КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: КСК 2008 - математика
Изтегли си Math Type, сейвни писанията като *.gif или го напиши в Word 2007.
Сега празнувам и ми е трудно да разчитам по този запис.
Очевидно някъде нещо увисва
Сега празнувам и ми е трудно да разчитам по този запис.

Явно е, че нивото на трите изпита няма да се различава чувствително. Би било некоректно.
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:

Ето го моето решение.Подозирам,че има грешка,но не мога да разбера от къде идва ...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Ами не ти ли се струва, че орязваш отрицателните стойности на sinx с t[0,1]?
Замести с 5пи/4, тогава sinx=-sqr(2)/2, sin2x=1, sin3x=-sqr(2)/2
Равенството е вярно.
Замести с 5пи/4, тогава sinx=-sqr(2)/2, sin2x=1, sin3x=-sqr(2)/2
Равенството е вярно.

- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Обратна връзка:
Орязвам ги,защото след полагането се налага да дам Д.О на дясната част на равенството да е по-голяма или равна на 0,заради наличието на квадратен корен отляво,за това t> или =0 .Ако t<0 става за f(t) квадратен корен=отрицателно число?Иначе за проверката е вярно равенството,но как мога да не ги пропускам тези решения?
Като гледам отзивите, май че аз съм единствения човек, на когото предварителния изпит му се е сторил по-лесен от редовния.Е, може би не по-лесен, но на едно ниво, имам чувството, че не съм решила нищо повече от предишния път

Имам въпрос за Математика II, там няма стереометрия, нали?!Кажете нещо повече за да се подготвя психически

Имам въпрос за Математика II, там няма стереометрия, нали?!Кажете нещо повече за да се подготвя психически
Close your EYES, Quiet your MIND and Open your HEART!
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Обратна връзка:
Няма,но за сметка на това ще лепнат някой "приятна" с функции:)Annito написа: Имам въпрос за Математика II, там няма стереометрия, нали?!Кажете нещо повече за да се подготвя психически![]()
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Според мен Математика II е най-гаден от всички. По-добре стереометрия вместо някоя друга измишльотина с Коши, Болцано, или Ойлер. Смятам, че нивото и на трите изпита ще е близко, така че не очаквайте нещо елементарно.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Точно па с Болцано са най-яките задачки. Голямата работа. Строите си графиката и прокарвате правите за всеки от възможните случай според параметрите, да изброите броя на корените.
Оттам нататък е тривиално.
Оттам нататък е тривиално.

И аз смятам, че математика II ще е трудничък, и че добре ще компенсират липсата на стереометрична задача 
Поне така е било минали години...
Поне така е било минали години...
Close your EYES, Quiet your MIND and Open your HEART!
Напълно съгласен! Но и с Болцано могат да се измислят трудни задачи.
А за Математика 2 ми се струва, че е тъпо да се дава като последен изпит - по-добре щеше да е като първи, защото стереометрията още не е усвоена добре в началото, т.е. има мн задачи със стереометрия, а материалът сме го взели последната година (поне при мен беше така - аз съм хуманитарен профил).
Относно изпита на 10.07 (Математика 1) мнението ми е, че беше лесен и то много по-лесен от предварителния. Като реших стереометричната задача просто не повярвах, че може да е толкова лесна, та търсих да не съм допуснал някъде грешка.
Все пак разбрах, че имам пробойни в знанията по параметричните задачи, така че почвам да ги запълвам..... Нещо много зор ми даде тази задача.
А за Математика 2 ми се струва, че е тъпо да се дава като последен изпит - по-добре щеше да е като първи, защото стереометрията още не е усвоена добре в началото, т.е. има мн задачи със стереометрия, а материалът сме го взели последната година (поне при мен беше така - аз съм хуманитарен профил).
Относно изпита на 10.07 (Математика 1) мнението ми е, че беше лесен и то много по-лесен от предварителния. Като реших стереометричната задача просто не повярвах, че може да е толкова лесна, та търсих да не съм допуснал някъде грешка.
Все пак разбрах, че имам пробойни в знанията по параметричните задачи, така че почвам да ги запълвам..... Нещо много зор ми даде тази задача.
Хмм , наистина съм озадачен. Разликата м/у редовния и предварителния беше по моему повече от осезаема. Разликата се търси в последните задачи , те задават и трудността на темата. Ако просто се съпоставят двете осми - екстремални задачи :
На предварителния - задача с графика на функция и доста по-сложно за асимилиране условие
На редовния - стандартна задача , която съм решавал поне 10 пъти и е един от основните примери за екстремална задача (поне много близки до нея)
9-та
На предварителния - не намерих ъгъла
На редовния ......
10-та
На предварителния -спокойно мога да кажа, че това беше най-тежката 10-та давана до сега , може би заедно с една от миналата или по миналата година където трябваше да се намери най-малката дискриминанта на едно у-ние
На редовния - беше най-правата от всички 10-ти давани по новия формат , просто ако въобще тръгнеш да я решаваш по някакъв път , то той ще е верния. Аз лично не видях нито едно друго логично следствие от условието (като в това не казвам , че е лесно въобще да се тръгне по някакъв път)
За 5-та която е затруднила всички май , просто не смятам , че който и да е готви особенно тригонометрията , иначе не е нищо особенна (и аз съм я прецакал)
Изводите мисля , че са очевидни , но с оглед на постовете по форуми явно греша , резултатите ще покажат
На предварителния - задача с графика на функция и доста по-сложно за асимилиране условие
На редовния - стандартна задача , която съм решавал поне 10 пъти и е един от основните примери за екстремална задача (поне много близки до нея)
9-та
На предварителния - не намерих ъгъла
На редовния ......
10-та
На предварителния -спокойно мога да кажа, че това беше най-тежката 10-та давана до сега , може би заедно с една от миналата или по миналата година където трябваше да се намери най-малката дискриминанта на едно у-ние
На редовния - беше най-правата от всички 10-ти давани по новия формат , просто ако въобще тръгнеш да я решаваш по някакъв път , то той ще е верния. Аз лично не видях нито едно друго логично следствие от условието (като в това не казвам , че е лесно въобще да се тръгне по някакъв път)
За 5-та която е затруднила всички май , просто не смятам , че който и да е готви особенно тригонометрията , иначе не е нищо особенна (и аз съм я прецакал)
Изводите мисля , че са очевидни , но с оглед на постовете по форуми явно греша , резултатите ще покажат
-
aye karumba
- В началото бе словото
Ksto, problema v reshenieto ti e pri preobrazuvaneto na sin2x=2sinx*cosx, zashtoto cosx=+-koren ot 1-sinx^2, a ne samo +, zashtoto cosinusa moe da ima i otricatelni stojnosti
- being_ill
- В началото бе словото
Аз си прецаках изпита. Много тъпо. Две от лесните съм объркала на последния ред (ромба и призмата), тригонометричната и с параметъра - недовършени и недоизкарани. За 10 изобщо не ми стигна времето да я започна
летя