И "Тютюн" ми беше мъка отначало, защото я четох насила. Да, ама после ми стана интересно. Признавам си, че някои подробности(примерно моментите с описание на работния процес и сделките им с Германия) ми бяха скучни, но като цяло доста бързо прочетох и тоя роман и също ми хареса. Номерът е да се отърсиш от досадата на "задължителното", а да погледнеш от гледна точка на "оценетото"-че има защо да прочетеш това, след като е в списъка със задължителна литература, че явно крие нещо стойностно, магически свят, в който би трябвало да ти е любопитно да надзърнеш
Кой автор искате да се падне?
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Кой автор искате да се падне?
Като малки учениците учат само главите "Гост" и "Радини вълнения" от "Под игото". Не им се налага да четат целия роман, за да се справят. А в 11 клас вече е нормално да си прочел цялата творба. А за антипатията-може да си прав, ама всичко е до човека. Ако успееш да отвориш книгата, да се съсредоточиш върху написаното и да забравиш, че четеш по задължение, удоволствието ти ще е много по-голямо. Аз бях така отначало. Питах се как ще прочета тая голяма "тухла", викам си кой знае колко е скучна...Да, ама след първите няколко страници ми стана толкова интересно, че я прочетох на един дъх и чак ми стана гадно, когато оставаха 5-10 страници, защото щях да я свърша. Започнах да чета по-бавно да не свършва историята
И "Тютюн" ми беше мъка отначало, защото я четох насила. Да, ама после ми стана интересно. Признавам си, че някои подробности(примерно моментите с описание на работния процес и сделките им с Германия) ми бяха скучни, но като цяло доста бързо прочетох и тоя роман и също ми хареса. Номерът е да се отърсиш от досадата на "задължителното", а да погледнеш от гледна точка на "оценетото"-че има защо да прочетеш това, след като е в списъка със задължителна литература, че явно крие нещо стойностно, магически свят, в който би трябвало да ти е любопитно да надзърнеш
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
"задължителното" спрямо Вазов рефлектира върху мен не само от училището, но и от родителското тяло
. Иначе "Тютюн" го обожавам, подобно на теб с "Под игото", аз го прочетох за три нощи, даже мисля скоро да си го препрочитам, но в първоначалния вариант, без наложените соц разширения 
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Търговецът на кристал, аз пък си избрах В.Стефанов да си чета ,защото ми се стори много по-достъпен от другите ,кажи някой по-лесен ,то мина вече , но все пак ...
silveto, аз пък не познавам никой ,който да учи наизуст много критическа литература,някоя думичка,изреченийце -да ,но ти както го написа ,си представих едни хора ,които не излизат от тъмни стаи и наизустяват еднометрови тухли.Аз само на Павел Вежинов знам една реплика по повод образа на Султана и го научих ,защото се изказва негативно за нея и няма начин аз (която не съм авторитет )да напиша такова нещо безнаказано .
silveto, аз пък не познавам никой ,който да учи наизуст много критическа литература,някоя думичка,изреченийце -да ,но ти както го написа ,си представих едни хора ,които не излизат от тъмни стаи и наизустяват еднометрови тухли.Аз само на Павел Вежинов знам една реплика по повод образа на Султана и го научих ,защото се изказва негативно за нея и няма начин аз (която не съм авторитет )да напиша такова нещо безнаказано .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Като стана дума - кога ще включат Павел Вежинов в учебната програма, беее! То, аз вярно, че изкласих, ама все пак...
А тия 120 литературни съчинения бяха на авторски колектив, имаше някаква Милена, ама Кирова ли беше, Васева ли... но стига вече - който чел, чел. Остава сега да се развихрите по нощите да четете.
А тия 120 литературни съчинения бяха на авторски колектив, имаше някаква Милена, ама Кирова ли беше, Васева ли... но стига вече - който чел, чел. Остава сега да се развихрите по нощите да четете.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
Като гледам статистиката горе за любим автор ,Вазов (и Вапцаров) е най-Нежеланият
Много се надявам да НЕ се падне той!!!!!! 
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Търговецът на кристал, аз последните две седмици изчетох две книжки ,в които точно Милена Кирова И Валери Стефанов бяха писали съвместно и нейния изказ ми се стори една идея по-сложен от на Валери .
