КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
SunLight
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от SunLight »

being_ill написа:Аз си прецаках изпита. Много тъпо. Две от лесните съм объркала на последния ред (ромба и призмата), тригонометричната и с параметъра - недовършени и недоизкарани. За 10 изобщо не ми стигна времето да я започна :cry: :cry: :cry:
Ами не си единствената :) . Аз също съм се издънил много сериозно. Ясно виждам тройката, така че ти съчувствам напълно.

За тригонометричната не съм видял, че стойността под коерена винаги е положителна, което е очевидно. За ромба, който се смята само с правоъгълен триъгълник, дори не съм получил константа :mrgreen: . На седма, интервалите ми са в противоположна посока, тоест няма нищо общо с решението. Така става, като се гипсира човек на изпита ...
popita
В началото бе словото

Мнение от popita »

аз като кандидатствах 2006,за пръв път даваха 10 задачи.да 9 бяха мн лесни а 10 беше от сорта:"умен съм бил,сетил съм се".и въпреки че си бях решила всичко и даже излязох 1 4ас преди края и бях сигурна че ще ударя шестака а то накрая ми писали 5.15.незмайно защо.......тея от фми проверяващите са големи резачки.а пък сега по сесийте какви са.............................. :roll:
Аватар
Nona
В началото бе словото

Мнение от Nona »

Аз пък реших абсолютно всичко. Или поне така си мислех, когато излязох по средата на изпита. В последствие се наложи да вися повече от два часа пред Ректората, докато пристигнат решенията. Защо не останах вътре - поне беше по-хладно :bounce: Оказа се, че съм омазала напълно 7 задача, както и малко от 5, а 10 реших по някакъв глупав начин, който не знам дали ще признаят. Извод - никога не подценявайте задачите и оставайте докрая на изпита. Явно ще се ходи и на Математика 2. Там вече си обещавам, че ще изляза последна от залата.
Изображение

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

popita написа:аз като кандидатствах 2006,за пръв път даваха 10 задачи.да 9 бяха мн лесни а 10 беше от сорта:"умен съм бил,сетил съм се".и въпреки че си бях решила всичко и даже излязох 1 4ас преди края и бях сигурна че ще ударя шестака а то накрая ми писали 5.15.незмайно защо.......тея от фми проверяващите са големи резачки.а пък сега по сесийте какви са.............................. :roll:

На всички кандидат-студенти, които сме объркали по нещо тъпо и се молим да ни дадат някоя точица отгоре, това ни действа мнооого успокояващо.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
sto_yan
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от sto_yan »

Nona написа:Аз пък реших абсолютно всичко. Или поне така си мислех, когато излязох по средата на изпита. В последствие се наложи да вися повече от два часа пред Ректората, докато пристигнат решенията. Защо не останах вътре - поне беше по-хладно :bounce: Оказа се, че съм омазала напълно 7 задача, както и малко от 5, а 10 реших по някакъв глупав начин, който не знам дали ще признаят. Извод - никога не подценявайте задачите и оставайте докрая на изпита. Явно ще се ходи и на Математика 2. Там вече си обещавам, че ще изляза последна от залата.
Еми да,май ще се ходи :)
Eдва ли са много некадърниците като мен ,които са объркали 3-та задача(някакъв знак ли съм разменил нз).На 4-та пък съм намерил лицето ,а не периметъра и така...на 24-ти - пак, а можеше да не трябва :(
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

sto_yan написа: Еми да,май ще се ходи :)
Eдва ли са много некадърниците като мен ,които са объркали 3-та задача(някакъв знак ли съм разменил нз).На 4-та пък съм намерил лицето ,а не периметъра и така...на 24-ти - пак, а можеше да не трябва :(
На Математика II ще сме по-внимателни и дай Боже по-умни.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

На мен ми се струва, че на мат2 задачите ще са по-трудни. Дано греша, но след тези два изпита, които минават за 'лесни'... Пък и няма да се мине без нещо планиметрично и чудовищно :roll:
летя
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

:lol: секи път,когато си помисля,че съм решила сичко или поне достатъчно винаги има уловка и се оказва,че няма нещо,което да не е грешно :lol:
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

Имали смисъл да мислите колко ще са трудни задачите ?
Ако седнете абстрахирате се от време , хората около вас и всичко пречещо ви да мислите по задачите ще ги решите.Не се искат някакви гениални изводи и тем подобни просто семпло решение .. примерно на Мат2 ако имате Коши просто го прилагате .... мислите последователно и без да ви влиза мисълта в главата "уфф тая задача е бахти тъпата немога да я реша".
Успех!
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

офтопик:
Мога ли при второ класиране или изобщо някак да променя списъка с желанията си?
летя
nuti
В началото бе словото

Мнение от nuti »

Някой може ли да ми каже кога излизат резултатите от изпитите :?:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

being_ill написа:офтопик:
Мога ли при второ класиране или изобщо някак да променя списъка с желанията си?
Прочети чл. 16, ал. (1) и ал. (2), като се прави референция към чл. 15 ал. (1)
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... ti+bg.html

Предполагам ще си отговориш за 2 сек. :wink:
nuti написа:Някой може ли да ми каже кога излизат резултатите от изпитите :?:
Ако всичко е коректно, до началото на другата седмица...

Вие нищо не знаете. Като кандидатствах аз, резултатите от мат 1 излизаха след провеждането на мат 2.
Изображение
bobatumba
В началото бе словото

Мнение от bobatumba »

аз сьм пьтник няма да успея да влезна в ФМИ 100 % дано успея се зака4а на 3-то класиране...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

И аз стискам палци за теб :)
Надявам се да влезеш, да продължиш да пишеш във форума и след 1 година да видя как прекъсваш поради слаб успех :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
SunLight
В началото бе словото

Мнение от SunLight »

n@sko написа: Все пак разбрах, че имам пробойни в знанията по параметричните задачи, така че почвам да ги запълвам..... Нещо много зор ми даде тази задача. :blackeye:
Може ли да те питам от къде четеш?
Имам чувството, че книгите вкъщи не ми дават необходимото ниво за тези задачи.
Изобщо не мога да намеря подходящи.
И аз стискам палци за теб :)
Надявам се да влезеш, да продължиш да пишеш във форума и след 1 година да видя как прекъсваш поради слаб успех :lol:
Това е доста подло, ако питаш мен.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”