СУ ще вържеш 5.50. Това не ти е даскалото, дето само гледаш ден да мине-друг да дойде. Не знам, аз поне така го разбирам висшето образование.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
говоря ти сесияbboy_dare написа:Е, ти може да учиш за изпити последните 2-3 дни, но аз го правя цяла година...
ами начи почвай, че първата ти е януари - нямаш време
Don't look back, 'cause you know what you might see
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
Пешо, остави хората, просто не са наясно как стоят нещата в Уни...
Към кандидатстудентите- спокойно, ще влезете, ще се ориентирате, ще видите, че е невъзможно да учиш цял семестър. По-скоро през семестъра при добро желание попрочиташ, за да се ориентираш в материята, а през сесия учиш по конспект.
Едит: Не е задължително да учиш последните 2-3 дни. Принципно аз не мога да уча добре последните два- три дни. Започвам някъде седмица- седмица и половина преди изпит, за да се чувствам спокоен. Все пак не съм от хората, които обичат да се затварят по цял ден вкъщи и да не говорят с други живи същества(струва ми се непродуктивно).
Всичко е до собствени възгледи и преценка. Всеки си има система.
Към кандидатстудентите- спокойно, ще влезете, ще се ориентирате, ще видите, че е невъзможно да учиш цял семестър. По-скоро през семестъра при добро желание попрочиташ, за да се ориентираш в материята, а през сесия учиш по конспект.
Едит: Не е задължително да учиш последните 2-3 дни. Принципно аз не мога да уча добре последните два- три дни. Започвам някъде седмица- седмица и половина преди изпит, за да се чувствам спокоен. Все пак не съм от хората, които обичат да се затварят по цял ден вкъщи и да не говорят с други живи същества(струва ми се непродуктивно).
Пък аз най-накрая се отървах от тоз факултет - с 3 тройки - няма такъв щастлив човек кат мен 
И да си призная какви ли не начини за учене измислих, ама нъцки - толкова ми беше суха тая материя, че голяма мъка се измъчих. Оказа се, че няма момент, в който да съм най-възприемаща. Моментите, в които бях по-малко невъзприемаща, се изнизаха в първи и втори курс.
И да си призная какви ли не начини за учене измислих, ама нъцки - толкова ми беше суха тая материя, че голяма мъка се измъчих. Оказа се, че няма момент, в който да съм най-възприемаща. Моментите, в които бях по-малко невъзприемаща, се изнизаха в първи и втори курс.
- Alkiviad
- От дъжд на вятър
Наистина не е лесно да се учи право. В гимназията мислех нещата за по-леки. Аз през целия си живот не съм учил толкова, колкото през 1-ви курс. Но ако мислиш за бъдещето, респективно и следването ще е по-лесно.
Magister Militum
- Alkiviad
- От дъжд на вятър
radja написа:Пешо, остави хората, просто не са наясно как стоят нещата в Уни...
Прав си. Някаква система трябва да се измисли. Бях учил 2 месеца римското право и бях минал само половината учебник. То не може да се научи изцяло, трябва да го разберем някакси, да свържем материята, което е и трудното.
Magister Militum
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
proUSA написа:Като излезеш от Юридическия ще видиш колко безсмислено е било бележкарството вътре. Но ти влез, нали си кандидатстващ.kandidatstvasht написа:Бате, ти ако имаш амбиции да ставаш сериозен адвокат, не трябва да се притесняваш дали в СУ ще вържеш 5.50. Това не ти е даскалото, дето само гледаш ден да мине-друг да дойде. Не знам, аз поне така го разбирам висшето образование.
Явно не четеш какво пиша.
Две мнения по-надолу съм написал, че най-важно е да усвоиш материала.
А усвоиш ли материала и нямаш ли някакви лични кавги с даден преподавател, значи ще имаш и добра оценка.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
ще срещнеш такива, които ще ти намалят оценката само защото си облечен не както те биха искали или защото им напомняш на някого, когото са мразели, или просто защото е сряда сутрин, а те трябва да стават в 8, за да се занимават с кретен като теб.нямаш ли някакви лични кавги с даден преподавател, значи ще имаш и добра оценка.
това е съвсем нормално. и ще съществува докато изпитва един преподавател.
не си мислете, че като влезете в университета всички проблеми ще са решени и всичко ще е по мед и масло, защото, видиш ли, това е университет, това не е училище.
университетът е нещо много по-готино от училището, защото можеш да се развиваш свободно без никой да ти пречи, но и без никой съществено да забелязва това(демек ще имаш скрити козове без да дразниш другите). но ако си мислиш, че ще те оценяват по достойнство и по хубави сини очи- забрави за това. още при записването ще видите, че розовите слончета са само за херцозите.
radja това "университетът е нещо много по-готино от училището, защото можеш да се развиваш свободно без никой да ти пречи, но и без никой съществено да забелязва това(демек ще имаш скрити козове без да дразниш другите)" беше мъдра мисъл 
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
-
lavcheto
- В началото бе словото
Ako ne se qva na redovnia izpit ste imam li problemi i raz4itam na predvaritelniq?????
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Споко счита се по-високата оценка... ако имаш 6.00 на предварителния, за кво ти е да се явяваш на редовен...lavcheto написа:Ako ne se qva na redovnia izpit ste imam li problemi i raz4itam na predvaritelniq?????
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
lavcheto
- В началото бе словото
е имам 5.91 но от учебния отдел не са много убедителни
Право:
8-ма група
1-ви поток
8-ма група
1-ви поток