Павел Вежинов го има май в задължителните книжки за лятото , но не знам в кой клас . Мисля ,че учатва с ,,Белите пеперуди''
Павел Вежинов го има май в задължителните книжки за лятото , но не знам в кой клас . Мисля ,че учатва с ,,Белите пеперуди''
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ти май си чела "Нощем с белите коне" и "Сините пеперуди" заедно, а?
Или аз се бъркам нещо...
По мое време го имаше в учебника за 7-ми клас с "Един есенен ден по шосето", който обаче, естествено, не влизаше в програмата за изпита. Та оттам се запалих по него - другите четяха задължителните книжки за изпитите, аз четях "Сините пеперуди".
Сега като пиша, ми става интересно - аз явно все съм наопаки, особено по изпити. Винаги тогава ме обхваща някаква нова мания - я Вежинов, я класически балет (не питайте, дълго е), я Световна волейболна лига, тероризъм и други подобни. Странното е, че го установявам едва сега.
А онази беше Милена. Само това помня... и ми се върти Кирова из главата, ама... отдавна беше, дечицааа...
По мое време го имаше в учебника за 7-ми клас с "Един есенен ден по шосето", който обаче, естествено, не влизаше в програмата за изпита. Та оттам се запалих по него - другите четяха задължителните книжки за изпитите, аз четях "Сините пеперуди".
Сега като пиша, ми става интересно - аз явно все съм наопаки, особено по изпити. Винаги тогава ме обхваща някаква нова мания - я Вежинов, я класически балет (не питайте, дълго е), я Световна волейболна лига, тероризъм и други подобни. Странното е, че го установявам едва сега.
А онази беше Милена. Само това помня... и ми се върти Кирова из главата, ама... отдавна беше, дечицааа...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Ако зарибявкте по време на изпитната сесия не ти пречат да си вземеш изпита,тогава получаваш най-доброто от най-доброто ! *завид* Аз тази година се старах да не се зарибявам по нищо дори не гледах анимацийки .
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Въпреки че не знам какво ме чака утре ,се чувствам облекчена ,че всичко е в своя край !
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Е, остават само някакви си 10 часа. Утре ще осмисли или обезсмисли целогодишното ходене по уроци, лишаване от купони, безсъние, кошмари. Най-лошото е, че в момента ми е пълна каша в главата и се чувствам най-объркан, но си казах, че няма смисъл повече да пипам нищо и ще разчитам на късмет.
Успех, драги съфорумци-кандидати, часът на истината настана, надявам се да се падне нещо приемливо и утре вечер да пишем тук удовлетворени от това, което сме направили.
Успех, дайте най-доброто от себе си
Успех, драги съфорумци-кандидати, часът на истината настана, надявам се да се падне нещо приемливо и утре вечер да пишем тук удовлетворени от това, което сме направили.
Успех, дайте най-доброто от себе си
Успех и от мене !
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Успех на всички утре на изпита! 
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Много успех на всички 
Най-вече на емалфи, че ми е слабост
После да кажете кой колко и какво е писал, как се чувства от написаното /демек дали е доволен или не/ и прочие
п.с. надявам се всички, които са писали някъде из желанията си специалности от ФЖМК да изкарат доволни оценки

Най-вече на емалфи, че ми е слабост
После да кажете кой колко и какво е писал, как се чувства от написаното /демек дали е доволен или не/ и прочие
п.с. надявам се всички, които са писали някъде из желанията си специалности от ФЖМК да изкарат доволни оценки
Show me the way to the next little girl...

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
На печелившите - честито, както се казва.
Аз не бих искала да ми се пада Вазов, но пък темата е благодатна, има какво да се пише - надявам се и вие да мислите така и да сте се справили отлично.
Пък есента - едни - юристи, други - журналисти...
Айде... пишете, деца, пишете... аз да не ви смущавам.
Аз не бих искала да ми се пада Вазов, но пък темата е благодатна, има какво да се пише - надявам се и вие да мислите така и да сте се справили отлично.
Пък есента - едни - юристи, други - журналисти...
Айде... пишете, деца, пишете... аз да не ви смущавам.
В края на ноември
В края на ноември
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Обратна връзка:
На печелившите честито.
А Ботев за коя година се пада като цитат,
миналата пак беше с Далчев,
въпреки, че тази година е доста добре.