Кой автор искате да се падне?
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Re: Кой автор искате да се падне?
че трудът ми от последните 10 месеца изгаря много грозно ,ГРРР.
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Обикновено не са, спокойно - даже бих казала, че ще се падне всеки друг, само не тия двамата, ама знае ли човек...
Впрочем, преди 4 години и моят изпит по литература беше на 14.07.
Стискам ви палци на всички и... абе, на добър час.
Впрочем, преди 4 години и моят изпит по литература беше на 14.07.
Стискам ви палци на всички и... абе, на добър час.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Търговецът на кристал, какво се паднат тогава ?!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Единственият автор, който знаех (така де, мислех си, че е единственият) - просто защото ми беше най-най-най-най-любимият - Смирненски.
Темата беше "Страдание и спасение в поезията на..." и аз толкова се бях ошашкала, че нищо не знам (щото наистина Дебелянов, Славейков, Яворов и Далчев не ги бях пипнала), че чух "... в поезията на Яворов" и почти бях тръгнала да си скатавам багажа.
Погледнах към дъската - пише Смирненски. Луд възторг! Продължавам да твърдя, че съм случила на проверител, защото писах основно с любов - в смисъл, знаех си нещата, но личеше, че съм много пристрастна, защото аз него наистина го обожавам. Точно 6 страници написах (пиша относително дребно) и сложих точката. Имам 5.25, при условие, че тотално изпуснах "Ескадроните" - все едно Смирненски никога не е писал такова нещо.
Но бях адски щастлива, факт - и ви пожелавам и на вас да ви се падне авторът, който знаете най-добре.
Темата беше "Страдание и спасение в поезията на..." и аз толкова се бях ошашкала, че нищо не знам (щото наистина Дебелянов, Славейков, Яворов и Далчев не ги бях пипнала), че чух "... в поезията на Яворов" и почти бях тръгнала да си скатавам багажа.
Погледнах към дъската - пише Смирненски. Луд възторг! Продължавам да твърдя, че съм случила на проверител, защото писах основно с любов - в смисъл, знаех си нещата, но личеше, че съм много пристрастна, защото аз него наистина го обожавам. Точно 6 страници написах (пиша относително дребно) и сложих точката. Имам 5.25, при условие, че тотално изпуснах "Ескадроните" - все едно Смирненски никога не е писал такова нещо.
Но бях адски щастлива, факт - и ви пожелавам и на вас да ви се падне авторът, който знаете най-добре.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мерси! Дано имаме твоя успех! Искам да питам относно обема-някои ми казват, че ако пишеш под 7 страници в СУ, ще имаш автоматично 2. Вярно ли е? Колко трябва да се пише? Знам, че май беше 10-12 страници изискването, но да питам.
Все се моля за Гео Милев и "Под игото". Тая година нямах късмет, дано накрая съдбата ми се усмихне.
Все се моля за Гео Милев и "Под игото". Тая година нямах късмет, дано накрая съдбата ми се усмихне.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Страници или листа?Прекалено малко ми се струва ако е страници.Търговецът на кристал написа:Точно 6 страници написах (пиша относително дребно) и сложих точката. Имам 5.25, при условие, че тотално изпуснах "Ескадроните"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Страници.
Предишния ден леля ми донесе някакъв брой на "Стандарт", в който някаква преподавателка обясняваше, че под 6 страници не четат. И като ми се запечата в главата това "6 страници", на изпита само гледах колко съм изписала, да ги добутам до 6.
Но, пак казвам - и тук зависи от проверителите - ако попаднеш на някой, дето харесва лаконичния стил - супер. Ако бях попаднала на някой, дето си пада по локуми, сега щях да уча английска филология.
Затова, ако можете да напишете поне 8-9 страници, направете го - аз съм много скарана с това писане "на широко". В момента пиша дипломна и... елате да видите как пиша на 60 страници онова, което спокойно мога да кажа в 5.
Предишния ден леля ми донесе някакъв брой на "Стандарт", в който някаква преподавателка обясняваше, че под 6 страници не четат. И като ми се запечата в главата това "6 страници", на изпита само гледах колко съм изписала, да ги добутам до 6.
Но, пак казвам - и тук зависи от проверителите - ако попаднеш на някой, дето харесва лаконичния стил - супер. Ако бях попаднала на някой, дето си пада по локуми, сега щях да уча английска филология.
Затова, ако можете да напишете поне 8-9 страници, направете го - аз съм много скарана с това писане "на широко". В момента пиша дипломна и... елате да видите как пиша на 60 страници онова, което спокойно мога да кажа в 5.
В края на ноември
В края на ноември
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз повече от 6-7-8 не се виждам да напиша, та ако ще звездите от небето да ми свалят.
Или се падне Смирненски, хах.
Или се падне Смирненски, хах.
Come, my raven, it could be a lark.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Хах, ако се падне Смирненски, няма да съм очарована.
