ФЖМК - как се подготвяте И какво мислите/искате да се падне

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: ФЖМК - как се подготвяте И какво мислите/искате да се падне

Мнение от shlqkkk »

това е, защото жълтата ми книжка е скрита добре :D
а и все пак не върви да се представям с думите "здрасти, аз съм ани, освидетелствана съм на 4-ти километър и само връзките на мама и сестра й /психиатър/ ме измъкнаха от лежането сред меките стени", нали? :lol: :lol: :lol:
Show me the way to the next little girl... :lol: :lol: :lol:
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

абе никой ли не се готви за тоя изпит :shock: :?:
Аватар
mantzikert
В началото бе словото

Мнение от mantzikert »

Ами аз лично чета вестници с по- добри анализи...

Като Сега, Страго секретно и Нова зора...
Също така залагам и на обща култура..

Не се смейте - Благодерение на горопосочените вестници, използвани връзки със мои любими книги и разни там сравнения получих 5.13.
Изображение
THE WORLD IS MINE!!!
blab
В началото бе словото

Мнение от blab »

Здравейте, искам да кажа, че преди малко ми олекна много, като разбрах, че не само в мойта подготовка липсва писането на есета :lol:
miss_no_one
В началото бе словото

Мнение от miss_no_one »

благодаря ви адски много,ще се възползвам от съветите,които ми дадохте :)....а относто защо искам да следвам журналисика-принципно винаги съм обичала да пиша,и докато това в началото ми беше само хоби,след това се превърна в мечта...въпросът е че по финансови причини смятах да подавам само в Пловдивския университет....благодарна съм на майка ми и баща ми,че все пак ме окуражиха и след дълго обмисляне реших все пак да подам и в София...наистина ще се възползвам от съветите,които ми дадохте...вярно-може да съм се отчаяла,ама не смятам че съм неспособна да се справя...а и смятам че имам необходимото образование и култура.....стискайте палци!!
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Търговецът на кристал написа:Шляк,
Не съм написала и едно есе, което да е насочено към подготовката ми за кандидатстване.
Лично аз смятам, че или го можеш, или не го можеш. А също и че или ще попаднеш на проверител, или не.
Абсолютно съгласен съм! И аз не съм написал нито едно есе. Подготовката ми в последни дни се изразява в четенето на инструкциите за писане на есе от курса по журналистика...Решил съм тоя път да пиша нещо като есе, или просто нещо, което да не е разказ. Миналия път писах разказ и изглежда не им ахреса на проверителите. Умишлено използвам това, защото по другите теми така и не установихме дали е трябвало да се пише за политика и актуални събития или не...Абсолютно разнородни работи, абсолютно различни подходи...Уви, всичко е на "харесва ми"/ "не ми харесва"...Така че, да, проверителят определено е от голяма важност...
Стискам си палци, както и на всички останали... 8) :D
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

И аз мога да го потвърдя. На моя писмен по журналистика написах първото си есе от 10 клас насам :wink:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
shlqkkk
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от shlqkkk »

аз имах едно преди това - беше приказка за една хард рок принцеса, която я отвлча един змей-чалгар, който накрая умира, докато е с шалче със стотинки и врътка кючеци :(
много сърцездирателна история :(
п.с. не беше част от подготовката ми, но съвпадаше с времето, когато се предполагаше, че трябва да се подготвям :lol:
Аватар
mischievous
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: четвърти

Мнение от mischievous »

оох и аз съм навитачка за журналистика, 1во желание ми е.през пролетта бях на курса към су (който беше дълбока заблуда :| ) Чета малко вестници, не пиша есета, уча само по английски май ии направо нищо няма да направя.тази година приемат 20 момичета!! някакви идеи как да бъдем "оригинални"?? и вие кое избрахте на 1во място - журналистика или ВО; и писахте ли задочно?
Прави каквото можеш... с това, което имаш... там, където си...!
Аватар
lusence
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от lusence »

Да,аз писах ВО -задочно , след това редовните.
Да носиш бремето на бягството от земното и реалното в името на възвишеното,безсмъртното,Красивото?...Да,струва си ...
www.myspace.com/lusence

Do not disturb .
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

mantzikert написа:Ами аз лично чета вестници с по- добри анализи...
Не се смейте - Благодерение на горопосочените вестници, използвани връзки със мои любими книги и разни там сравнения получих 5.13.

5,13... А от кой пол си?

Относно подготовката... работата ми помага да следя събитията (искам или не, задължение ми е). Есета конкретно за подготовка за изпита не пиша. Всъщност рядко пиша есета (традиционни). Иначе пиша често (когато имам вдъхновение). Не се спържвайте. Само това ще ви кажа. Аз не съм много умна, но явно съм малко талантлива, защото без някаква свръх подготовка съм доволна от оценката от предварителния. Само не се притеснявайте. Напрежението може да ви закопае.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
Maslinka
В началото бе словото

Мнение от Maslinka »

Здравейте сладури :wink: Искам да пожелая благодатна тема и много късмет на бъдещите журналисти,пр или книгоиздатели.Бих искала да ппитам къде мога да намеря изискванията за изпита есе-журналистика ? И тези,който са се явявали на предварителния колко страници са писали :?: и колко е препоръчителния обем вярно е,че важно е съдържаниято,но все пак...
А относно дискутираната тема аз също не пиша есета,а просто следя актуалните събития ,защото трябва да преговарям и теми по история :wink: Много ще се радвам ако някой може да отговори на мойте въпроси. До скоро и следващото виждане да е по коридорите на журналистическия факултет face to face :wink: :albino: :mrgreen:
Последно промяна от Maslinka на 12 Юли 2008, 20:44, променено общо 1 път.
Каквито са делата ,такава и съдбата :)
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

di_snooker написа:5,13... А от кой пол си?
Момче е той :P
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Мерси, Слънчице, Clandestine т.е., значи не е конкуренция. Е тогава му желая успех. А на Маслинката мога да кажа, че ако продължава да пише "следя" с А няма да се виждаме по коридорите на ФЖМК. (Не, че има гаранции, че аз съм вътре де.)
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
Maslinka
В началото бе словото

Мнение от Maslinka »

di_snooker това е от бързо писане поправям си грешката :wink:
Каквито са делата ,такава и съдбата :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”