КСК'08-English
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: КСК'08-English
Благодаря ти за пожеланието. А искам да питам нещо. Оценяват ли се по-сложни конструкции и по-рядко използвани думи 
-
radost
- В началото бе словото
естествено колкото по-sophisticated толкова по-добре.Гледай да имаш добра връзка между параграфите и използвай повечко linking words-however,moreover,nevertheless,as far as i am aware, и т.н.Не се впускай в банални неща опитай се по-задълбочено да разгледаш темата и не забравяй да я съпортнеш с повечко примери
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Богатият речник е плюс, но трябва да внимаваме да не прекаляваме и да ги употребяваме думите на място. Примерно ако употребя connoisseur за гъбар или нещо от сорта, ще бъде повече в минус отколкото в плюс, че съм успял да назубря сложната дума. Мисля си, че и при конструкциите е така.KRSOne написа:Благодаря ти за пожеланието. А искам да питам нещо. Оценяват ли се по-сложни конструкции и по-рядко използвани думи
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
От личния ми опит мога да твърдя, че аргументите са като, че ли на по-заден план, имам предвид, че не се очаква за 40 мин. да обориш Платон
. Хубаво си приказваме, ама тря да ходя да беля картофи(ако искам да ги ям пържени
), айде успех ти желая наистина. Лек ден.
P.S. Ако използваш сложни конструкции и сложни(умерено разбира се) думи, ще е добре, но ако се чудиш м/у сложна в която не си сигурен и простичка но вярна, залагай на вярното. (Лично мнение разбира се). Ако претрупаш есето със сложности ще изглеждат като залепени, но е хубаво ако използваш някакви идиоми и колокации.
P.S. Ако използваш сложни конструкции и сложни(умерено разбира се) думи, ще е добре, но ако се чудиш м/у сложна в която не си сигурен и простичка но вярна, залагай на вярното. (Лично мнение разбира се). Ако претрупаш есето със сложности ще изглеждат като залепени, но е хубаво ако използваш някакви идиоми и колокации.
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Знам, знам. Няма да прекалявам. Благодаря ви отново 
-
radost
- В началото бе словото
Зависи много от есето,ако цялото е написано на простичък език,нормално е използването на една или две по-сложни думи да изглежда смешно,но ако нивото на езика е повече от добро тогава няма проблем да използва и по-сложни думи,но другото с което трябва да се съобразите е и темата на есето-от това също мн зависи,а като казах че трябва да подкрепиш мнението си с примери,нямах в предвид да си изписваш живота а на всяка подтеза да дадеш по един пример,за да не изглежда сухо есето ти.Все пак на есетата си тази година имах 6 -може да ми се има доверие 
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Какви аргументи използваш най-често? Използваш ли някви лични преживявания, случки и т.н. 
-
radost
- В началото бе словото
Ами ако темата е подходяща да се подкрепи със пример от личния ти опит го правиш
казваш едно -Judging by my own experience... и си готов
ако не става, даваш по-общ пример-само наистина внимавай да не е мн банален,защото режат за това-от опит го казвам.
-
radost
- В началото бе словото
моля,надявам се наистина да са ти от полза-то на изпита нямаш мн време за мислене и всичко става като на сън-бързо и сякаш не се е случвало никога
Много ,много успех и късмет естествено-не се притеснявай ще го пребориш този глупав изпит

- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Внимавай с по-сложните изрази, защото някои по-сбъркани даскали на матурите са подчертавали верни неща, защото не ги знаят
а в СУ не проверяват само преподаватели от университета май
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Аз не се притеснявам по принцип, ни може би тук ще има капка несигурност. А за cloze testa можеш ли дадеш друг безценен съвет 
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Не преписвай.KRSOne написа:Аз не се притеснявам по принцип, ни може би тук ще има капка несигурност. А за cloze testa можеш ли дадеш друг безценен съвет
За Cloze Test-a или ги знаеш думите и колокациите или не, няма друго 
Не съмм сигурна, но май само те си ги проверяват, доста хора са и са много бързи и поне моите преподаватели до този момент са винаги много коректни. А това, че нямало да знаят думите е по-малко от нула вероятно, повярвай ми, тези хора са адските машини и не се спират, в крак са със най-новите и най-старите, използвани и неизползвани думи
Не съмм сигурна, но май само те си ги проверяват, доста хора са и са много бързи и поне моите преподаватели до този момент са винаги много коректни. А това, че нямало да знаят думите е по-малко от нула вероятно, повярвай ми, тези хора са адските машини и не се спират, в крак са със най-новите и най-старите, използвани и неизползвани думи