От септември гледам във форума темите, които са се падали миналите години и все си казвам, че Вазов не се е падал, ама може пък сега да ни изненадат. С "Под игото" по-добре, че "Чичовци" не ми е приятна за писане
От септември гледам във форума темите, които са се падали миналите години и все си казвам, че Вазов не се е падал, ама може пък сега да ни изненадат. С "Под игото" по-добре, че "Чичовци" не ми е приятна за писане
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
svetleto89, дано не си права, защото Вазов въобще не съм го поглеждала, апък "Под игото" съм го почвала 4 пъти да го чета и резутатът е: 1-ва последна глава и естествено "Радини вълнения"
ПП: Надявам се, някой прекрасен ден да решат веднъж завинаги да махнат Патриарха от конспекта
ПП: Надявам се, някой прекрасен ден да решат веднъж завинаги да махнат Патриарха от конспекта
Вазов е България и никога няма да го махнат.Това ще е все едно по история да не се учи за Левски,абсурдно и недопустимо е!blab написа: ПП: Надявам се, някой прекрасен ден да решат веднъж завинаги да махнат Патриарха от конспекта
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Смирненски и Далчев са по които нищо не мога да пиша. Чичовци не мисля ,че го слагат в темите въобще ,все едно да се падне публицистиката на Ботев , не ми се струва логично .Ако е Вазов ще е или ''Епопеята'' или ,,Под игото''
ShadeOfShane,чела съм.То не може без да четеш.Не знам какъв талант трябва да си,но все пак не бих могла да цитирам ничия критика.Знам за творчеството на авторите,стила,произведенията.Просто не наизустявам.Зубренето на чужда интерпретация само ми пречи,вместо да ми помага.Всеки си има собствен стил на учене и подготовка.Някои хора не могат да се справят със собствени разсъждения,други пък с чужди.Така или иначе винаги има тема,която все ще разочарова някой.Не може да се угоди на всички.В крайна сметка ще има 45-50% двойки.
Има двама-трима автори за които мога само заглавието на темата да напиша,но няма да ги кажа,че с пустия ми късмет баш те ще се паднат.Аз кандидатсвах миналата години и допуснах грешката да пиша 3-4 специалности и изкарах 4,но се целех високо.Най-глупавото е "колкото да влезна нещо".В Пловдив бях приета нещо,но не се записах,защото вярвам,че когато човек иска нещо силно трябва да се бори за него,а не колкото мама и тате да почерпат,че имат щерка/син студент.Живота е пред нас,ако не тази другата година.Не се стягаите много.Изпита дойде,така или иначе.Мразя ранното ставане
.Не мога да мисля добре не доспала.Защо не беше изпита от 12 в стая с климатик и меки кожени столове 
Има двама-трима автори за които мога само заглавието на темата да напиша,но няма да ги кажа,че с пустия ми късмет баш те ще се паднат.Аз кандидатсвах миналата години и допуснах грешката да пиша 3-4 специалности и изкарах 4,но се целех високо.Най-глупавото е "колкото да влезна нещо".В Пловдив бях приета нещо,но не се записах,защото вярвам,че когато човек иска нещо силно трябва да се бори за него,а не колкото мама и тате да почерпат,че имат щерка/син студент.Живота е пред нас,ако не тази другата година.Не се стягаите много.Изпита дойде,така или иначе.Мразя ранното ставане
Последно промяна от silveto на 13 Юли 2008, 13:20, променено общо 1 път.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Silveto, подкрепям - хубаво е да се чете критика, щото все има някой от критиците, дето е по-умен от теб и може да ти е от полза. И съм безкрайно съгласна, че няма смисъл да се наизустяват мнения така, че да могат да се цитират в работата. По-добре е просто да я предадеш със свои думи, хем може да мине и за твоя мисъл
И да изглеждаш малко по-умен.
Сериозно го говоря. Аз не бях цитирала нито един критик, но със сигурност съм предала идеите на един-двама, защото в училище ни караха да четем критика и все нещо е останало.
Иначе аз за изпита четох от "120 литературни разработки", или както там се казваше това помагало - и само от него, понеже нямах нито време, нито желание да се ровя повече. Гледам, че хвалите В. Стефанов... много ми е космически той, аз си падам по простичките неща, не като оня цитат от подписа на Шепот, дето даже не мога да възпроизведа.
Сериозно го говоря. Аз не бях цитирала нито един критик, но със сигурност съм предала идеите на един-двама, защото в училище ни караха да четем критика и все нещо е останало.
Иначе аз за изпита четох от "120 литературни разработки", или както там се казваше това помагало - и само от него, понеже нямах нито време, нито желание да се ровя повече. Гледам, че хвалите В. Стефанов... много ми е космически той, аз си падам по простичките неща, не като оня цитат от подписа на Шепот, дето даже не мога да възпроизведа.
В края на ноември
В края на ноември
"Вазов е България"- силно казано. Наистина има огромен принос към българската литература, но идеята ми е, че Вазов ни се налага за изучаване от много ранна възраст и ако не си чел Вазов или не си му привърженик , то не си българче-факт, който води до една повърхностна антипатия от изучаващите го(или поне една голяма част от тях)